Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakie są plaże Trpanj ?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Asia1007
Turysta
Jakie są plaże Trpanj ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia1007 » 12.02.2007 12:06

Czy może mi ktoś powiedzieć, jakie sa plaże w Trpanj i czy nadają się dla małych dzieci?
Za informacje z góry dziękuję.
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 12.02.2007 17:07

URL=http://imageshack.us]Obrazek[/URL]

Część plaży z drobnymi kamyczkami a dalej w prawo to już skałki i beton
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 16.02.2007 09:41

Kąpałam się raz na plaży w Trpanj. Plaża jest kamienista, czysta, są na niej prysznice. Chieliśmy tam trochę ponurkować, ale dno okazało się bardzo nieciekawe, jakieś krzaki i brudy, pewno z pobliskich sklepów i barów (skrzynki, butelki). Poza tym, my byliśmy tam na przełomie września i października, a wtedy można dostrzec jeszcze jeden poważny minus plaży w Trpanj. Słońce niezwykle szybko chowa się za ogromną górę i na plaży robi się ponuro i chłodno. Za to po drugiej stronie półwyspu Peljesac np. w Boraku słoneczko przygrzewa calusieńki dzień i jest znacznie przyjemniej, zwłaszcza wieczorami.

Poniżej znany widoczek z Trpanj uwieczniony przeze mnie :)
Pozdrav

Obrazek
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 16.02.2007 15:30

Brudów nie zauważyłem, na pewno jest to plaża kamienista, tak więc dla dzieciaków obowiązkowo buty do pływania a pod zadki karimata czy koc.

Plaża jest otoczona niedużymi drzewami czy krzaczkami, prowadzony też była wodny aerobik dla wszystkich chętnych. Mnie osobiście "zraziła" dość chłodna woda, w porównaniu z Drasnicami wręcz lodowata.

Z plaży za to blizutko do knajpek, kawiarni czy lodziarni.

Wszystko co napisałem dotyczy plaży po lewej stronie portu Trpanji.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.02.2007 22:37

Oprócz żwirkowej plaży hotelowej, reszta jest skalisto - kamienna.
Idealne plaże dla dzieci są oddalone od Trpanja o ok.10 km. ( uvala Divna ) i o ok. 15 km. ( Duba Peljeska )
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 19.02.2007 13:04

Na plaży faktycznie było czysto. W wodzie, do momentu gdzie leżały kamyczki na dnie, również. Chodziło mi o śmieci w wodzie nieco dalej od brzegu. Nurkowaliśmy tam, ale dno było wyjątkowo nieciekawe. Woda faktycznie chłodna. Choć to był przełom września i października, nie wiem, jak jest w sezonie.
szmilki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szmilki » 19.05.2008 08:01

zdecydowanie polecam plażę Divna (oddalona-trzeba dojechać samochodem).Piasek, łagodne dno , myślę ,że plaża spodoba się.
Król Teresa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Król Teresa » 19.05.2008 20:13

Divna jest cudowna!!! Cicha, kameralna, woda "miód"! Drobne kamyczki i płytko przy brzegu, piwko w knajpce. Tam "musi się być" a potem cały rok tęsknić do tego miejsca. Miłych wrażeń! :papa:

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone