Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Umowa użyczenia po węgiersku

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bazylka5
Odkrywca
Umowa użyczenia po węgiersku

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 10.07.2006 12:09

Witam
czytałam ,że na przejazd przez Węgry potrzebuję umowy użyczenia po węgiersku. Czy ktoś dysponuje takim drukiem? A może przy okazji także drukiem po angielsku? Moj wyjazd już 12.07 - sprawa pilna
Proszę o przesłanie na adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam
viverka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) viverka » 10.07.2006 14:51

W tym samym temacie pytanie..
Jak to jest z samochodem firmowym i dokumentami potwierdzającymi jego użyczenie na przejazd do Cro przez Słowację i Węgry?
Liczę na info od doświadczonych Forumowiczów :)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 11.07.2006 09:45

Widzę , ze chyba nikt takim drukiem nie dysponuje. Proszę o poradę czy komuś się zdarzyło żeby miał problemu z powodu braku tego tłumaczenia. Mam upoważnienie po ang., niem., i franc.
beata118
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata118 » 11.07.2006 09:54

Bazylka5 napisał(a):Witam
czytałam ,że na przejazd przez Węgry potrzebuję umowy użyczenia po węgiersku. Czy ktoś dysponuje takim drukiem? A może przy okazji także drukiem po angielsku? Moj wyjazd już 12.07 - sprawa pilna
Proszę o przesłanie na adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Co prawda nie dysponuję takim drukiem ale my też mamy samochód firmowy i umowę użyczenia po angielsku. W końcu służby publiczne mają do czynienia z różnymi cudzoziemcami a angielski jest uniwersalny. A może po prostu zmnieńcie trasę?
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 11.07.2006 10:26

Biorę to pod uwagę , ale nastawiłam się na postój w Miscolcu.
viverka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) viverka » 11.07.2006 13:40

beata118 napisał(a): my też mamy samochód firmowy i umowę użyczenia po angielsku.

Czy mogłabym prosić o wzór takiej umowy po angielsku?
beata118
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata118 » 11.07.2006 13:43

viverka napisał(a):
beata118 napisał(a): my też mamy samochód firmowy i umowę użyczenia po angielsku.

Czy mogłabym prosić o wzór takiej umowy po angielsku?

Niestety nie mam jej pod ręką, ale jeśli wejdziesz w wyszukiwarkę to w zeszłym roku był taki post chyba ze wzorem.
maklos
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maklos » 12.07.2006 21:41

tez bardzo interesuje mnie czy sa jakies problemy z tymi "uzyczonymi" autami i ewentualne wzory takich umow w jezyku angielskim i węgierskim z bardzo "bym szczesal"! adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl z gory dziekuje za ewentualna pomoc! Pozdro for all!
jacusd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacusd » 12.07.2006 22:13

Upoważnienie pzmot można otrzymać korespondencyjnie.Trzeba wypełnić ich druki ze strony
http://www.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=1328
Pozdrawiam
Jacek
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 12.07.2006 22:31

W ogóle nie wiem o co chodzi 8O
Służbowym, oblogowanym autem jechałem dwa razy przez Węgry i nawet przez BiH (dla niektórych dziki kraj - też nie wiem o co im chodzi 8O ) i nikt mnie nie pytał o umowy użyczenia czy coś takiego.
Zawsze ładnie sprawnie i z uśmiechem na twarzy :D Przecież celnicy widzą, że gość z rodziną jedzie na wczasy. U nich też są przedstawiciele handlowi. Dlatego spokojnie. No chyba, że macie zamiar podróż odbywać w stroju służbowym tzn. pod krawatem wtedy będziecie wyglądać co najmniej podejrzanie.
A może jest coś o czym nie wiem jakieś rozporządzenie, które weszło w tym roku i poprzednie dwa razy jechałem nieświadomie. Jeżeli tak to naprawdę lepiej czasami tyle nie wiedzieć. W razie kłopotów na granicy zawsze możecie pojechać na następne najbliższe przejście graniczne.
Szerokiej drogi kolegom po fachu 8)
:arrow:
viverka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) viverka » 13.07.2006 08:57

Wiła wianki napisał(a):naprawdę lepiej czasami tyle nie wiedzieć.

Święte słowa.. już chyba się za dużo naczytałam i teraz strach ruszać :wink: bez tych wszystkich "papierków".. i po co się stresować - przecież to mają być wakacje i odpoczynek :)
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 13.07.2006 15:36

Witam,gdzieś wyczytałem na forum że jadąc autem firmowym potrzebne jest tylko oświadczenie od pracodawcy w jęz.angielskim najlepiej na papierze firmowym na wyjazd i korzystanie z samochodu poza granicami kraju. Można zadzwonić jeszcze do PZM-tu i się upewnić.
Jaacek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaacek » 15.07.2006 21:20

Dajcie sobie ludzie spokój z tymi , dokumentami, ja jeżdze fikmowym autem , z krastka od kilku lat , za granice nieraz po 2-3 razy w roku i nigdy nie miałemk problemów, ... i szczerze mówiąc nie znam nikogo ktoby miał taki problemy
manius
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) manius » 18.08.2009 11:34

Pozwoliłem sobie podkleić się pod ten wątek i mam pytanie.

Wybieram się służbowym samochodem do Cro zapisanym na firmę leasingową .Czy potrzebne są jakieś umowy użyczenia do przejazdu po Chorwacji , bo czytałem różne już opinie na Google i sam już nie wiem.
Czy dać sobie z tym spokój?
W sumie to ściągnąłem z neta Umowę i na wszelki wypadek sam sobie spisałem w języku polskim.
Czy w razie czego to wystarczy?
maniekwawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniekwawa » 18.08.2009 18:27

Dziś załatwiałem taki dokument w leasingu. Na Słowację, austrię, Czechy wystarczy po Angielsku. Na Węgry trzeba mieć po Węgiersku. Przynajmniej tak żądają w LeasePlan.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies