Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie na Pag ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
verus
Croentuzjasta
Gdzie na Pag ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 19.08.2007 00:47

Docelowo w tym roku będzie Hvar jednak zobaczywszy na zdjęciach księżycowe krajobrazy Pagu chcę tam zatrzymać się na 2-3 noce. I tutaj mam dylemat jako że wyspa dłuuuga strasznie... Prośba do będących tam - w którym rejonie najlepiej szukać kwatery ?
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 20.08.2007 12:53

nikt nie był na Pag :?:
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 22.08.2007 19:44

My jedziemy do Povljany. Ale to pierwszy raz. Plaża ponoć fajna, piaseczek. Dużo dobrego słyszałem też o Novaliji
anka12
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka12 » 23.08.2007 18:13

Byłam w tym roku na Pagu. Szczerze powiedziawszy mało ciekawa wyspa. Novalja bardzo zatłoczona i zapchana. Ostatecznie wylądowaliśmy w Metajnie (www.metajna.com). Jest tam kilka fajnych apartamentów - wybraliśmy Galinec
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 24.08.2007 08:38

Novalja i Povljana- super tłok.

Mnie się podobało Simuni, choć też było tłoczno. Zahaczyliśmy też o Kośljun, ale to dla amatorów hiper-głuszy.

Pag jest bardzo ciekawą wyspą.
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 06.09.2007 11:49

A Povljana (moge teraz powiedzieć), że to dziura totalna dla emerytów.
fleming
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) fleming » 06.09.2007 12:07

Jak na Pag to do miasteczka Pag. Po sezonie będzie akurat. Nie zadupie i nie kurort. Są sklepiki, są knajpki, jest żwirkowa plaża, jest duść duży market. Na dwa-trzy dni akurat POLECAM.
empe
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) empe » 06.09.2007 13:09

Bylem w tym roku 2. raz na Pagu - miasteczko Pag. Prawda - ani kurort ani wiocha. Dla rodziny w sam raz. Mozna z obu stron wdrapac sie na wzgorza - widoczek przyjemny. Polecam!
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 07.09.2007 07:40

Nie zgadzam sie z twierdzeniem ,ze Pag nie jest ciekawa wyspa...
Jak kazda miejscowosc (lub wyspa) ma swoj wlasny urok. Powiedzialbym ,ze Pag nie jest łatwy, nie powala na kolana od pierwszego spojrzenia jak np.Korcula.
Kiedy tam dojechalem , z zona stwierdzilismy ,ze ladowanie Pathfindera na Marsie to lipa, bo relacja z ladowania byla krecona wlasnie na Pagu..:-)
Stwierdzilem jednak ,ze ta skalista wyspa ma swoj urok jak wiele miasteczek w Cro.
Skaliste wybrzeze posiada przepiekne zatoczki z niewielkimi plazami, piekny wschod i zachod slonca ostwietlajacy niemal purpura gole skaly szczytow okolicznych wzgorz.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

To tylko fragment urokow tej wyspy,kazdy jednak musi ja jednak odkryc sam...
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 07.09.2007 18:22

Cztery lata temu bylem na Pagu z biura podrozy w hotelu Pagus.Bylo super,miejsce nam sie podobalo,hotel,plaza.W tym roku,bo ot tamtej pory jezdzimy w ciemno,pojechalismy na Pag.Zonk,miejsc brak,a jak juz byly to chore ceny.Generalnie w lipcu,nigdy juz nie pojade w ciemno na Pag,miejsc brak,drogo,a nie naleze do ludzi,ktorzy oszczedzaja,licza kazda zlotowke.Wiec pojechalismy do Omisia,dokladnie Nemiry,3 km dalej.Miejsca wolne byly.Bylo super.Pag fajny,podobal sie nam,ale z miejscami kicha na maxa,wiec rezerwacja wczesniej,nigdy w ciemno.
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 07.09.2007 21:01

A może ktoś porównać Pag do Krk? Byłem na Pagu, ale czaję się na Krk (Baska lub Krk). Sa tam jakieś plaże dla dzieci? W Povljanie (Pag) sa, ale nie są za urokliwe i na dodatek zasyfione. Na snorkerling też nie ma ciekawych miejsc (chyba, ze interesują kogoś opony, butelki itp.)
AgataP
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgataP » 14.09.2007 19:10

Byłam w wielu regionach Chorwacji są piękne, warto na pewno je zobaczyć , ale na urlop to tylko Pag. Każdy na tej wyspie znajdzie miejsce dla siebie. Dla rodziny wybierającej się z dziećmi to idealne miejsce ( miasteczko Pag), a także dla tych którzy chcą spędzić romantyczne chwile to w okolicy miasteczka pełno dzikich plaż. Dla tych którzy chcą troszkę poszaleć i się nieźle zabawić to miasteczko Novalija na tej samej wyspie.Przesyłam link do biura turystycznego na Pag adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl tu uzysasz informacje w języku polskim. :D
Martiniso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martiniso » 05.01.2008 00:25

ja tez polecam Pag i to bardzo przepiekne widoki na góry Velebit to trzeba zobaczyć , co nie którzy porównują Pag do wiochy ??? przepiękna miejscowość ,kameralnie i zawsze sie cos dzieje na miejskim ryneczku a do tego słynny paski karnawal ,ci co byli to wiedza jake piękne korowody i jak super zabawa Polecam z całego serca PAG

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone