Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

2007: Bielsko-Biała - Drašnice/Hvar

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.09.2007 11:04

Witam wszystkich!
Ale sie fajnie pisze z ichniejszej klawiatury :-). Januszu Ribolovacu, strazniku poprawnosci jezyka - wybacz :)
Pisze ten post z kafejki w Makarskiej. Docelowo osiedlismy w Drašnicach, miescie bezpanskich kotow :D tam jednak internetu ani sladu...
Własnie załamała sie pogoda i dzisiejszy dzien przeznaczylismy na zakupy i objazd okolicznych miasteczek. Pojutrze ma sie poprawic wiec startujemy na Hvar.
Co do trasy, to jechalismy z soboty na niedziele. Droga przez Czechy Austrie, Słowenie... jescze nigdy nie przejechałem jej tak płynnie. Ani jednego przestoju, poza przystankami na siku :).

No nic bede konczył. Pozdrawiam wszystkich na forum. Postaram sie jeszcze cos napisac stad przy okazji, a po powrocie sklecic mała relacje.
Pozdrav!!!

Podobno w Bielsku było dzis rano 5 stopni... o zgrozo!!!!
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 04.09.2007 11:43

Co prawda nie w Bielsku, ale niedaleczko- stopni 10 w samo południe, więc rano pewnie było chłodniej.

Baw się :)

P.s. "Wreszcie załamała się pogoda" he he 8)
Joker_28
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joker_28 » 04.09.2007 15:49

Życzę SŁONECZNYCH wakacji w Drasnicach i na Hvarze !
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 05.09.2007 11:08

tak przy okazji w Makarskiej jest darmowy net radiowy. konkretnie w okolicach portu, zaraz kolo duuuuzego parkingu. przy promenadzie jest kafejka /tak przynajmniej glosila reklama/ i udalo mi sie tam zlapac siec darmowa poprzez palmtopa
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.09.2007 12:37

Interseal napisał(a):Witam wszystkich!
Ale sie fajnie pisze z ichniejszej klawiatury :-). Januszu Ribolovacu, strazniku poprawnosci jezyka - wybacz :)

Pozdrav!!!

Podobno w Bielsku było dzis rano 5 stopni... o zgrozo!!!!

Wywołany do tablicy wybacza :wink: :D :papa:

Prognoza szczegółowa Bielsko Biała 5.09.2007

Teraz godz.14-20
Temp.: 9 °C
Ciśn.: 1013 hPa
Wiatr: 8 km/h
Śnieg: 0.0 mm
Deszcz: 4.2 mm

Wkrótce godz.20-02
Temp.: 8 °C
Ciśn.: 1007 hPa
Wiatr: 2 km/h
Śnieg: 0.0 mm
Deszcz: 5.1 mm
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.09.2007 09:45

Witam ponownie!
Dziekuje wszystkim za zyczenia. Przydadza sie, nad Jadranem pada i wieje. temperatura zraka 14 stopni.

Dzisiejszy post pisze z Mostaru, skad wsystkich pozdrawiam, a wiadomosci o deszczu mam od zony, ktora została w Drašnicach.
W Mostarze jeszcze cicho i spokoj. Stragany jeszcze nie rowiniete, na moscie byłem przed godzinka sam. Robi wrazenie, cho wiadomo jak to jest ze spełnionymi marzeniami....
Jechałem tutaj przez Tučepi, Vrgorač i pozniej pomniejsze bosniackie miasteczka. Na przejsciu nawet celnik z budki nie wyszedł. Trasa wolniejsza, gorska i wjezdza sie z drugiej strony miasta i do mostu troche trzeba kluczyč, jednak jak ktos znudzi sie chwilowo Jadranem :) (jak ja) , to mozna jechac tedy.
huuuuu... chyba zaraz lunie....
Niebo czarne a Neretva jak z prospektow i zdjec - szafirowa...
No nic zmykam.

Iwonko_PB - pogoda sie zalamala i to nie na "He he" :D

Jocker 28 - dzieki. Hvar odpadł. No moze jakis fish picknic do Jelsy i powrot.

Fokstrot - dzieki za informacje, poszukam, sprawdze.

Januszu - jeszcze trzy dni temu moglbys mnie straszyc takimi prpgnozami. Dzis pasuje ona jak w pysk strzelil do Chorwacji :) tylko trzeba wiatr dopisac :?

Pozdrav Svima!
rafalopat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalopat » 06.09.2007 11:28

Ja wyjechałem z Hvaru 30.08 i naprawdę pogoda na Makarskiej się załamała tzn zero słońca dwa dni i deszczyk. Namiot w dordze powrotnej w Basko Polje rozłożyliśmy i od razu zaczęło padać. Na drugi dzień po słońcu ani widu ani słychu. W powrotnej drodze przy pierwszym tunelu grad jakiego w życiu nie widziałem - autentycznie bałem sie o samochód, kulki centymetrowe. Z makarskiej w jeden dzień na Hvar nie polecam - nie zdążycie. Prom, potem słynna trasa ;) no a jeszcze warto byłoby Jerolim na Pakleni Otoci odwiedzić hehehe. Dla mnie osobiscie Hvar i Jelsa są super - bardzo mi się podobało w tym roku. Jedyne przykre to ceny wyższe niż na Makarskiej no i POŻAR na Hvarze o którym nikt tu nie wspomina. Spałiło się chyba wszystko na płd od tunelu Pitve. Piękna plażyczka przed tunelem na nowej ceśta jednego dnia piękna, zielona a w dniu powrotu płonące zgliszcza (mam zdjęcia tego dramatu). Własciciel domu w zatoczce uznany był przeze mnie za szczęściarza dziś ma wokół tylko zgliszcza.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 09.09.2007 15:26

Interseal cieszę się że odwiedzasz "moje" tegoroczne strony. Trasa górska do M. jest super, a Neretwa - ten kolor :o . A propos - mimo że chłodno - goście nadal skaczą ? Pogoda powinna się jeszcze poprawić - napisz co jeszcze w planie do zwiedzenia.
Pozdrav(ki)
Kasi@
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasi@ » 14.09.2007 12:00

Byłam na Hvarze podczas tych pożarów, rzeczywiście niewesoły gdzieniegdzie widok, ale nie spaliło się tak bardzo wszystko za tunelem Pitve. Jechaliśmy sobie tam skuterkiem i część tej trasy nie wyglądała ciekawie, zgliszcza i nieprzyjemny zapach pogorzeliska.... Widziałam, ten "szczęśliwy" dom tkwiący pośrodku wypalonych połaci.... Ale zostało tam jeszcze niemało piękna i zieleni :-) Na szczęście!
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 14.09.2007 13:16

Witam.
Trochę zaniepokoiła mnie wiadomość o pożarze na Hvarze.
Tzn. że co... Ivan Dolac, Zavala, Jagodna, Sv.Nedjelja są spalone?
dora
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dora » 14.09.2007 13:17

Hvar! Byłam tam parę lat temu :) To miasto, które zrobiło na mnie najwieksze wrażenie i nabrdziej je polubiłam z tych wszystkich chorwackich, w których dotychczas byłam. Mam nadzieję ze jeszcze tam kiedyś wrócę.. moze za rok :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.09.2007 11:34

Witam!
Tym razem już z domu. Wróciliśmy przed godzinką, rozpakowaliśmy graty i kładę się spać... cała noc za kółkiem.
W telegraficznym skrócie:

0. Przyjazd - szybko i płynnie
1. Zakwaterowanie - Drašnice 02 - 14.09.
2. Mostar - Buberku, skakaczy na moście nie widziałem choć siedzieli u siebie w klubie, może po południu...
3. Kravica
4. Śnieg i mróz na Sv. Jure
5. Trochę delty Neretwy - żab już nie było w menu :? :), trzygodzinny spływ tratwą po moczarach: 500 kn - jeszcze mnie nie stać.
6. Ploče i pyszna lignja na žaru
7. Hvar - Jelsa - z fish picknickiem - niestety tylko tyle
8. Brač - Bol - deja vu z 2006 roku
9. Parasailing - żadne emocje :?
9a. Wyjście w góry - emocje większe i widoki także.
10. Omiš - deja vu z 2006
11. Plitvička Jezera - woda dopisała na wodospadach - nie dziwię się :? :D
12. Jeszcze lepsza lignja niż w Ploče - w grill barze Aries w Rakovicy
13. Powrót - jeszcze szybciej i płynniej niż przyjazd, choć Słowenia w deszczu.
14. Byłem oklejony - żadnych oklejonych samochodów na trasie nie spotkałem.

Tymczasem Dobrej Nocy wszystkim!
Pozdraviam.
Interseal.
dora
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dora » 17.09.2007 02:22

..chyba nie do końca jestem w temacie... OKLEJONY... o co chodzi?
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 17.09.2007 06:42

Interseal napisał(a):2. Mostar - Buberku, skakaczy na moście nie widziałem choć siedzieli u siebie w klubie, może po południu...

Jeżeli siedzieli w samych slipkach, to może jeszcze skakali :D :wink:
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 17.09.2007 06:52

Witam.
Co z tym Hvarem?
Tzn. że co... Ivan Dolac, Zavala, Jagodna, Sv.Nedjelja są spalone?
Jeśli możesz to prześlij mi zdjęcia.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam

rafalopat napisał(a):Ja wyjechałem z Hvaru 30.08 i naprawdę pogoda na Makarskiej się załamała tzn zero słońca dwa dni i deszczyk. Namiot w dordze powrotnej w Basko Polje rozłożyliśmy i od razu zaczęło padać. Na drugi dzień po słońcu ani widu ani słychu. W powrotnej drodze przy pierwszym tunelu grad jakiego w życiu nie widziałem - autentycznie bałem sie o samochód, kulki centymetrowe. Z makarskiej w jeden dzień na Hvar nie polecam - nie zdążycie. Prom, potem słynna trasa ;) no a jeszcze warto byłoby Jerolim na Pakleni Otoci odwiedzić hehehe. Dla mnie osobiscie Hvar i Jelsa są super - bardzo mi się podobało w tym roku. Jedyne przykre to ceny wyższe niż na Makarskiej no i POŻAR na Hvarze o którym nikt tu nie wspomina. Spałiło się chyba wszystko na płd od tunelu Pitve. Piękna plażyczka przed tunelem na nowej ceśta jednego dnia piękna, zielona a w dniu powrotu płonące zgliszcza (mam zdjęcia tego dramatu). Własciciel domu w zatoczce uznany był przeze mnie za szczęściarza dziś ma wokół tylko zgliszcza.
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies