Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomóżcie nie wpaść w tarapaty ...

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rybka3337
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rybka3337 » 16.06.2006 10:42

:?: Mam bardzo ważne dla mnie pytanie. Wpuściłam się trochę w kanał, bo zamiast wybrać sprawdzonego pośrednika (Adriatica.net), trochę przyoszczędziłam i wybrałam niemicki Adrialin. Moje pytanie brzmi: czy to wiarygodna firma ? Odpisują na maile, ale nie na temat, nie mają w Polsce telefonu. Nie wiem czy mogę im zaufać. Bardzo proszę, napiszcie, jeśli ktoś korzystał z ich usług, czy są sprawdzeni, bo do 22 czerwca muszę zapłacić zaliczkę i nie wiem co robić.
Z góry dziękuję i życzę wszystkim udanych wakacji.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 16.06.2006 11:10

skoro wybrałaś to nie bardzo wiem jak Ci pomóc. Firmy nie znam i mało kto z tego forum korzysta z pośrednictwa jeśli chodzi o noclegi. Lepiej określ jaki apartament zamówiłaś lub co to za oferta którą wybrałaś - być może ktoś był w tym miejscu gdzie Ty wybrałaś przez pośrednika.
RBK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RBK » 16.06.2006 11:17

Jeżeli to możliwe, to odwołaj rezerwację i jedż "w ciemno". Najlepiej samemu coś poszukać, wiem za co i ile płacę. Ze znalezieniem noclegou nawet w sezonie nie ma problemu. Pozdr!!!
RBK
Vegusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vegusia » 16.06.2006 11:48

MOże nie tyle w ciemno co sobie cos poszukajcie sami . Bo raczej 90% cromaniaków wyszukuje oferty z netu,bez BP. W ciemno troszkę strach . :lol:
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 16.06.2006 12:07

Vegusia napisał(a):Bo raczej 90% cromaniaków wyszukuje oferty z netu,bez BP. W ciemno troszkę strach . :lol:

Strach żaden. A wydaje mi się, że 50/50 jedzie w ciemno/rezerwuje wcześniej.

A może była kiedyś jakaś ankieta kto jak jedzie?
Bo wśród moich znajomych (w rózne miejsca i różnych okresach) jedzie 6 par. Wszyscy w ciemno.
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 16.06.2006 12:24

Mariusz_M napisał(a):
Vegusia napisał(a):Bo raczej 90% cromaniaków wyszukuje oferty z netu,bez BP. W ciemno troszkę strach . :lol:

Bo wśród moich znajomych (w rózne miejsca i różnych okresach) jedzie 6 par. Wszyscy w ciemno.

Ludzie kochani !

mni naprawde cos dziwi... Wielkosc ludzie robie rezerwacji.. Ludzi chca wybrac... W "moich" duzo domow na ciovo " juz teraz prawie ZERO wolnego miesca... wybor zadan... I jako ciezko mni wierzec, ze ludzie ktory jada w ciemno czeka na tysiace wolnych apartrmentow... Szczerze wolne miejsce zawsze bedzie... tylko gdzie..jaka cena... to inna sprawa... Gdyby ktos na ciovo pryjechal 15.07 w ciemno, zadzownil do mnie i zapytal czy jest jake wolne miejsce... mysle ze napewno powiedzialby "niestety nie.."... nawet juz na emile... otpowiedzi jest prawie zawsze " niestety dom jest juz zajety"
Rybka3337
Plażowicz
Pośrednicy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rybka3337 » 16.06.2006 12:26

Dzięki za sugestie, ale należę do osób, które nie znoszą sytuacji "w ciemno". W tamtym roku, we wrześniu, korzystaliśmy z pośrednictwa Adriatica.net w wynajęciu noclegów w ośrodku turystycznym i było SUPER. Cena około 6-10 EUR za os/dzień. Na tereni ośrodka basen, ścieżki spacerowe, rowerowe, bary, knajpy, sklepiki. Warunki bytowe bardzo dobre (2 pokoje, aneks kuchenny, łazienka, balkon), a że dojazd był własnym samochodem, mieliśmy wolną rękę jeśli chodzi o zwiedzanie. I taka forma wypoczynku bardzo nam wszystkim odpowiedała. Stąd w tym roku podobna decyzja, ale trochę się spóżniłam i w adriatice mieli już tylko drogie noclegi i stąd Adrialin.
Wybieramy się do ośrodka do Zatonu koło Zadaru. Jeszcze tam nie byliśmy.
atolek
Croentuzjasta
Re: Pośrednicy

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 16.06.2006 13:53

Rybka3337 napisał(a):Dzięki za sugestie, ale należę do osób, które nie znoszą sytuacji "w ciemno". W tamtym roku, we wrześniu, korzystaliśmy z pośrednictwa Adriatica.net w wynajęciu noclegów w ośrodku turystycznym i było SUPER. Cena około 6-10 EUR za os/dzień. Na tereni ośrodka basen, ścieżki spacerowe, rowerowe, bary, knajpy, sklepiki. Warunki bytowe bardzo dobre (2 pokoje, aneks kuchenny, łazienka, balkon), a że dojazd był własnym samochodem, mieliśmy wolną rękę jeśli chodzi o zwiedzanie. I taka forma wypoczynku bardzo nam wszystkim odpowiedała. Stąd w tym roku podobna decyzja, ale trochę się spóżniłam i w adriatice mieli już tylko drogie noclegi i stąd Adrialin.
Wybieramy się do ośrodka do Zatonu koło Zadaru. Jeszcze tam nie byliśmy.

-no tak...lepiej przepłacić za byle jak i byle gdzie niż troszkę poszukać i zobaczyć za co się zapłaci
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 16.06.2006 13:58

Vedran Lekic napisał(a):
Mariusz_M napisał(a):

Ludzie kochani !

mni naprawde cos dziwi... Wielkosc ludzie robie rezerwacji.. Ludzi chca wybrac... W "moich" duzo domow na ciovo " juz teraz prawie ZERO wolnego miesca... wybor zadan... I jako ciezko mni wierzec, ze ludzie ktory jada w ciemno czeka na tysiace wolnych apartrmentow... Szczerze wolne miejsce zawsze bedzie... tylko gdzie..jaka cena... to inna sprawa... Gdyby ktos na ciovo pryjechal 15.07 w ciemno, zadzownil do mnie i zapytal czy jest jake wolne miejsce... mysle ze napewno powiedzialby "niestety nie.."... nawet juz na emile... otpowiedzi jest prawie zawsze " niestety dom jest juz zajety"

Vedranie kochany

- i 100% rezerwujących przyjeżdża ??
-Ciovo to specyficzna okolica-ograniczona terytorialnie-mniejsze prawdopodobieństwo czegoś wolnego-ale czy na 100% jest to niemożliwe ??
-na 5 pobytów w Cro wszystkie w ciemno - w sezonie i poza - ZERO problemów z FAJNYM WOLNYM MIEJSCEM.
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 16.06.2006 14:43

Zaobserwowałem, że narzekający na wyjazd (miejsce, noclegi) to ci którzy jechali z biurem podróży zwiedzenie odpowiednimi opisami i zdjęciami w folderach.

Dlatego fajnie by było zrobić jakąs ankietę:
Jak jedziesz:
* w ciemno
* wcześniejsza rezerwacja
Czy byłe szadowolony: TAK/NIE
Cytrynka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cytrynka » 16.06.2006 16:10

Ja właśnie w tym roku wyjeżdżam z biurem Adriatyk i jestem (narazie) bardzo zadowolona :) Chyba nie odważyłabym się jechać w ciemno i tracić mnóstwo czasu na szukanie hotelu czy też apartamentu.
Z biurem mam wszystko załatwione (taksa opłacona, ubezpieczenie na pobyt oraz droge) i sprawdzony hotelik :)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 16.06.2006 18:00

Z biurem mam wszystko załatwione (taksa opłacona, ubezpieczenie na pobyt oraz droge) i sprawdzony hotelik

Ojeju no masz absolutną rację.... :roll:
Taksę płacisz na miejscu u gospodarzy także wiele z tym załatwiania nie ma (trzeba wyciągnąć parę euro z portfela także przy tym raczej się nie spocisz :lol: )
Ubezpieczenie to jest kupa załatwiania :!: :!: :!: normalnie aż trzeba iść do ubezpieczalni i powiedzieć że chce się ubezpieczenie wykupić :!: :!: :!: Na samą myśl mnie nogi bolą 8O
Sprawdzony hotelik masz 8O :!: super :!: przez kogo sprawdzony :?: przez pracowników biura, którzy Chorwację znają z katalogów, które im szef kazał rozdawać ... :? i mówić jaki ten hotel wspaniały... :lol:
Załatwiając osobiście rozmawiasz z gospodarzami kwatery, przysyłają Ci fotki a często tutaj znajdziesz również opinie ludzi o miejscach w Chorwacji, które polecają.
PozdraV :lol:
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 16.06.2006 18:51

Rysiu Ty jak coś napiszesz to ...sama prawda :D :D
a moje doświadczenia z pobytów w Cro...
5 razy (w sezonie) najdłuższe szukanie kwaterki...30 minut...
jadę gdzie chcę i biore co mi odpowiada..

a tak wogóle to do Chorwacji na hotel nigdy nie pojadę...
szkoda tracić to co najfajniejsze w Cro...ludzie i natura...
hotele są w Hiszpanii ...(a mnie tam nie ciągnie) :D :D

Bruno

Ps
teraz też w ciemno...
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 16.06.2006 20:53

Bruno napisał(a):Rysiu Ty jak coś napiszesz to ...sama prawda :D :D
a moje doświadczenia z pobytów w Cro...
5 razy (w sezonie) najdłuższe szukanie kwaterki...30 minut...
jadę gdzie chcę i biore co mi odpowiada..

a tak wogóle to do Chorwacji na hotel nigdy nie pojadę...
szkoda tracić to co najfajniejsze w Cro...ludzie i natura...
hotele są w Hiszpanii ...(a mnie tam nie ciągnie) :D :D

Bruno

Ps
teraz też w ciemno...

Sześć razy to mało Bruno i tak nie do końca prawda ,że w ciemno zawsze :wink:
Tym ,których stać polecam hotel ,czy apartament z wyżywieniem.
Mamy wtedy rzeczywiście więcej czasu na to co najfajniejsze w cro ....ludzie i natura jak pisze Bruno. :wink: :D
A tak ciągle przy garach i zmywaniu. :wink: Oczywiście mąż zmywa. :D
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 16.06.2006 21:02

atolek napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):
Mariusz_M napisał(a):

Ludzie kochani !

Vedranie kochany

- i 100% rezerwujących przyjeżdża ??
-Ciovo to specyficzna okolica-ograniczona terytorialnie-mniejsze prawdopodobieństwo czegoś wolnego-ale czy na 100% jest to niemożliwe ??
-na 5 pobytów w Cro wszystkie w ciemno - w sezonie i poza - ZERO problemów z FAJNYM WOLNYM MIEJSCEM.

nie mowie ze jest 100% zajete...ale ze jest duzo, jest duzo... kadzy ma swoj wybor.. i swoja kasa... Zawsze sa ludzie ktory przez rozna biura zaplaca 40% drozsze niz bezposrednio... i sa zadowolony.. Nawet polecaja.. przez sprawdzone biuro
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone