Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vodice

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
T.L.V.
Autostopowicz
Vodice

Nieprzeczytany postnapisał(a) T.L.V. » 11.06.2008 20:20

Dzień dobry, w tym roku pierwszy raz jadę do Chorwacji, wybór padł na Vodice (;
I chciałabym się zapytać czy ktoś kto już tam był mógłby użyczyć przede wszystkim jakiejś czytelnej mapy/planu miasta.
Oraz miłoby było, gdyby napisano coś o samym mieście, co warto zobaczyć, gdzie warto pójść...

Pozdrawiam.
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 13.06.2008 06:36

T.L.V. napisał(a):Dzień dobry, w tym roku pierwszy raz jadę do Chorwacji, wybór padł na Vodice (;
I chciałabym się zapytać czy ktoś kto już tam był mógłby użyczyć przede wszystkim jakiejś czytelnej mapy/planu miasta.
Oraz miłoby było, gdyby napisano coś o samym mieście, co warto zobaczyć, gdzie warto pójść...

Pozdrawiam.

Vodice to małe miasteczko. Wszędzie trafisz bez mapy. To co najciekawsze znajduje się w centrum/ stare miasto i marina/. Nie ma szans żeby się zgubić, chyba ,że w tłoku jaki panuje tam wieczorem przy nabrzeżu/ kafejki, muzyka itp./
Pozdrawiam
Kraja
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kraja » 13.06.2008 06:46

Bardzo fajne małe miasto - choć dla mnie zbyt głośne...a co do zwiedzania to chyba rejs do Sibenika - Polecam :D
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 13.06.2008 07:31

Fajna discoteka, ktora slychac od 22;00 do 4;00 rana....masakra!
Irecki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irecki » 13.06.2008 08:12

niezapominajka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezapominajka » 13.06.2008 08:55

Lubuszanin napisał(a):Fajna discoteka, ktora slychac od 22;00 do 4;00 rana....masakra!

Do ulicy Blato hałas nie dociera :D
Vodice fajne, jako że to były pierwsze moje wakacje w Cro zawsze będę miała sentyment do tego miasteczka.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 13.06.2008 09:27

niezapominajka napisał(a):
Lubuszanin napisał(a):Fajna discoteka, ktora slychac od 22;00 do 4;00 rana....masakra!

Do ulicy Blato hałas nie dociera :D
Vodice fajne, jako że to były pierwsze moje wakacje w Cro zawsze będę miała sentyment do tego miasteczka.

Bylem na ul. Stablinci XII 14a i nie wiem jak daleko oddalone sa od siebie te dwie ulice. Gospodarz twierdzi, ze halas zalezy od kierunku wiatru i chyba mial racje.Halas byl czasem cichy...a nagle jakby ktos zatrzymal sie autem pod oknem i wlaczyl muze na full.Wytrzymalismy 6 dni i jednoglosnie opuscilismy te miejscowosc, zmeczeni nieprzespanymi nocami.Byc moze w innej czesci miasta jest ciszej?
Irecki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irecki » 13.06.2008 10:27

ul. Stablinci jest po drugiej stronie miasta w stosunku do Blata, i ja potwierdzam, na Blata jedyny problem w nocy to temperatura i komar w pokoju.

faktczynie, Vodice to nie jest cichy zakatek, to tetniaca zyciem turystycznym miejscowosc, jednak dla jedych to zaleta a dla drugich wada, ale przez to jest tam wiele atrakcji do aktywnego wypoczynku a i sama miejscowosc to dobry punkt wypadowy do innych urokliwych miesc w poblizu.

http://www.vodice.org
http://www.vodice.hr
http://www.vodice.com
http://www.vodice.pl/index_pl.html
http://www.vodice.net/
http://www.croatia.hr/English/destinaci ... nation=191
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 13.06.2008 11:05

Wg mnie fajne miejsce dla mlodziezy, bo rozrywek duzo, rodzicow z wozkami i dziecmi oraz dla ON na wozkach inwalidzkich, bo jest rowno i podjazdy sa zrobione w niektorych miejscach.
marek2006
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek2006 » 13.06.2008 13:49

Bylem trzy lata temu i zapamiętałem mnóstwo komarówi muszek wieczorem na deptaku i zimne jak na Cro morze.Ekstra byla całodniowa wycieczka stateczkiem do wdospadów Krk-a
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 13.06.2008 14:06

marek2006 napisał(a):Bylem trzy lata temu i zapamiętałem mnóstwo komarówi muszek wieczorem na deptaku i zimne jak na Cro morze.Ekstra byla całodniowa wycieczka stateczkiem do wdospadów Krk-a

O zimej wodziej nawet nie wspominam, bo pewnie wydalbym sie niewiarygodny, bo skad zimna woda w Adriatyku? A jednak jest zimna i komarow tez wiecej niz w miejscach w ktorych bylem dotad.
niezapominajka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezapominajka » 13.06.2008 14:51

Lubuszanin napisał(a):
marek2006 napisał(a):Bylem trzy lata temu i zapamiętałem mnóstwo komarówi muszek wieczorem na deptaku i zimne jak na Cro morze.Ekstra byla całodniowa wycieczka stateczkiem do wdospadów Krk-a

O zimej wodziej nawet nie wspominam, bo pewnie wydalbym sie niewiarygodny, bo skad zimna woda w Adriatyku? A jednak jest zimna i komarow tez wiecej niz w miejscach w ktorych bylem dotad.

No to chyba miałam szczęście, bo woda w drugiej połowie sierpnia zeszłego roku z całą pewnościa była cieplutka. Komary też jakoś szczególnie we znaki się nie dały, no ale ja akurat jestem ten typ, co się go komar nie ima :D
Vodice fakktycznie okazały sie dobrym miejscem wypadowym na rózne wycieczki.
Z dostępnych na miejscu atrakcji fajny był "rejsik" wypożyczoną motoróweczką. Oczywiście z postojami na pływanie i skoki do wody. Kupa uciechy dla dużych i mniejszych.
Niśka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niśka » 20.06.2008 13:43

Bardzo fajne miasteczko, polecam :) Są knajpki, restauracje, dyskoteka... Jednym słowem - wieczorami jest co robic. Centrum miasta to deptak przy porcie.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 08.07.2008 11:51

podpinam się pod ten wątek, gdyż w tym roku padło właśnie na Vodice wyjazd 3.08 w nocy na jeden raz, mam pytanie, Viamichelin pokazuje trasę rekomendowaną przez Szybenik, a najszybszą przez Ladevci zjazd 20 z autostrady, czy ktoś próbował tędy jechać będę wdzięczny za wszelkie informacje
lubczyk38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lubczyk38 » 15.07.2008 14:20

witam wszystkich,
jestem młodym cromaniakiem na tym forum - byłam w Chorwacji 6 razy, w tym roku w Vodicach.
Powiem tak - po fajnych miejscach typu Tucepi, wyspa Pag lub Hvar Vodice w skali od 1-10 wypadają na 5.Są niezłe, ale troszkę żałuje ,że akurat w tym roku wybrałam to miejsce.Zbyt gwarna plaża, tłum ludzi ( mieszkaliśmy w jednej vilii Imperial-a), no i drogie konoby i restauracje.Dobrze ,że samochodem można było uciec na inne , odludne plaże- w pobliżu, na wyspie Murter tańsze konoby o conajmniej 1/3 ceny.Plusem Vodic jest duża liczba bankomatów, sklepów i oczywiście fajny deptak.
Pozdrawiam wszystkich co jeszcze przed urlopem!
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone