napisał(a) ally » 07.05.2006 22:11
Hmmm, no właśnie cały czas kalkuluję czy wystarczy mi jeden dzień. Nie chciałabym zwiedzać w zbytnim pośpiechu, a nadto zastanawiam się na ile atrakcyjne są mniej znane rejony Wenecji niż sam San Marco i czy warto zobaczyć wyspy Murano i Burano.
Co do zasady zwiedzanie opieram na podziwaniu miasta spacerując uliczkami, omijam muzea. Patrząc na mój przewodnik widzę, że sporo tego jest i że warto oprócz San Marco zajrzeć również na Dorsoduro (zgodnie z przewodnikiem jest to najbardziej urzekająca z weneckich sestieri, bogata w zabytki, piękne kościoły i malownicze place nad kanałami) czy np. Castello.
Who. Czy kemping Alba D'Oro jest łatwy do odnalezienia. Pytam bo prawdopodobnie dojadę tam późna nocą, tak więc po ostatnich wojarzach w Budapeszcie ( hehehe, znaki drogowe były nieziemsko nieczytelne jak dla mnie - musiałam się do tych nazw przyzwyczaić) - i tylko dzięki szczęciu odnalzałam polecony mi na forum kemping, który zresztą okazał się strzałem w 10tkę !).
Ponadto moje namysły nad czasem pobytu wynikają z konieczności rezerwacji biletu promowego, tak więc nie będzie możliwości uznania że jeden dzień więcej by się przyadł....)
RBK. Muszę sobie zerknąć na mapę aby zobaczyć ten zjazd bo kompletnie się nie orientuję. A czy Ty może nocowałeś na którymś z tych kempingów?
I jeśłi mogłabym prosić
czy mógłbyś polecić jakieś częsci miasta, które nie są powszechnie odwiedzane a które są piękne i warte poświęcenia im czasu. Skoro byłeś w Wenecji wielokrotnie pewnie znasz ją bardzo dobrze.