Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyposazenie namiotu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
koga
Podróżnik
Wyposazenie namiotu

Nieprzeczytany postnapisał(a) koga » 11.06.2007 10:00

Witam wszystkich,
ktorzy jezdza pod namiot do Chorwacji. Moze ten temat juz gdzies wczesniej byl, ale nie moglam znalezc. Czy sa rzeczy, materialy, ktore pomagaja i ulatwiaja pobyt pod namiotem. Np gdzie trzymacie rzeczy jak jedziecie z rodzina itp.

Dziekuje wszytskim ktorzy zechca napisac swoje spostrzezenia.[/b]
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 11.06.2007 10:57

Kiepsko szukasz.
Takich watków jest co najmniej kilka

Na poczatek zobacz tu:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=5249

A co do pozostawiania rzeczy to wiem że brzmi to mało prawdopodobnie ale na kempach zazwyczaj nic nie ginie. Ludzie zostawiają w toaletach komórki i laptopy do ładowania i nic nie znika. Jak masz coś cennego to schowaj w samochodzie a samochód zamknij. To nie Polska, tam na kempach panuje jednaj inna kultura począwszy od kultury załatwiania się poprzez kulturę radzenia sobie ze śmieciami, kulturę liczenia się z sąsiadami którzy np nie chcą w nocy słuchać twoich pijanych wrzasków poprzez pozostawienie obcej własności na swoim miejscu.
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 11.06.2007 10:59

koga napisał(a):Witam wszystkich,
ktorzy jezdza pod namiot do Chorwacji. Moze ten temat juz gdzies wczesniej byl, ale nie moglam znalezc. Czy sa rzeczy, materialy, ktore pomagaja i ulatwiaja pobyt pod namiotem. Np gdzie trzymacie rzeczy jak jedziecie z rodzina itp.

Dziekuje wszytskim ktorzy zechca napisac swoje spostrzezenia.[/b]

Na forum swojego czasu furorę zrobiła "Lista Jacunia".

Jeśli w wyszukiwarce na naszym forum wpiszesz właśnie taki ciąg to odnajdziesz wątki poruszające ten temat

Pzdr
Tomek
koga
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) koga » 11.06.2007 11:19

Tak wiem ze na polskich polach niestety trzeba wszytsko chowac. Wlasnie wrocilam z takiego. W Cro bylam w zeszlym roku i tak jak piszecie mozna zostawic wszytsko lub prawie wszytsko i pojsc sie kapac.
Chodzilo mi raczej o rady typu gdzie trzymacie rzeczy, jedzenie i inne akcesoria niezbedne pod namiotem. Zeby nie bylo siatek i siateczek z roznymi rzeczami. Chcialam skorzystac z waszych rad.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 11.06.2007 11:45

Widzę, że cytują klasyków... :wink:
Zasada nr 1: namiot powinien być na większą ilość osób, niż ilość osób w nim mieszkająca - zyskujesz w niewykorzystanej sypialni część "magazynową".
My ciuchy trzymamy w torbach podróżnych a żarcie, gary itp. w składanych skrzynkach plastikowych.
Pewne rzeczy można też przechowywać w składanych szafeczkach wiszących lub w czymś takim:
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?p=183511#183511

PozdraV
J.
koga
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) koga » 11.06.2007 11:51

Tak, tak wiem ze tematy sie powtarzaja.
Dzieki za odpowiedz.

pozdro
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 11.06.2007 11:54

Jacunio napisał(a):Widzę, że cytują klasyków... :wink:

No nie wiem czy warto tak otwarcie wyrażać radość...

Jeszcze Roman się dowie i wpisze / skreśli (wybrać właściwe) z listy klasyków :)

Pzdr
Tomek
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 11.06.2007 15:52

Kir napisał(a):
A co do pozostawiania rzeczy to wiem że brzmi to mało prawdopodobnie ale na kempach zazwyczaj nic nie ginie. Ludzie zostawiają w toaletach komórki i laptopy do ładowania i nic nie znika.

wg mnie nie ma co o tym tak głośno mówić (pisać).
a propos naszych rodakow w HR
http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=372684
Ostatnio edytowano 11.06.2007 19:44 przez noyle, łącznie edytowano 1 raz
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 11.06.2007 16:03

Jacunio napisał(a):Widzę, że cytują klasyków... :wink:

J.

Mam pytanko na swojej liście przy pozycji zielona karta pominąłeś Bośnię i Hercegowinę . Czy coś sie zmieniło w tym temacie?
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 11.06.2007 17:43

noyle napisał(a):Mam pytanko na swojej liście przy pozycji zielona karta pominąłeś Bośnię i Hercegowinę . Czy coś sie zmieniło w tym temacie?

Nie, nie - to tylko chodziło o przypomnienie o zielonej karcie w ogóle.
:oops:
Ale słusznie - nawet do przejazdu w stronę Dubrownika jest to potrzebne, więc już uaktualniam...

PozdraV
J.
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 25.06.2007 12:14

W namiocie sztućce, garnki, kubki, itp. trzymam na rozkładanym koszyku skladającym się z 4 pięter. (są takie w marketach), fajnie sie składają i mozna na nich trzymać wszystko, służą jako osączarka do garów, na górze papier toaletowy i kosmetyczki. Ręczniki suszę na sznurku (warto wziąć). Bardzo przydatny jest dywanik taki piankowy, łazienkowy do położenia przed wejściem do strefy sypialnianej namiotu, żeby gołymi stopami nie przenosić piachu do śpiworów, zamiast dywanika może być karimata (w moim namiocie w przedsionku nie ma podłogi). W tym roku kupiłam dodatkowo coć w rodzaju żagla jako osłona przed słońcem 4x4 m myślę że wystarczy, szkoda miejsca na parasol. Koniecznie jakieś oświetlenie namiotu, takie które także może stać na stoliku gdy się nocami rakiję spożywa. Cenne rzeczy trzymam w aucie, na wszelki wypadek nie przed Chorwatami a rodakami. Miska do zmywania, deski do krojenia, palniki, butla. Pozdrawiam
alexsia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) alexsia » 02.07.2007 14:19

moze dziwne pytanie, ale pod czym śpicie w CHorwacji? czy targać spiwory (może są zbyt ciepłe na tamten klimat? usmażę sie w nich?)
czy wystarczy cienki kocyk lub prześcieradło?
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 02.07.2007 14:42

alexsia napisał(a):czy targać spiwory (może są zbyt ciepłe na tamten klimat? usmażę sie w nich?)

Obawiam się, że może Cię czekać śmierć z powodu ścięcia białka... ;)

PozdraV
J.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.07.2007 08:11

alexsia napisał(a):moze dziwne pytanie, ale pod czym śpicie w CHorwacji? czy targać spiwory (może są zbyt ciepłe na tamten klimat? usmażę sie w nich?)

Pogrzebałem trochę i znalazłem dla Ciebie taką oto odpowiedź :arrow: Pod czym śpimy będąc pod namiotami

Pozdrav :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.07.2007 08:33

alexsia napisał(a):moze dziwne pytanie, ale pod czym śpicie w CHorwacji? czy targać spiwory (może są zbyt ciepłe na tamten klimat? usmażę sie w nich?)

Nawet w środku lata możesz trafić na chwilowe załamanie pogody, a wtedy w nocy i nad ranem możesz mieć w namiocie poniżej 15 stopni.
Tak miałem na Krk (12 stopni) Będąc na Istrii - noce w lecie też miałem chłodne.
A więc lepiej targać ten śpiwór.
Następna strona

Powrót do Kempingi

Wyposazenie namiotu
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone