napisał(a) Gajus.ems » 02.01.2008 18:31
BaWa napisał(a):Proszę stałych bywalców o opinie który Waszym zdaniem kemping lepszy.(jak w tytule)-chodzi o warunki, położenie. Dodam,że wybieram się z dość dużą przyczepa i raczej jestem skazana na molochy
Wiadomo są różne gusta i preferencje i to co dla jednego jest dobre niekoniecznie spodoba się innemu. Kilkakrotnie to przerabiałem jeśli chodzi o camp w CRO.
Moim skromnym zdaniem - camp SOLARIS jest odpowiednim miejscem dla osób z dużą przyczepą camp. ( w miarę łatwy dojazd dla przyczep z np magistrali adratyckiej i autostrady, miałem okazje rozmawiać z bywalcami przyjeżdżającym z przyczepami camp. i ten właśnie argument był dla nich bardzo ważny)Zawsze znajdzie się jakieś miejsce ( jest to moloch ). Camp jest dobrze wyposażony tj liczne sanitariaty, lodówki , basen , sklep itp, jest czysto. Wydaje mi sie że również cena jest konkurencyjna jak na dobrze wyposażony camp.
CAMP ZABLACE położony klika km dalej ,jest według mnie ładniej położnonym i kameralnym miejscem ale już niekoniecznie dla dużych przyczep ( trochę stromo i w sumie mało miejsca ).
Jest tylko jedno ale ( bardzo subiektywna opinia ) okolica ta w promieniu kilku kilometrów jest jednym z mniej ciekawych miejsc na wybrzeżu dalmatyńskim. Teren płaski, oddalony od gór i czego bardzo nie lubię, to bliskie sąsiedztwo ( dot. SOLARIS ) kilku dużych hotelii.
Jak napisałem powyżej teren raczej mało ciekawy ale miło wspominam 3 dniowy pobyt na SOLARISIE z zaznaczeniem że raczej już tego miejsca nie odwiedzę.
Jeśli chodzi o ADRIATIC w PRIMOSTENIE ( nie nocowałem na nim ale oglądałem, znam wiele opinii choćby z tego forum, w czerwcu ubiegłego roku przebywał tam mój kolega. Opinie przeważnie są laurkowe, świetnie polożony (na cyplu), faja plaża, blisko do atrakcyjnego PRIMOSTENU, mnie jednal zawsze zniechecała bardzo wysoka cena.
Ot opinie.... nie do końca można sie nimi sugerować, trzeba pojechać i samemu wyrobić sobie zdanie.
GAJUS