Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg w Znojmo

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rak
Turysta
Nocleg w Znojmo

Nieprzeczytany postnapisał(a) rak » 26.03.2006 13:03

Czy zna ktoś jakieś tanie miejsce w Znojmo lub okolicach, gdzie możnaby przenocować w dorodze do Chorwacji
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 26.03.2006 13:37

W Znojmo to najłatwiej na night club trafić ale nie jest tanio bo na reklamach czytałem 30 euro (chyba na godzinę ale masz panienkę gratis)

Ps. a teraz już serio zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link - jest tam tego od ciorta do wyboru do koloru zawsze możesz posłać meila lub zadzwonic bo z pepikami dogadasz się bez problemu.
rak
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rak » 26.03.2006 14:20

wielkie dzięki, napewno cos ciekawego znajdziemy
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 27.03.2006 20:27

Ja zrobiłem rezerwację tu:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Wygląda zachęcająco,także cenowo.

pozdrav
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.03.2006 22:16

Co tak uparliście się na to nocowanie w Znojmo, o przekraczaniu granicy nie wspomnę?

Pomyślcie o przekraczaniu granicy z Austrią w Reinthal. Totalna dziura i 0000000 kolejek!!!!!
FUX
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 27.03.2006 23:47

rynioo napisał(a):Ja zrobiłem rezerwację tu:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Wygląda zachęcająco,także cenowo.

pozdrav

Jak planujesz czasowo przebyć drogę Gdańsk - ?. Bo ja mam dylemat - nie wiem jak rozłożyć siły.
FUX
Weteran
Podpowiedź dla Gdańska

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.03.2006 07:06

Z Gdańska w okolice miejscowości Breclav przed granicą z Austrią masz około 850 km. Jedziesz przez Tczew, Kutno, Włocławek, Łódź, Piotrków (tutaj zaczyna się gierkówka), Rybnik, Cieszyn, Frydek-Mistek, Brno, Breclav. Tutaj np. można spać zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link.
Jeżeli jeszcze masz siły, to możesz próbować jechać dalej, lecz to już raczej miłe nie będzie po około 12 godz. jazdy, w tym ponad połowa po drogach jednojezdniowych. Do Grazu i Oekotelu jest jeszcze 3 godz. jazdy i 270 km. Nie wiem, dokąd jedziesz dalej, więc nie piszę.

Pozdrawiam

FUX
FUX
Weteran
Info dla Olsztyna.

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.03.2006 07:10

Trasa wiedzie z Olsztyna przez Nidzicę, Płońsk, Mszczonów (wjazd na gierkówkę). Reszta, jak w poście wyżej. Odległość do Breclav 790 km. Doczytaj wyżej. Nie widzę potrzeby przepisywania.

Pozdrawiam

FUX
krzychu_72
Cromaniak
Re: Podpowiedź dla Gdańska

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 28.03.2006 07:33

FUX napisał(a):Z Gdańska w okolice miejscowości Breclav przed granicą z Austrią masz około 850 km. Jedziesz przez Tczew, Kutno, Włocławek, Łódź, Piotrków (tutaj zaczyna się gierkówka), Rybnik, Cieszyn, Frydek-Mistek, Brno, Breclav.

A, niekoniecznie. Ja jadę Cieszyn i potem tylko parę km przez Czechy na Zilinę i do Bratysławy. Omijam Wiedeń trasą "szybkiego" ruchu na Eisenstadt i nocleg w Karlsdorfie k. Graz. Z Gdyni 1200 km, rok temu tę trasę robiliśmy w dwóch od 5 rano do 9 wieczór. Myślę, że sam też bym zrobił tą odległość, trochę więcej postojów.
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 28.03.2006 10:38

krzychu_72 napisał(a):
FUX napisał(a):Z Gdańska w okolice miejscowości Breclav przed granicą z Austrią masz około 850 km. Jedziesz przez Tczew, Kutno, Włocławek, Łódź, Piotrków (tutaj zaczyna się gierkówka), Rybnik, Cieszyn, Frydek-Mistek, Brno, Breclav.

A, niekoniecznie. Ja jadę Cieszyn i potem tylko parę km przez Czechy na Zilinę i do Bratysławy. Omijam Wiedeń trasą "szybkiego" ruchu na Eisenstadt i nocleg w Karlsdorfie k. Graz. Z Gdyni 1200 km, rok temu tę trasę robiliśmy w dwóch od 5 rano do 9 wieczór. Myślę, że sam też bym zrobił tą odległość, trochę więcej postojów.

Dziękuję za radę. Na mapie wszystko wygląda prosto. Lepiej jechać sprawdzoną trasą. Według mapy MICHELIN do Bratysławy wszystko się zgadza. A czemu należy ominąć Wiedeń? Czy z Eisenstadt należy jechać autostradą ?
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 28.03.2006 12:05

Z Eisenstadt do Graz jedzie sie już autostradą, jedynie do Eisenstadt jest ta trasa niezbyt "szybkiego" ruchu, ale w sumie się jedzie, a nie stoi w korku. Raz pojechaliśmy trasą przez Wiedeń i trafiliśmy na jakąś przebudowę, korek i oczywiście się zgubiliśmy :-)
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 28.03.2006 14:04

krzychu_72 napisał(a):Z Eisenstadt do Graz jedzie sie już autostradą, jedynie do Eisenstadt jest ta trasa niezbyt "szybkiego" ruchu, ale w sumie się jedzie, a nie stoi w korku. Raz pojechaliśmy trasą przez Wiedeń i trafiliśmy na jakąś przebudowę, korek i oczywiście się zgubiliśmy :-)

Czy tylko w Wiedniu można się zgubić? Czy są gdzieś jeszcze inne pułapki? Kierowca jest doświadczony, i nie ma problemu z jazdą w obcych miastach. Niemniej jednak do drogi wolę się przygotować.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.03.2006 15:03

prazek napisał(a):
krzychu_72 napisał(a):Z Eisenstadt do Graz jedzie sie już autostradą, jedynie do Eisenstadt jest ta trasa niezbyt "szybkiego" ruchu, ale w sumie się jedzie, a nie stoi w korku. Raz pojechaliśmy trasą przez Wiedeń i trafiliśmy na jakąś przebudowę, korek i oczywiście się zgubiliśmy :-)

Czy tylko w Wiedniu można się zgubić? Czy są gdzieś jeszcze inne pułapki? Kierowca jest doświadczony, i nie ma problemu z jazdą w obcych miastach. Niemniej jednak do drogi wolę się przygotować.

Zgubić można się wszędzie :lol: :lol: :lol: :lol:
A tak poważnie, nie mając nawigacji GPS, warto, gdy pasażer w miejscach newralgicznych patrzy na mapę i kontroluje, co wisi nad drogami na znakach. Wtedy kierowcy jest troszkę łatwiej. Co dwie pary oczu, to nie jedna. Kontrolowanie znaków z tyłu nie ma wiekszego sensu, dlatego, że te umieszczone nad jezdniami są słabo widoczne.

FUX
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.03.2006 15:23

prazek napisał(a):

Moim zdaniem, właśnie w Austrii i Wiedniu zgubić się jest najtrudniej :) Są bardzo dobre i jednoznaczne oznaczenia (droga w kier. Graz). Jeśli kierowca jest doświadczony to wogóle nie należy się martwić przejazdem przez to miasto. Owszem, czasami trzeba zboczyć z trasy (np. ja wracając kilka lat temu celowo zjechałem z autostrady, bo był olbrzymi korek i pojechałem "w miasto") - na większych skrzyżowaniach Austriacy pokażą któredy dojechać do domu... :lol:
Powodzenia.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 29.03.2006 11:33

slapol potwierdzam - oznakowanie Wiednia można powiedzieć jest wzorowe - minąłem zjazd na Graz - przejechałem nocą cały Wiedeń czego nie żałuję a nawet odwrotnie bo żona była w centrum Wiednia po raz pierwszy i wyjechałem na drugim końcu zjazdem na Graz bez problemu.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone