Witam wszystkich
Sledze juz te forum od jakiegos czasu gdyz w najblizszym czasie wyjezdzam do chorwacji. Znalazlem wiele odpowiedzi na pytania ktore sobie zadawalem jednak nie do konca jestem wszystkiego pewien, nie wiem czy wszystko dobrze zrozumialem dlatego chcialbym uzyskac odpowiedzi na pare pytan ;p
Troche przerazilo mnie jak sporo osob pisz ze chorwacja jest droga (jade do Makarskiej) szczegolnie miejscowosc do ktorej sie wybieram Wybieram sie w koncowce lipca -> 27 na 10 dni slyszalem ze w sierpniu jest straszny tlok w makarskiej gdyz duzo jest turystow w sierpniu i ze duzo wlochow tam jedzie troche mnie to przeraza i boje sie o miejsca na plazy
Chociaz i tak twierdze ze trzeba pojechac i sie przekonac samemu ;p
Rzeczywiscie tak strasznie jest ? I tak drogo ? PRzede wszystkim jedzenie ? Obiady ? Lokum mam zapewnione kwestia tylko jedzenia i innych rozrywek :>
Na jedzenie, pamiatki, alkohole itp (nie licze wycieczek fakultatywnych bo na nie mam inne pieniadze odlozone ewentualnie jedzenie podczas takich wycieczek) przeznaczamy we 2 osoby -> 2000 zł na 10 dni starczy ? Na lekkie szalenstwo ?
Kolejna sprawa sa maty na plaze/buty/maski do plywania czy duze roznice w cenie/jakosci sa pomiedzy tymi oferowanymi w polsce a tymi w chorwacji ? bo powiem szczerze ze troche mi to zawali miejsca w torbie nie lepiej tam kupic? Zastanawiam sie nad zwyklymi szmaciakami te takie tenisowki z pomaranczowa podeszwa czy jednak jakies buty "do pływania" ?:>
Kwestia pieniedzy ? W gre wchodzi tylko wymiana nie mam zadnego konta tzn nie chce korzystac z takich rzeczy. Gdzie wymieniac w polsce czy w chorwacji chodzi oczywiscie o PLN na KUNY ?:> jesli mam zyskac 20 zł wymieniajac tam to chyba wole jednak tu wymienic
Dzieki za kazda odpowiedz
Pozdrawiam