ale ja nie o tym...Plumek napisał(a):No! Wreszcie odkryłeś! Płakać mi się chce, bo nie mam żadnego obiektywu z tą magiczną f 1.4!
Bodzioch Marek napisał(a):a ja się pytam do czego w portrecie potrzebna ci znana hiper fokalna (dokładnie jej wartość )...??Robiąc portret do czego używasz tej wielkosci...?? .
rozumiem to tak ze hipperfokalna zalezy od GO - odpisałem ze odwrotnie i okazało sie ze zle rozumuje... dbra nie ważnePlumek napisał(a):No przecież odległosć hiperfokalna ma ścisły związek z GO.
Bodzioch Marek napisał(a): mnie chodzi o to: do czego potrzebna nam jest znana wartość odległości hiperfokalnej w portrecie...?? Odpowiedzcie konkretnie, nie pytaniem. Jeśli ja mówię że wartości tej nie potrzebuje bo nie będę liczył (w głowie mam przybliżone wartości GO a jesli juz potrzebuje np w packshotach dokładną wartość -wyjmuje komórkę i wsadzam dane klik i mam ).
pytanie do : monte, volumena i plumka
widze ze nic nie rozumiesz, dobra spadam stad i dzięki za naukiPlumek napisał(a):Bodzioch Marek napisał(a): mnie chodzi o to: do czego potrzebna nam jest znana wartość odległości hiperfokalnej w portrecie...?? Odpowiedzcie konkretnie, nie pytaniem. Jeśli ja mówię że wartości tej nie potrzebuje bo nie będę liczył (w głowie mam przybliżone wartości GO a jesli juz potrzebuje np w packshotach dokładną wartość -wyjmuje komórkę i wsadzam dane klik i mam ).
Każesz mi się powtarzać. Ja Ci napisałam jeszcze przed Twoim pytaniam, dokładnia dwa posty wcześniej, ale widać nie czytasz
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22158&start=90
Monte Christo napisał(a):wzruszylem sie...
Rob sobie dalej te chalturki i ciesz sie z super szkiel 1,2 lub tam 1,4.
I tak wiele w rzecze wody uplynie co tak naprawde jest wazne w fotografii dla Ciebie.
Ktos kiedys napisal czy powiedzial:
Zrob jedno, ale pozadne !niz 30000000000 tysiecy poprawnych !.
Pozdrawiam
Bodzioch Marek napisał(a):widze ze nic nie rozumiesz, dobra spadam stad i dzięki za naukiPlumek napisał(a):Bodzioch Marek napisał(a): mnie chodzi o to: do czego potrzebna nam jest znana wartość odległości hiperfokalnej w portrecie...?? Odpowiedzcie konkretnie, nie pytaniem. Jeśli ja mówię że wartości tej nie potrzebuje bo nie będę liczył (w głowie mam przybliżone wartości GO a jesli juz potrzebuje np w packshotach dokładną wartość -wyjmuje komórkę i wsadzam dane klik i mam ).
Każesz mi się powtarzać. Ja Ci napisałam jeszcze przed Twoim pytaniam, dokładnia dwa posty wcześniej, ale widać nie czytasz
https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22158&start=90
Bodzioch Marek napisał(a): A tak żebyś wiedział, będę walił te "chałtury" dopóki ludzie je doceniaja i placą 3,5-5k