Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kto był w miejscowosci Marina (zarezerwowałem ap)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
matjerz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) matjerz » 01.03.2008 18:01

:?: Witam wszystkich
Pierwszy raz do HR(od 17.08), zarezerwowalem ap. w miejscowosci Marina (za namowa znajomych) czy ktos był tam. Jestem ciekaw zdania. Z góry dziekuje
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 01.03.2008 18:24

W Marinie byłem tylko przejazdem. Jak samam nazwa wskazuje, miejscowość nastawiona jest na żeglarzy. Niedaleko będziesz miał do Trogiru, Splitu, Primostenu i w miarę niedaleko nad wodospady Krka. Niezły wybór jak na pierwszy raz, ale w Chorwacji są lepsze miejsca :-)
majka&sajgon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) majka&sajgon » 02.03.2008 13:26

Byliśmy w Marinie w 2002 roku w Villi Iwan, jadąc od strony Primosten prawie na końcu tej miejscowości. Mieliśmy dobrą miejscówkę , wychodząc z podwórka przechodziliśmy przez ulicę i byliśmy na plaży. Do tego super widok z balkonu - morze a za nim góra.Dużo apartamentów w Marinie jest w środku osiedli więc z balkonu nie widać morza a do plaży daleko! Na początku Mariny jest port, centrum (sklepiki, kantor, bazar na cypelku, restauracje) a za nimi plaża. Jest to dobra miejscowość wypadowa bo w okolicy jest dużo do zobaczenia. Primosten z widokiem na pełne morze- prześliczne ok 16km; Trogir z urokliwą promenadą-bazar z owocami bardzo dobrze zaopatrzony-ok. 12 km, następnie Split-39km, wodospady Krka i Sibenik. W drodze do Trogiru jest Hotel Medena i centrum sportów wodnych ( rowery wodne, skutery, banan na wodzie, spadochron za motorówką, skałka do wspinaczki na wodzie i wiele innych atrakcji). W barze na plaży blisko naszego apartamentu co wieczór grał jakiś zespół na żywo-dodatkowa atrakcja! My jadąc tam pierwszy raz byliśmy zauroczeni ale po zobaczeniu okolicznych miejsc drugi raz tam już nie pojedziemy bo są ładniejsze miejsca. W tym roku jedziemy troszkę dalej, Środkowa Dalmacja miejscowość Brist. W razie jakiś wątpliwości służymy pomocą.
Pozdrawiamy
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 02.03.2008 16:40

Witam,
Mieszkajac w Primosten przejezdzalismy wiele razy przez ta miescine..mysle ze w Chorwacji sa o wiele piekniejsze miejsca na spedzenie milego wypoczynku..Marina na pewno nie nalezy do tych szczegolnie urokliwych..z tego co widzialam do plazy przechodzi sie przez ruchliwa droge..co juz jest bezsensu;/
Miejscowość typowo nastawiona na żeglarzy..dla mnie naprawde nic specjalnego..Jesli juz jechac tam to warto wybrac cos naprawde wartego uwagi:)
Jesli mozesz naprawde warto wybrac sie w inne miejsce...
Riwiera Makarska-przepiekne maisteczka, cudne widoki, wysokie gory i pieeekne plaze!
Plw.peljesac, wyspa krk, hvar, Primosten...Jest tyle cudnych miejsc w cro z naprawde dobra baza do wypadów....nie wyobrażam sobie leżeć na plazy a nade mną ruchliwa droga i przejeżdżające auta...

Pozdrawiam:)
matjerz
Plażowicz
Zdolopwany

Nieprzeczytany postnapisał(a) matjerz » 02.03.2008 17:45

ines napisał(a):Witam,
Mieszkajac w Primosten przejezdzalismy wiele razy przez ta miescine..mysle ze w Chorwacji sa o wiele piekniejsze miejsca na spedzenie milego wypoczynku..Marina na pewno nie nalezy do tych szczegolnie urokliwych..z tego co widzialam do plazy przechodzi sie przez ruchliwa droge..co juz jest bezsensu;/
Miejscowość typowo nastawiona na żeglarzy..dla mnie naprawde nic specjalnego..Jesli juz jechac tam to warto wybrac cos naprawde wartego uwagi:)
Jesli mozesz naprawde warto wybrac sie w inne miejsce...
Riwiera Makarska-przepiekne maisteczka, cudne widoki, wysokie gory i pieeekne plaze!
Plw.peljesac, wyspa krk, hvar, Primosten...Jest tyle cudnych miejsc w cro z naprawde dobra baza do wypadów....nie wyobrażam sobie leżeć na plazy a nade mną ruchliwa droga i przejeżdżające auta...

Pozdrawiam:)

Dzieki wielkie za informacje .Czuje sie troche nabity w butelke (przez znajomych jak i wlascicielke ap. malo z siebie nie wyszla zachwalajac-nie dziwie sie-uroki miejscowosci ale trudno kasa poszła. Choc ulga jest to ze jest to dobre miejsce na wypady-wiec jak na pierwszy raz i w zasadzie na bardziej na chybił niż natrafil mam nadzieje ze bedzie OK. Dzieki jeszcze raz .Dobre ŻYWE FORUM
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 02.03.2008 17:54

Witam
Ja byłem w Marinie i nie jest tak źle. Ciekawe w jakim miejscu masz apartament. Bardzo spokojna miejscowość, można odpocząć. Blisko Trogir. Będziecie zadowoleni na 100%. Macie tam ryneczek ( owoce , ryby) , knajpki , sklep , kantor itp.
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 02.03.2008 17:56

Witam
Ja byłem w Marinie i nie jest tak źle. Ciekawe w jakim miejscu masz apartament. Bardzo spokojna miejscowość, można odpocząć. Blisko Trogir. Będziecie zadowoleni na 100%. Macie tam ryneczek ( owoce , ryby) , knajpki , sklep , kantor itp.
A czy nie macie czasem w centrum u naszej rodaczki? Jaka cena za osobe?
matjerz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) matjerz » 02.03.2008 18:11

swiniakk napisał(a):Witam
A czy nie macie czasem w centrum u naszej rodaczki? Jaka cena za osobe?

Witaj
Dizeki ze sie odezwałes juz mi lepiej.Zarezerwowałem 2+2 w ALINA CVITANOVIC Aprrtamenty
Put Gomilice 13, 21222 Marina
Chorwacja
MOWIMY PO POLSKU http://www.parangal.com/alina/po.php

Jesli wiesz w jakim jest to miejcsu Mariny daj znac.Cena 10 dni x 48 Euro
Pozdo matjerz
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 02.03.2008 18:28

Kurcze tak myślałem. Do "centrum" i ryneczku macie blisko od Aliny ale na plaże to hoho. Ja byłem u jej szwagra czy kogoś tam. W całkiem innym miejscu , a ludzie byli super. Miałem daleko do "centrum" ale blisko plaży i sklepiku lokalnego. Nazywali się Najev - ul Put Laza 11. Tam było naprawde super. A u Aliny byłem pod domem bo nas zawoziła na tamte kwatery. Lokalizacja ze względu na plaże kiepska. Z 15min na plaże będziecie drałować. Cały czas koło morza przez porcik. My do centrum z 30 minut dawaliśmy ,a wy z 5min. Ale spoko klimacik super.
Adres tam gdzie byliśmy www.marina-najev.com
Jak coś to pytaj. Byłem tam 3lata temu ale jeszcze coś pamiętam.
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 02.03.2008 18:31

a jak wejdziesz na tą strone to tam jest foto ( pierwsze ) łódeczki palmy a na końcu widać jakby baszte to jeszcze kawałek dalej jest plaża :)
matjerz
Plażowicz
Dzieki

Nieprzeczytany postnapisał(a) matjerz » 02.03.2008 18:40

swiniakk napisał(a):a jak wejdziesz na tą strone to tam jest foto ( pierwsze ) łódeczki palmy a na końcu widać jakby baszte to jeszcze kawałek dalej jest plaża :)

Dzieki za info jakby co to sie odzywam hej
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 02.03.2008 19:14

hm...no wiecie do plaży drałować tyle..;/
kurcze ja to zawsze mam apartament nad sama plaza, a zawsze jeździmy w ciemno..
dlatego nidgy nie rezerwuje, bo wiem co biore i za jaka kase..
zazwyczaj nigdy nie placilam wiecej niz 13E za osobe;)
może warto zmienić lokalizacje pobytu..tylko wtedy niestety zaliczka przepadnie..
Mozecie tez tam pobyć kilka dni, a później przenieść sie w inne miejsce cro...z godzinke jazdy byscie mieli do Riwiery Makarskiej:)
Naprawde POLECAM:)
anulina
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anulina » 02.03.2008 22:43

My też byliśmy w Marinie -był to nasz pierwszy wyjazd do Cro.
Plusem było to, że pani gospodyni mówiła po polsku-sympatyczna kobietka która udzielała nam wyczerpujących informacji -dużo się od niej dowiedzieliśmy na temat kuchni, kultury i miejsc wartych zobaczenia w okolicy. Niedaleko jest targ-świeże ryby (raz kupiliśmu nawet tyńczyka) które u pani grilowaliśmy-pycha!

Minusy-daleko do plaży, przejście przez Jadrankę podziemne, woda jak to w marinie nie była najczystsza, a z maską i rurką trzeba było jeszcze kawałek zasuwać by móc coś pooglądać.Na plaży bar z muzyką i napojami-dla nas minus głośno i ludno. No i widokowo tak sobie...
Mimo wszystko wspominamy bardzo sympatycznie ta wakacje...czego i wam serdecznie życzę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.03.2008 01:18

Marina leży nad zalewem przy samej drodze Sibenik - Split , przejeżdżałem jadąc z Primošten do Trogiru i do Splitu.

Obrazek

Ten niebieski akwen na zdjęciu to woda morska, ale na plaży poniżej drogi siedzi się na niej jak nad jeziorem i wącha spaliny

Obrazek

Ja tego miejsca nigdy nie wybrałbym na pobyt w Chorwacji, ale widocznie jak są w Marnie kwatery, to są na nie chętni.

ładniejsze plaże są w Vinisce, ale trzeba tam jechać samochodem

Obrazek

To miasteczko też jest nad zalewem/zatoką , ale samochody nad głową nie jeżdżą

Obrazek

Można też pojechać na plażę Ljubljeva
Ostatnio edytowano 03.03.2008 09:41 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
j_w
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_w » 03.03.2008 09:01

O Januszu aż przetarłem oczy na twojej mapie jest jeszcze jedno Marusici...bo ja znam też za Splitem taką miejscowośc. hmmm w Cro nazwy miejscowości lubią się powtarzać?A co oznacza "maruśić :D i"
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies