Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hotel KOMODOR w Orebiciu

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
januszpaszek
Podróżnik
Hotel KOMODOR w Orebiciu

Nieprzeczytany postnapisał(a) januszpaszek » 18.08.2006 22:04

We wrześniu /6.09/ jedziemy do Orebicia, mieszkać mamy w hotelu KOMODOR i stąd moje pytanie: czy ktoś z cromaniaków był, mieszkał , słyszał coś na temat warunków w tym hotelu? Informacje i zdjęcia w internecie na ten temat są bardziej niż ubogie. Bardzo proszę o informacje............
MagWal
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MagWal » 25.08.2006 19:05

januszpaszek napisał(a):We wrześniu /6.09/ jedziemy do Orebicia, mieszkać mamy w hotelu KOMODOR i stąd moje pytanie: czy ktoś z cromaniaków był, mieszkał , słyszał coś na temat warunków w tym hotelu? Informacje i zdjęcia w internecie na ten temat są bardziej niż ubogie. Bardzo proszę o informacje............

Byliśmy w nim w ubiegłym roku to hotel bungalowy, bardzo duży, oprócz bardzo obskurnych pokoi hotelowych ( brudnych) bylo pole namiotowe i domki.
Jedzenie natomiast bardzo dobre, mozliwosc wyboru
januszpaszek
Podróżnik
hotel komodor

Nieprzeczytany postnapisał(a) januszpaszek » 24.09.2006 21:37

MagWal! Dziękuję za te informacje, właśnie wróciliśmy z Orebicia i potwierdzam to co mi napisałeś. Dzięki.
Lastovo
Croentuzjasta
Windsurfing w Orebicu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 14.10.2006 11:41

Dodam, że będąc przed laty w Orebicu, spotkałem windsurferów i ci twierdzili, że właśnie w okolicach Komodora są najlepsze warunki do uprawiania tego sportu
erteo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) erteo » 23.06.2009 12:38

Może ktoś dokładniej opisać ten hotel np. jak daleko jest do centrum Orebica, gdzie jakieś dobre jedzonko w pobliżu i oczywiście dobre wino i rakija.?
:lol:
bubamara
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bubamara » 24.06.2009 15:11

erteo napisał(a):Może ktoś dokładniej opisać ten hotel np. jak daleko jest do centrum Orebica, gdzie jakieś dobre jedzonko w pobliżu i oczywiście dobre wino i rakija.?
:lol:

Hotel znajduje się ok. 3 km od Orebića w miejscowości Kuciste. Na szczęście niedaleko jest kilka restauracji gdzie podają pyszne dania. W Viganju jest super pizzeria gdzie podają gogantyczne pizze :) W alkoholowe specjały ( np. wino proszek i orahovicę) najlepiej zaopatrywać się przy wjeździe do orebića od strony kuciste. Byłam w tej miejscowości 3 razy więc znam okolice jak własną kieszeń- jeśli chcesz wiedzieć coś więcej pytaj :)
erteo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) erteo » 25.06.2009 09:32

Mam jeszcze pytanie odnośnie tego jak długo idzie się spacerkiem do Orebica z tego ośrodka? I czy droga która się idzie, prowadzi przez miasto gdzie znajdują się jakieś knajpki i inne sklepy czy to po prostu pusta droga a życie zaczyna się dopiero w Orebicu? :lol:
Dzięki za odpowiedź i jak by mi się jeszcze coś przypomniało to będę pytał :D
bubamara
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bubamara » 25.06.2009 10:09

erteo napisał(a):Mam jeszcze pytanie odnośnie tego jak długo idzie się spacerkiem do Orebica z tego ośrodka? I czy droga która się idzie, prowadzi przez miasto gdzie znajdują się jakieś knajpki i inne sklepy czy to po prostu pusta droga a życie zaczyna się dopiero w Orebicu? :lol:
Dzięki za odpowiedź i jak by mi się jeszcze coś przypomniało to będę pytał :D

Spacerkiem jakieś 40 minut. Na początku jest kilka restauracyjek po drodze i można iść sobie przyjemnie plażą. Potem już tylko asfaltem w lesie. Najwięcej życia jest na Korculi. statkiem to droga 10 minut. najczęściej to właśnie tam pływaliśmy na imprezy i wracaliśmy pierwszym statkiem o 5 rano. droga z orebića do komodoru nocą nie należy do najprzyjemniejszych. proponuję zabranie ze sobą latarek, bo momentami jest strasznie ciemno (nie ma chodnika więc idzie się ulicą wraz z jadącymi samochodami).

Kiedy dokładnie się wybierasz w tamte rejony?
erteo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) erteo » 25.06.2009 12:07

Jadę 4 sierpnia. O to dobrze wiedzieć że lepiej popłynąć na Korcule niż wracać po nocy z Orebica. A przy tym ośrodku jakaś fajna plaża jest żeby ponurkować a przy okazji ludzi za dużo nie było? W tamtym roku byłem w Makarskiej bardzo mi się podobało tylko ludzi trochę za dużo. Mam nadzieje ze i tu będzie fajnie.
bubamara
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bubamara » 25.06.2009 12:31

erteo napisał(a):Jadę 4 sierpnia. O to dobrze wiedzieć że lepiej popłynąć na Korcule niż wracać po nocy z Orebica. A przy tym ośrodku jakaś fajna plaża jest żeby ponurkować a przy okazji ludzi za dużo nie było? W tamtym roku byłem w Makarskiej bardzo mi się podobało tylko ludzi trochę za dużo. Mam nadzieje ze i tu będzie fajnie.

tym razem wybrałeś duuużo spokojniejszy rejon :) wycieczek do orebića się nie uniknie szczególnie poza sezonem (oj trzeba się nachodzić, bo czasami już na początku września zamykają pobliski sklept).

statki z korculi kursują i do orebića i do kuciste. te mocno poranne raczej tylko do orebića. najfajniejsza plaża jest wychodząc z hotelu po prawo w stronę viganja.
erteo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) erteo » 25.06.2009 16:57

Wiem wiem że spokojniejsze odpocznie się przynajmniej spokojnie. :D
A odnośnie tego stateczku na Korcule to on wypływa tylko raz dziennie z tego Kuciste czy pare razy? Najbardziej to by mnie interesowała taka wieczorna pora bo mam obiadokolacje w hotelu od 18 :wink: I jaka była cena takiej przeprawy w jedną strone?
bubamara
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bubamara » 28.06.2009 10:58

erteo napisał(a):Wiem wiem że spokojniejsze odpocznie się przynajmniej spokojnie. :D
A odnośnie tego stateczku na Korcule to on wypływa tylko raz dziennie z tego Kuciste czy pare razy? Najbardziej to by mnie interesowała taka wieczorna pora bo mam obiadokolacje w hotelu od 18 :wink: I jaka była cena takiej przeprawy w jedną strone?

Z tego co pamiętam ostatni z kuciste byl ok. 20 z orebicia przed 22. oba kursują kilka razy dziennie. cena (wtedy kiedy ja byłam) to 6 i 10 kun.
magda90
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda90 » 27.11.2010 14:49

Przepraszam, że odświeżam stary temat. Chciałabym tylko troszkę rozjaśnić sprawę pieszej wędrówki do Orebića. Plażą idzie się tylko troszeczkę, potem rzeczywiście przez las asfaltową drogą, ale jest ona bez żadnego pobocza. Sporo ostrych zakrętów, a kierowcy też prędkości specjalnie nie ograniczają. Ze względu na bezpieczeństwo nie nastawiałabym się na piesze wędrówki..

Na hotel nie narzekałam, a już na pewno nie przeszkadzała mi łazienka żyjąca troszkę własnym życiem :D. Jedzenie było smaczne, nikt nie odchodził od stołu głodny (chyba że za bardzo grymasił :P). Ogromnym plusem są drzewka iglaste tuż przy morzu! Nie trzeba brać parasola przeciwsłonecznego, ani męczyć zbyt długo na słońcu. Nieopodal hotelu bardzo przyjemna restauracja z przepyszną pizzą :).
pierzaczek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierzaczek » 18.07.2011 12:02

Wróciłem z tego hotelu - zadowolony. Macie pytania odpowiem.
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 05.05.2012 08:41

pierzaczek napisał(a):Wróciłem z tego hotelu - zadowolony. Macie pytania odpowiem.
jak możesz to napisz o ogólnym stanie hotelu:
- czystość
- wyposażenie
- jedzenie
- miejsce na samochód.

Byłeś w zeszłym roku, wiec to będzie aktualne info. Ja jadę w lipcu.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Hotel KOMODOR w Orebiciu
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone