napisał(a) Anaike » 26.03.2008 13:45
Tutaj znajdziesz parę zdjęć z trasy i już z góry:
forum/viewtopic.php?t=17482
W zeszłym roku jechałam własnie z Podgory na śv. Jure i można tak: w Podgorze kierując się na Gornja Podgora, jadąc tą dróżką cały czas prosto dojedziemy do trochę większej drogi, należy skręcić w nią w prawo i jadąc prosto zaraz rozglądać się w lewo, bo będzie wjazd do Parku Biokovo, a potem to już cały czas prosto
dla osób o mocnych nerwach
polecam też wyprawę tam wcześnie rano, wyjazd najlepiej koło 7-8 bo wtedy jest mało osób na drodzę i jadąc pod górę może się uda zaliczyć bez "mijanek", jak już wszyscy spragnieni wrażeń wstaną z łóżek i zbiorą się koło 9-10 to zaczyna się robić naprawdę tloczno, na górze jest miejsce dla paru tylko samochodów, a sam wjazd na górę trwa koło 1-1,5 godziny, mimo że to tylko ok. 23 km to drogą wąska na jeden samochód i bardzo kręta, czasem też zdażają się stada koni, krów, osiołków wcale niechętnych zejść akurat w tej chwili z drogi, więc trzeba uważać, ALE NAPRAWDĘ WARTO, bo w słoneczny dzień widoki zapierające dech w piersiach
mogę przesłać skan mapki, którą dostałam przy wjeżdzie do parku w zeszłym roku, tam jest wszystko ładnie rozrysowane
muszę tylko zainstalować skaner