Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pejzaże - uczymy się i dyskutujemy

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.12.2007 09:39

Marysiu prosiłbym o wstawienie adresów w [url][/url] bo szlag trafił całą stronę i dość kiepsko się czyta :?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.12.2007 12:47

Chodziło aby linki się skróciły więc wyglądać to powinno tak [url=tu wklejasz adres strony]nazwa jaką chcesz linkowi nadać[/url] No i oczywiście nie w nowym poście tylko poprzez opcję zmiany istniejącego postu :wink:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.12.2007 16:59

Nie zrozumiałam :cry: .Przykro mi jesli Tobie nie odpowiada proszę zmień .

:D :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.12.2007 18:20

Teraz wsio oki Marysiu :)

Ps. Tylko autor może zmienić treść własnego posta i Admin :wink:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.12.2007 22:51

Życzę dobrej zabawy.Ciekawam co ciekawego pokażecie.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.12.2007 16:16

Jeszcze jedno Konkurs -wspaniałe nagrody. http://www.cyfrografia.pl/konkursy.html
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 12.12.2007 21:07

Rysio napisał(a):Chodziło aby linki się skróciły więc wyglądać to powinno tak [url=tu wklejasz adres strony]nazwa jaką chcesz linkowi nadać[/url] No i oczywiście nie w nowym poście tylko poprzez opcję zmiany istniejącego postu :wink:

Widzę, że Petris dołożyła [url]i[/url] ale nie tak jak to miało być za radą Rysia. No i w tym wypadku bardzo dobrze, gdyż wiadomo co to są za linki i z jakich stron internetowych. Dlatego według mnie czasem warto pisać właśnie w taki bezpośredni link jak to zrobiła Petris, szczególnie wtedy, gdy ogranicza się do wskazania bez interpretowania treści i porównywania ich.
Natomiast umieszczanie cudzych zdjęć bez zgody autora bezpośrdnio na forum powinno być zastąpione właśnie wskazaniem tej strony i opisaniem co zawiera. Wtedy powinno być tak jak radzi Rysio

Już pobieżne z braku czasu zapoznanie się z ich treścią wzbociły moje plany robienia zdjęć w przyszłym roku, nie jestem grafikiem ani fotografem, więc pokazanie w prosty sposób 'o co chodzi w HDR' jest bardzo ważne.

Teraz wiem, dlaczego czegoś nie dało sie zrobić, dlaczego ja co innego widziałam przed sobą a co innego na ekranie aparatu.

Dzięki Petris, pozdrawiam Lidia k
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.01.2008 14:50

Nareszcie trochę słonka się pojawiło :)

Obrazek

Niestety jeszcze się polarka nie dorobiłem :cry: ale się dorobię :lol:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 23.01.2008 16:45

Szeroki kąt ma swój urok, choć kadr - zwłaszcza dól - taki sobie.
Ale rozumię, że testujesz nowy nabytek...
PZDRV
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.01.2008 17:27

Dół taki sobie bo ponoć gmina facetowi prywatną działkę zagruzowała (nikomu nic takiego nie wiadomo i chyba się gostek rąbnął bo bardziej prawdopodobne że to sprawka kopalni) jakieś 30 lat temu i teraz się obudził, a jako żem czuły na krzywdę ludzką i patrzeć na nią nie mogę to sobie trochę pofociłem, żeby mu ulgi nie przynosić w postaci kąpieli z betonowym kołem ratunkowym :wink:

Tak więc fotka w zasadzie z wysypiska gruzu pochodzi i rzeczywiście na chmurkach chciałem te 10 mm potestować :)
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 23.01.2008 17:40

Rysio i jak pierwsze wrażenie z nowego zakupu?

Sigmy mają to do siebie że trzeba wybierać...moja okazała się ostra dopiero przy trzecim egzemplarzu.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.01.2008 18:41

Miałem ten luksus, że tą Sigmę kupiłem używaną (1/2 roczna) od człowieka zajmującego się fotografią profesjonalnie (praca w studio itd) a ze względów unifikacyjnych w jego firmie dostał nakaz przesiadki na Canona + szklarnia L. W związku z tym szkło było przetestowane pod każdym względem a gwarancji jeszcze zostało że cho cho :) . Stan - nówka, żadnych otarć, rysek itp a cena 5 stówek niższa niż salonowa :lol: :wink:

Edit: Jeszcze jedno z dzisiejszego łażenia po bajorach i gruzowiskach, jak widać muszę się przyzwyczaić do szerokości tego szkiełka (prawy dół :wink: )

Obrazek
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 24.01.2008 09:50

Ryszardzie! Co to za śkło? Zrób może jakiś domek, coś, co ma pionowe ściany :) Wnętrze jakieś też :) I pokaż :) Bom ciekawa.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.01.2008 10:27

Aniu, Sigma 10-20 mm f/4-5.6 EX DC

Obrazek

Teraz jak Cię odwiedzę to z portu będę miał Olimpię i pół Hvaru jednocześnie :wink:

Ps. Meldujemy się w okolicach po 16 sierpnia na kawie stadnie (szt 8 ) 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Pejzaże - uczymy się i dyskutujemy - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone