Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Swietlana CECA Raznjatovic

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pozi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pozi » 01.05.2007 21:41

Witam,jestem wielkim fanem Cecy,ale co z tego jak w Polsce nie moge namierzyc zadnego sklepu gdzie moglbym zakupic plyty Pani Cecy,posiłkuje sie tylko Emulkiem
Polecicie cos? A moze ktos by mi odsprzedal jakas plyte? O ile posiada :)
djecak18
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) djecak18 » 01.05.2007 22:41

Pozi napisał(a):Witam,jestem wielkim fanem Cecy,ale co z tego jak w Polsce nie moge namierzyc zadnego sklepu gdzie moglbym zakupic plyty Pani Cecy,posiłkuje sie tylko Emulkiem

Też lubię, zwłaszcza jej starsze kawałki. Jednakże obawiam się, że w Polsce raczej nie jest możliwym zakupienie jej płyt, podobnie jak innych płyt z oryginalną muzyką chorwacką (chyba, że się mylę). We wrześniu wybieram się do Chorwacji na jeden dzień na zakupy, głównie właśnie muzyczne, to się zaopatrzę odpowiednio ;). Pozdrav.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 02.05.2007 06:06

Ale jaja!!!!
Svetlana Ceca Ražnjatović(ex. zona Željka Ražnjatovića Arkana) i kultura chorwacka ????
No comment!
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.05.2007 07:05

djecak18 napisał(a):
Pozi napisał(a):Witam,jestem wielkim fanem Cecy,ale co z tego jak w Polsce nie moge namierzyc zadnego sklepu gdzie moglbym zakupic plyty Pani Cecy,posiłkuje sie tylko Emulkiem

Też lubię, zwłaszcza jej starsze kawałki. Jednakże obawiam się, że w Polsce raczej nie jest możliwym zakupienie jej płyt, podobnie jak innych płyt z oryginalną muzyką chorwacką (chyba, że się mylę). We wrześniu wybieram się do Chorwacji na jeden dzień na zakupy, głównie właśnie muzyczne, to się zaopatrzę odpowiednio ;). Pozdrav.

Ty lepiej nie pytaj się o Cece w Chorwacji, bo ze sklepu możesz wyjść z nożem w plecach.
Ceca to żona Arkana - co Arkan robił w Chorwacji i jakie uczucia żywią do niego i jego carycy chorwaci, chyba nie muszę tłumaczyć.

Pozdrawiam
Rafał
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 02.05.2007 07:27

No Mirko i Rafał dzięki bo już zwątpiłem, myślałem że poranne problemy ze wzrokiem :wink:
Ale widziałem lepszy szczyt nietaktu. NA cyfrze + nadaje taki kanał muzyczny BKV czy jakoś tak - generalnie z Belgradu ale niby dla całej post Jugosławii (sms-y przychodzą rzeczywiście i z Serbii i z HR czy Macedonii).
No i kiedyś oglądałem sobie teledysk Burhana Sabana smutny bo o Sarajevie no ale co tam ledwo niebo skończyło płakać nad Sarajevem a na "scenę" wyskoczyła Arkanowa dziewoja 8O
Jak dla mnie szok, tym bardziej, że jak gdzieś czytałem ta Pani poglądy ma raczej zbliżone do swojego nieświętej pamięci męża, pewnie tylko nie morduje i nie gwałci...
djecak18
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) djecak18 » 02.05.2007 08:51

No tak, typowa ignorancja Polaka, dla którego Serb i Chorwat to je isto ;). Chociaż jeśli chodzi o pjevaków to akurat myślałem, że w tej branży nie ma podziałów, bo na przykład Srebrna Krila czy Kemal Monteno są popularni w całej byłej Jugosławii. Niestety nie wiedziałem, że Ceca w ogóle ma/miała męża, a tym bardziej nie byłem świadom, co ów mąż mógł robić w czasie wojny. Pozdrav :).
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 02.05.2007 10:12

Niestety, muszę was troszkę rozczarować ,przeciwnicy Cecy. Ona oprócz tego że była jego żoną nie miala nic wspólnego z Arkanem. Macieju masz rację nie mordowała i nie gwałciła , nie udzielała się w polityce i nie okazywała żadnej wrogości do innych narodów. To że jest uwielbiana w Serbi to wiadomo ale i koncertuje w różnych klubach w Chorwacji. Także muzyka a polityka to zupełnie co innego.

Ps. Pozi napisz do mnie maila, jest możliwosć przywiezienia płytek z Serbii.
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.05.2007 10:55

paolo napisał(a):Niestety, muszę was troszkę rozczarować ,przeciwnicy Cecy. Ona oprócz tego że była jego żoną nie miala nic wspólnego z Arkanem.

Ok czuję sie rozczarowany. Cholera, nie udało sie wykreować kolejnego zbrodniarza :twisted:
Pozostaje kwestia udokumentowanych kontaktów z Miloradem Lukovicem ps. "Legija", Dusanem Spasojevicem, podejrzenia o udział w spisku na zycie premiera Serbii i milionów dolarów z przemytu i handlu bronią.
Ale to pikuś - wszak Ceca to tylko żona Arkana - nic więcej.

Pozdrawiam
Rafał
djecak18
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) djecak18 » 02.05.2007 16:50

Widzę, że z tematu muzycznego rozpętała się dyskusja polityczna :twisted: .
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.05.2007 17:41

djecak18 napisał(a):Widzę, że z tematu muzycznego rozpętała się dyskusja polityczna :twisted: .

Jak to już wśród nas - polaków bywa :wink: każda okazja do popolitykowania jest dobra - w tym jesteśmy podobni do chorwatów :)

Pozdrawiam
Rafał
banko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banko » 02.05.2007 21:02

[qu
Ostatnio edytowano 22.05.2007 22:04 przez banko, łącznie edytowano 1 raz
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 03.05.2007 17:21

banko napisał(a):nie, nie kazda, nie wolno np. o wielgusie i o janocie, a juz szczegolnie na tym forum, wsio wyczyszcza.............

Szkoda, że nie czyszczą zdublowanych tematów :twisted:

banko napisał(a):ale probuj.
sukcesow.

Coś Ty, nie mam zamiaru

:P

Pozdrawiam
Rafał
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 03.05.2007 17:55

asikx napisał(a):Szkoda, że nie czyszczą zdublowanych tematów :twisted:
Pozdrawiam
Rafał

Masz pomysł jak to zrobić? Który zdublowany temat Twoim zdaniem jest gorszy od innych i należy go skasować? Konkretnie i z uzasadnieniem!
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 03.05.2007 18:08

banko napisał(a):
asikx napisał(a):
djecak18 napisał(a):Widzę, że z tematu muzycznego rozpętała się dyskusja polityczna :twisted: .

Jak to już wśród nas - polaków bywa :wink: każda okazja do popolitykowania jest dobra - w tym jesteśmy podobni do chorwatów :)

Pozdrawiam
Rafał

nie, nie kazda, nie wolno np. o wielgusie i o janocie, a juz szczegolnie na tym forum, wsio wyczyszcza.............

ale probuj.
sukcesow.

Wszyscy teraz :D dyskutują w Polsce o wielgusie i janocie dlatego dostajesz szansę :D
Tylko mam jedną prośbę nie bądż już taki żenuła jak mawia moja córa.
( ale ten post o policjantach pamiętam i inni pamietają i tu nie ma zmiłuj się).Także żenuła na wieki ? :twisted:
banko matoł spod Łodzi :D
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 03.05.2007 18:52

admin1 napisał(a):Masz pomysł jak to zrobić? Który zdublowany temat Twoim zdaniem jest gorszy od innych i należy go skasować? Konkretnie i z uzasadnieniem!

Mam pomysł, ale nie jest to temat do dyskusji na forum publicum. Zapraszam prywatnie r a f i k x x < a t > g m a i l . c o m

Pozdrawiam
Rafał
Następna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone