Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kameralny kemping

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gregori
Podróżnik
Kameralny kemping

Nieprzeczytany postnapisał(a) gregori » 24.03.2007 21:48

Witam wszystkich CRO-maniaków :)

Mam pytanie i wiem że będę się powtarzał ale do rzeczy.
Prosiłbym doświadczonych kempingowców o namiary na jakieś ciekawe kempingi nieduże ale przytulne. Wyjeżdżamy z dzieckiem samochodem z przyczepą kempingową dlatego takiego szukamy najlepiej gdzieś na CRES, KRK nie dalej.

Proszę o poradę i ewentualne namiary.
Z góry dziękuję :)
gregori
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.03.2007 21:57

gregori napisał(a):Witam wszystkich CRO-maniaków :)

Prosiłbym doświadczonych kempingowców o namiary na jakieś ciekawe kempingi nieduże ale przytulne. Wyjeżdżamy z dzieckiem samochodem z przyczepą kempingową dlatego takiego szukamy najlepiej gdzieś na CRES, KRK nie dalej.

gregori

Niestety w campingach się nie specjalizuję. Jeżeli chodzi natomiast o Krk to powiem tak - z tego co tam widziałem przejeżdzając koło campingów to raczej nie widziałem żeby było coś jak to określiłeś "nieduże ale przytulne" raczej są one dośc duże. Ale spróbuj tu: http://kroatischeadria.de/camping_kvarner.php choc z tego co tam piszą to i tak są to campy od 800 chłopa w górę. Pozdrav :papa:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 25.03.2007 17:17

Hej. Przecież poniżej jest nawet taki wątek: forum/viewtopic.php?t=11920
kopaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kopaj » 29.03.2007 20:50

Baska na Krku - duży, ale za to bardzo ciekawy. Sliczne miejsce -niepowtarzalne widoki, wspaniała atmosfera i jak lubisz fkk to zapomnij o innych miejscach.
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 02.04.2007 19:55

gregori napisał(a):Witam wszystkich CRO-maniaków :)

gregori

Podaj swojego e-maila to spróbuję coś Ci podesłać :D
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 02.04.2007 20:42

Ja jadę do Sladenovici ( wybitnie kameralne miejsce ) i camp tymbardziej wydaje mi się kameralny :-) www.sladenovici.info

Natomiast osobiście mogę polecić camp Vrila w Trpanji wprawdzie byłem tam w roku 2000, ale niesądzę, aby nagle pojawiły tam się tłumy. Jedynym minusem były tam nocne wycia szakali i czasami jak zawiewał wiatr - raz na kilka dni czuć było spalenizną - tyle, że wtedy cały Peljesac ( koniec sierpnia ) płonął i jedyna droga nań i z to był statek z Ploce i wszędzie śmierdziało spalenizną ;-) Myślę, że jakies info znajdziesz w necie, ja o nim wtedy ( 7 lat temu ) przeczytałem w róży wiatrów Pascala - czy to jeszcze istnieje, hmmm?
Przemek
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 03.04.2007 08:49

:D
Kemping bardz fajnie sie prezentuje.
Marcysia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcysia » 03.04.2007 10:10

A może by tak Kosirina albo Plitka Vala na Murterze? Plitka Vala fajna dla dzieci, a Kosirina dla naturystów idealna. Byłam tam trzy razy. Ostatnio w 2004 i jestem zadowolona. Plitka Vala praktycznie wchodzi do Betiny - 2 km spacerku - super!
pijak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pijak » 05.04.2007 12:53

camp Drazica na Pagu. zdecydowanie :)
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 06.04.2007 06:17

A ja zdecydowanie polecam ci camp Slatina na wyspie Cres:
http://www.ac-slatina.hr/eng/index.php

Dlaczego?
- dyskretnie i przytulnie ("boksy" na przyczepy i namioty znajdują się w gaju wyglądającym jak wielki, rokokowy labirynt, dzięki temu zyskujesz odrobinę prywatności),
- jest żwirowa plaża dla młodszych,
- pełna infrastruktura, do centrum miejscowości Martinscica 10 minut spacerkiem,
- cudowna, sielska przyroda, cisza i spokój.
My spaliśmy prawie nad samym morzem. Po 10 minutach spacerku wzdłuż wybrzeża mieliśmy całą plażę dla siebie (nie licząc przepływających pontonów).
Większość moich zdjęć http://www.obiektywni.pl/autorzy/autor-271-0-0-0-0.php powstało albo w okolicach campu, albo w Martiniscia.
waldemar1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemar1973 » 25.04.2007 07:04

mariush - jakim aparacikiem walisz te przecudowne foty????? podejrzewam, że jest to jakaś lustrzanka??? jeśli tak filtr polar lub szary???? pozdrawiam !!! AAA - zbieram info o Cres, i dzieki za info dot kempingu na tej wysepce :)
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 25.04.2007 07:23

waldemar1973 napisał(a):mariush - jakim aparacikiem walisz te przecudowne foty????? podejrzewam, że jest to jakaś lustrzanka??? jeśli tak filtr polar lub szary???? pozdrawiam !!! AAA - zbieram info o Cres, i dzieki za info dot kempingu na tej wysepce :)
waldek, mój sprzęt to żadna rewelacja... fotografuję starutką (jak na aparaty cyfrowe :-)) lustrzanką, olympusem e-1, w zasadzie tylko z jednym obiektywem. Do większość zdjęć "morskich" z powyższego linka używałem też szarych połówek Cokin http://www.pragmatic.com.pl/cokin.htm , czasem polarka (np. przy wodospadach). No i obowiązkowo statywy (do wieczornych zdjęć, z "ruchomym" morzem, do wodospadów)
waldemar1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemar1973 » 25.04.2007 07:37

Ładna mi żadna rewelacja...... :evil: Ja dopiero mogę mówić o nie rewelacji - mam (naprawdę ) starutkiego Canona EOS 300 (analog jakby kto nie wiedział) :oops: Ale co tam..... Troszkę cierpliwości i fotki też pikne wychodzą muszę jeszcze dokupić szary połówkowy właśnie, polar circ już jest i daje efekty. Z tym całym ustrojstwem mam zamiar jechać do CRO i nastrzelać fotek tysiąc :lol: Pozdrawiam wszystkich cro - foto - maniaków :wink:
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 25.04.2007 07:47

waldemar1973 napisał(a):Ładna mi żadna rewelacja...... :evil: Ja dopiero mogę mówić o nie rewelacji - mam (naprawdę ) starutkiego Canona EOS 300 (analog jakby kto nie wiedział) :oops: Ale co tam..... Troszkę cierpliwości i fotki też pikne wychodzą muszę jeszcze dokupić szary połówkowy właśnie, polar circ już jest i daje efekty. Z tym całym ustrojstwem mam zamiar jechać do CRO i nastrzelać fotek tysiąc :lol: Pozdrawiam wszystkich cro - foto - maniaków :wink:

Na Chorwację zaopatrz się koniecznie w połówki. System Cokin, o którym pisałem, to bdb rozwiązanie - i uniwersalne (kiedy zmienisz aparat, obiektyw, itp. - filtry zostają). Po 50 zł za sztukę można kupić te filtry na allegro (2, 3 wystarczą) - nieoryginalne, ale niezłe jakościowo.
czekamy na zdjęcia :-)
waldemar1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemar1973 » 25.04.2007 07:54

Ok, dzięki za podpowiedź.... Już od jakiegoś czasu szukam połówki szarego, ale teraz zastanowię się nad tym cokinem. Pozdro i dzięki.

CRO - FOTO - MANIACY ŁĄCZCIE SIĘ!!!!! :wink:

Ps. sorry Gregori, że troszkę z tematu zszedłem ... ale wierz mi temat foto, właśnie w CRO jest bardzo ważny - fotki pozostają na lata, ja przestałem już oszczędzać na odbitkach i daję materiał do wywołania w najlepszych fotolabach ..... różnice są kolosalne !!!!. Nie bez znaczenia jest oczywiście aparat, zastosowane filtry, itd, itp... zabawę można zacząć np od canona eos 300, którego na allegro można kupić już za grosze !!!!! Przy okazji, a właściwie w temacie :wink: - taki kameralny kemping znajdziesz w Povile - to miejscowość zaraz za Novi Vinodolski. Camping pieknie położony, możesz poszukać sobie własną zatoczkę na plażowanie..... Ja byłem tam w roku 2000 i sanitariaty pozostawiały troszkę do życzenia ale myślę, że poprawiło się... pozdrawiam!!!!
Ostatnio edytowano 25.04.2007 10:07 przez waldemar1973, łącznie edytowano 1 raz
Następna strona

Powrót do Kempingi