Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Umowa użyczenia po węgiersku

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bazylka5
Odkrywca
Umowa użyczenia po węgiersku

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 10.07.2006 11:09

Witam
czytałam ,że na przejazd przez Węgry potrzebuję umowy użyczenia po węgiersku. Czy ktoś dysponuje takim drukiem? A może przy okazji także drukiem po angielsku? Moj wyjazd już 12.07 - sprawa pilna
Proszę o przesłanie na adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam
viverka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) viverka » 10.07.2006 13:51

W tym samym temacie pytanie..
Jak to jest z samochodem firmowym i dokumentami potwierdzającymi jego użyczenie na przejazd do Cro przez Słowację i Węgry?
Liczę na info od doświadczonych Forumowiczów :)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 11.07.2006 08:45

Widzę , ze chyba nikt takim drukiem nie dysponuje. Proszę o poradę czy komuś się zdarzyło żeby miał problemu z powodu braku tego tłumaczenia. Mam upoważnienie po ang., niem., i franc.
beata118
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata118 » 11.07.2006 08:54

Bazylka5 napisał(a):Witam
czytałam ,że na przejazd przez Węgry potrzebuję umowy użyczenia po węgiersku. Czy ktoś dysponuje takim drukiem? A może przy okazji także drukiem po angielsku? Moj wyjazd już 12.07 - sprawa pilna
Proszę o przesłanie na adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Co prawda nie dysponuję takim drukiem ale my też mamy samochód firmowy i umowę użyczenia po angielsku. W końcu służby publiczne mają do czynienia z różnymi cudzoziemcami a angielski jest uniwersalny. A może po prostu zmnieńcie trasę?
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 11.07.2006 09:26

Biorę to pod uwagę , ale nastawiłam się na postój w Miscolcu.
viverka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) viverka » 11.07.2006 12:40

beata118 napisał(a): my też mamy samochód firmowy i umowę użyczenia po angielsku.

Czy mogłabym prosić o wzór takiej umowy po angielsku?
beata118
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata118 » 11.07.2006 12:43

viverka napisał(a):
beata118 napisał(a): my też mamy samochód firmowy i umowę użyczenia po angielsku.

Czy mogłabym prosić o wzór takiej umowy po angielsku?

Niestety nie mam jej pod ręką, ale jeśli wejdziesz w wyszukiwarkę to w zeszłym roku był taki post chyba ze wzorem.
maklos
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maklos » 12.07.2006 20:41

tez bardzo interesuje mnie czy sa jakies problemy z tymi "uzyczonymi" autami i ewentualne wzory takich umow w jezyku angielskim i węgierskim z bardzo "bym szczesal"! adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl z gory dziekuje za ewentualna pomoc! Pozdro for all!
jacusd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacusd » 12.07.2006 21:13

Upoważnienie pzmot można otrzymać korespondencyjnie.Trzeba wypełnić ich druki ze strony
http://www.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=1328
Pozdrawiam
Jacek
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 12.07.2006 21:31

W ogóle nie wiem o co chodzi 8O
Służbowym, oblogowanym autem jechałem dwa razy przez Węgry i nawet przez BiH (dla niektórych dziki kraj - też nie wiem o co im chodzi 8O ) i nikt mnie nie pytał o umowy użyczenia czy coś takiego.
Zawsze ładnie sprawnie i z uśmiechem na twarzy :D Przecież celnicy widzą, że gość z rodziną jedzie na wczasy. U nich też są przedstawiciele handlowi. Dlatego spokojnie. No chyba, że macie zamiar podróż odbywać w stroju służbowym tzn. pod krawatem wtedy będziecie wyglądać co najmniej podejrzanie.
A może jest coś o czym nie wiem jakieś rozporządzenie, które weszło w tym roku i poprzednie dwa razy jechałem nieświadomie. Jeżeli tak to naprawdę lepiej czasami tyle nie wiedzieć. W razie kłopotów na granicy zawsze możecie pojechać na następne najbliższe przejście graniczne.
Szerokiej drogi kolegom po fachu 8)
:arrow:
viverka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) viverka » 13.07.2006 07:57

Wiła wianki napisał(a):naprawdę lepiej czasami tyle nie wiedzieć.

Święte słowa.. już chyba się za dużo naczytałam i teraz strach ruszać :wink: bez tych wszystkich "papierków".. i po co się stresować - przecież to mają być wakacje i odpoczynek :)
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 13.07.2006 14:36

Witam,gdzieś wyczytałem na forum że jadąc autem firmowym potrzebne jest tylko oświadczenie od pracodawcy w jęz.angielskim najlepiej na papierze firmowym na wyjazd i korzystanie z samochodu poza granicami kraju. Można zadzwonić jeszcze do PZM-tu i się upewnić.
Jaacek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaacek » 15.07.2006 20:20

Dajcie sobie ludzie spokój z tymi , dokumentami, ja jeżdze fikmowym autem , z krastka od kilku lat , za granice nieraz po 2-3 razy w roku i nigdy nie miałemk problemów, ... i szczerze mówiąc nie znam nikogo ktoby miał taki problemy
manius
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) manius » 18.08.2009 10:34

Pozwoliłem sobie podkleić się pod ten wątek i mam pytanie.

Wybieram się służbowym samochodem do Cro zapisanym na firmę leasingową .Czy potrzebne są jakieś umowy użyczenia do przejazdu po Chorwacji , bo czytałem różne już opinie na Google i sam już nie wiem.
Czy dać sobie z tym spokój?
W sumie to ściągnąłem z neta Umowę i na wszelki wypadek sam sobie spisałem w języku polskim.
Czy w razie czego to wystarczy?
maniekwawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniekwawa » 18.08.2009 17:27

Dziś załatwiałem taki dokument w leasingu. Na Słowację, austrię, Czechy wystarczy po Angielsku. Na Węgry trzeba mieć po Węgiersku. Przynajmniej tak żądają w LeasePlan.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone