Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja przestała być tania!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 18.08.2010 21:35

Co te dwa pajace powyżej się uczepili. Gdzie ja choć jedno słowo wspomniałem aby nie jechać do Cro? Co za debile z pontonami na dachu się tu wypowiadają i komuś aortę podgryzają?
To moje zdanie mam w du[pie twoje tesco i jakieś tam podrzędne bary.
Wiesz debilu jeden z drugim co to jest zgrzewka wody? Zgrzewka wody to 6 butelek po 1.5 litra a nie stojące baniaki pod jakąś ladą.
Bardzo lubię Chorwację byłem tam 5 razy od 2001 roku w różnych okresach i to co mam wiedzieć to wiem. Pisząc żę jest drogo nie mam na myśli odradzanie komuś wyjazdu tylko przestrzec że jeśli planuje się 14 dni to nagle może wyjść ich tylko 10 bo się okaże że wydatki na spożywkę nie są 30% droższe a 100%
Kurw...a mleko NIE UHT 4 KUNA no rozwalasz mnie chłopie i co z tego mleko nie uht w Polsce masz w woreczkach też za tanie grosze.
Puknij że się jeden z drugim w te zadufane łby.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 18.08.2010 21:44

consett0805 napisał(a):Co te dwa pajace powyżej się uczepili. Gdzie ja choć jedno słowo wspomniałem aby nie jechać do Cro? Co za debile z pontonami na dachu się tu wypowiadają i komuś aortę podgryzają?
Wiesz debilu jeden z drugim co to jest zgrzewka wody? Zgrzewka wody to 6 butelek po 1.5 litra a nie stojące baniaki pod jakąś ladą.
Bardzo lubię Chorwację byłem tam 5 razy od 2001 roku w różnych okresach i to co mam wiedzieć to wiem. Pisząc żę jest drogo nie mam na myśli odradzanie komuś wyjazdu tylko przestrzec że jeśli planuje się 14 dni to nagle może wyjść ich tylko 10 bo się okaże że wydatki na spożywkę nie są 30% droższe a 100%
Kurw...a mleko NIE UHT 4 KUNA no rozwalasz mnie chłopie i co z tego mleko nie uht w Polsce masz w woreczkach też za tanie grosze.

O co Ci wogóle chodzi i do kogo "pijesz"? i po co jesteś taki agresywny i używasz takich słów? Nie da się normalnie pogadać?
crowro
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) crowro » 18.08.2010 21:46

Naczytałem się przed wyjazdem o cenach na tym forum , nabrałem słoikow (gotowce) , makaronów , mięsa w lodowce , wakowanych wędlin i ... 90 % wrociło do Polski .

Co za bzdury ludzie wypisujecie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Piwo na plaży 8 zł- tak , ale to jest NA PLAŻY - w rynku we Wrocławiu płace 8- 9 zł - za rynek się płaci . W Żabce jest za 2 , a jak ktoś chce tanie to niech szoruje do Tesco za 0,99 zl !!!!!!!!!!!!!

W Chorwacji w Konzumie - piwo 5,55 ( Karlovacko) czyli jak nasze , w granicach 3 zl , czyli norma .

Jajka - 5 zł za 10 sztuk , jak u nas - choć ja kupuję z wolnego wybiegu za 9 zł ( taki mam kaprys).

Albo się jedzie na wczasy albo na oszczędzanie !!!!

Przyklad z Polski - bar rybny koło Waplewa ( blisko Grunwald) na Mazurach - w lipcu - 4 porcje SIELAWY ( ryba dostępna w mazurskich jeziorach jak glony...) - 95 zł za te małe kawaleczki bez niczego więc o czym rozmawiamy ?
Za 100 zl kupiłem w Pakostane 3 wielkie DORADY i 2 INNE ( NAZWY NE ZNAM) też wielkie , w sumie 3,5 kg ryb i na grilla.

Bez sensu zabieranie jedzenia bo :

1.Nasze tam nie smakuje.
2.ceny w sklepach jak u nas
- makaron 2-3 zł
- słoiki - 5-7 zł
- mleko 3,2 procenta- 2,8 zł

itd , itp.

Owszem - mieso droższe ale albo ktoś potrzebuje 3 kg na obiad albo kupuje ( jak ja ) po kotlecie na osobę , do tego ziemniaczki , pomidorki i jest obiad .

w Lidlu - woda mineralna gazowana niecałe 2 zlote .

Owszem , przy plaży cola 13 kun - 0,25 l ( jak piwo ( piwo 11-14 kun)) , ale jak do cholery sobie kupuję piwo to czemu dziecku żalować coli ...
Albo się jedzie na wczasy albo nie !!

Za rok jadę , zero jedzenia zabieram - tylko karta i parę euro - to wystarczy .

Arbuz na plaży - 3 kuny - ale metr od mojego ręcznika ......

Chyba że ktoś woli zejść z plaży i do Lidla jechać

icon_biggrin.gif

Naprawdę , zal mi tych co wypisują takie bzdury ze jest drogo !!!

Normalnie jak wszędzie , jedno tańsze , drugie droższe ale w sumie na jedno wychodzi.......

Aha , drób ( skrzydełko , nóżka ) w lodówce nie daje rady ( 12 volt - samochodowa) - poszly do kosza - to dzięki poradom tych co straszyli cenami - kolejna kasa w plecy .

A rosoł z kurczaka chorwackiego - bezcenny .

Nie wiem , albo to o cenach piszą ci co potrzebują tony jedzenia dziennie z uwagi na tuszę albo ja jestem inny .
Przecież w tym klmacie je się lekkie śniadanie , potem plaża ( na plazy - kukurydza , arbuz , lody ) , po powrocie z plaży albo grill albo na miasto i to całe jedzenie , to jest inny klimat i inaczej sie je , albo ja znowu inny jestem .

Na koniec jak ktoś chce więcej o cenach to czekam na wiadomość - chętnie odpowiem i za rok będę mądrzejszy o wlasne- sprawdzone doświadczenie .

DALMACJA GÓRĄ !!!!

P.S.
Aha , co do " drogich !!!!!!!!!" lodów na plaży .
Gałka - 6 kun .
Tak , ponad 3 złote ale wiecie co znaczy po chorwacku GAŁKA ?????

TO ZNACZY ZACZERPNIECIE ŁYŻECZKĄ DO LODÓW Z POJEMNIKA RAZ - BEZ OBCIERANIA JAK U NAS O BRZEGI POJEMNIKA- jeszcze jeden przejazd przez pojemnik i ......TO DO WAFELKA A POTEM..
Nie , nie do raczki - jeszcze raz łyżeczka do pojemnika i ponownie bez obcierania do wafelka .

Tak jest wszędzie w PAKOSTANE - a w każdem punkcie syn i ja takie jedliśmy ( 1 metr od plaży ).

Jak się przyjrzeć to jakieś 3-4 nasze gałki po 2 zł ze stoiska GRYCAN-LODY - w Polsce - gdzie Pani nabiera , potem obciera o brzegi pojemnika i dostajemy ładną , okrąglą , malutką gałeczkę .....

I czy lody w chorwacji są drogie ?????

3 zł za 3-4 gałki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ludzie , obudzcie się !!!!
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 18.08.2010 21:47

Janusz Bajcer napisał(a):
consett0805 napisał(a):mając 80 kun w kieszeni idąc do Konzuma ile człowiecze kupisz? Zgrzewkę wody mleko i chleb no 100g wędlinki w plastrach? Te same 50zł w Polsce kupie o 100% więcej i jeszcze na piwo w barze za 5 zł starczy.

A dlaczego za 80 kuna ma się w Chorwacji kupić tyle samo co za 50 zł w Polsce.
W Chorwacji produkty żywnościowe są droższe niż w Polsce, to fakt znamy nie od tego roku, ale czy mamy jakiś wpływ na ceny tych produktów :?:

Zdjęcie zamieściłem po to aby pokazać, że są sposoby aby spędzić taniej wakacje w Chorwacji i nie narzekać, że drogo.

Jezzzzzuuu Panie Januszu z całym szacunkiem ale w jakimś innym temacie Broni Pan Pani Kasi za jej wypowiedź według niektórych odwrotną do znaczenia (tłok w Makarskiej), a tu Pan nie trybi w czym rzecz?
Co to za pytanie dlaczego ma tyle kosztować? Nie dlaczego tylko kosztuje temat dotyczy drogiej Chorwacji skoro początkujący czyta i szykuje się do wyjazdu a jedne z drugim każe mu zabrać o 30% więcej pieniędzy na życie adekwatnie do życia w Polsce na powiedzmy 14 dni może się zdziwić i będzie musiał kupić mleko NIE UHT za 4 kuna i baniak wody spod lady. I skrócić pobyt o 2-3 dni bo się okaże, że ma za mało kasy. No tak zaraz napadną inni tacy mądrale jak ktoś się wypowiedział, że zadzwoni do brata to przeleje mu na konto 1tys i po sprawie. Pod warunkiem że się ma takiego brata.
Co do obiadu (foto) Panie Januszu też tak spędzam wakacje nie stać mnie na hulaj dusza po restauracjach i barach więc mi przyziemnego wczasowania nie trzeba tłumaczyć, co nie oznacza że podczas 17 dniowego wyjazdu (nie tylko słoiki z Polski)byłem 7 razy właśnie na gotowym obiedzie czy kolacji .
Pozdrawiam
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 18.08.2010 21:55

Crowro zabrałeś żarcie do Chorwacji przywiozłeś z powrotem a część wyrzuciłeś?
To normalne?
Z tego wynika że żarcie które wiozłeś stało w koncie bo zaopatrywałeś lodówkę nowymi sprawunkami np. z Konzuma.
To chore jakieś, no ale widocznie nadziany jesteś skoro wybrałeś takie rozwiązanie. Tylko poco to wlokłeś ze sobą hmmmmmmmmmmm
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 18.08.2010 21:56

consett0805 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
consett0805 napisał(a):mając 80 kun w kieszeni idąc do Konzuma ile człowiecze kupisz? Zgrzewkę wody mleko i chleb no 100g wędlinki w plastrach? Te same 50zł w Polsce kupie o 100% więcej i jeszcze na piwo w barze za 5 zł starczy.

A dlaczego za 80 kuna ma się w Chorwacji kupić tyle samo co za 50 zł w Polsce.
W Chorwacji produkty żywnościowe są droższe niż w Polsce, to fakt znamy nie od tego roku, ale czy mamy jakiś wpływ na ceny tych produktów :?:

Zdjęcie zamieściłem po to aby pokazać, że są sposoby aby spędzić taniej wakacje w Chorwacji i nie narzekać, że drogo.

Jezzzzzuuu Panie Januszu z całym szacunkiem ale w jakimś innym temacie Broni Pan Pani Kasi za jej wypowiedź według niektórych odwrotną do znaczenia (tłok w Makarskiej), a tu Pan nie trybi w czym rzecz?
Co to za pytanie dlaczego ma tyle kosztować? Nie dlaczego tylko kosztuje temat dotyczy drogiej Chorwacji skoro początkujący czyta i szykuje się do wyjazdu a jedne z drugim każe mu zabrać o 30% więcej pieniędzy na życie adekwatnie do życia w Polsce na powiedzmy 14 dni może się zdziwić i będzie musiał kupić mleko NIE UHT za 4 kuna i baniak wody spod lady. I skrócić pobyt o 2-3 dni bo się okaże, że ma za mało kasy. No tak zaraz napadną inni tacy mądrale jak ktoś się wypowiedział, że zadzwoni do brata to przeleje mu na konto 1tys i po sprawie. Pod warunkiem że się ma takiego brata.
Co do obiadu (foto) Panie Januszu też tak spędzam wakacje nie stać mnie na hulaj dusza po restauracjach i barach więc mi przyziemnego wczasowania nie trzeba tłumaczyć, co nie oznacza że podczas 17 dniowego wyjazdu (nie tylko słoiki z Polski)byłem 7 razy właśnie na gotowym obiedzie czy kolacji .
Pozdrawiam

consett wiesz co to jest sepuku?
Yacek83
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yacek83 » 18.08.2010 21:56

Kolega "crowro" pisze sama prawde. Ceny podobne z niektorymi wyjatkami.

A kolega który sie spina "consett0805" niech lepiej idzie spać zamiast tu sapać do wszystkich.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 18.08.2010 22:01

PETERENZO napisał(a):
consett0805 napisał(a):Co te dwa pajace powyżej się uczepili. Gdzie ja choć jedno słowo wspomniałem aby nie jechać do Cro? Co za debile z pontonami na dachu się tu wypowiadają i komuś aortę podgryzają?

O co Ci wogóle chodzi i do kogo "pijesz"? i po co jesteś taki agresywny i używasz takich słów? Nie da się normalnie pogadać?

Da się normalnie pogadać i nigdy na tym forum w ten sposób nie reagowałem. Tylko wkurza mnie jak ktoś wciska w moje usta coś czego nigdy nie napisałem, czy też powiedziałem.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 18.08.2010 22:03

Yacek83 napisał(a):Kolega "crowro" pisze sama prawde. Ceny podobne z niektorymi wyjatkami.

A kolega który sie spina "consett0805" niech lepiej idzie spać zamiast tu sapać do wszystkich.

Popieram - szuka w każdej wypowiedzi "dziury w całym"

Tylko po co skoro to Cromaniak i ma doczynienia z osobami, na konkretnym forum, które gromadzi ludzi zafascynowanych CRO. Ja do tego statusu nawet nie dorastam. Moze dlatego, że spieram się z każdym kto tu cokolwiek napisze.

I tak uważam się za CRO-maniaka!!!
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 18.08.2010 22:05

Yacek83 idź do biedronki połóż głowę (czytaj łeb zakuty) na wagę i naciśnij obrazek BURAK
To tak już na koniec dla wszystkich w tym temaciku znikam (nowobogaccy)
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 18.08.2010 22:06

consett0805 napisał(a):Yacek83 idź do biedronki połóż głowę (czytaj łeb zakuty) na wagę i naciśnij obrazek BURAK
To tak już na koniec dla wszystkich w tym temaciku znikam (nowobogaccy)

APEL!
Jestem tolerancyjny, ale to już moderator powinien zakończyć. Człowiek jest niereformowalny i tylko wszystkich obraża.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 18.08.2010 22:09

temu panu już dziękujemy
Yacek83
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yacek83 » 18.08.2010 22:11

wracając do tematu. Chorwacja moze i ciut podrożała ale zasadnicza różnica jest taka że kurs Euro jest inny i zmienia się szczególnie w przeciągu tego i tamtego roku. Dwa lata temu jak euro kosztowało po około 3.3 (juz nie pamietam dokładnie) to i wakacje wychodziły taniej. Teraz euro kosztuje więcej a w Polsce zarobki nie są adekwatne do tego wzrostu.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 18.08.2010 22:17

Yacek83 napisał(a):wracając do tematu. Chorwacja moze i ciut podrożała ale zasadnicza różnica jest taka że kurs Euro jest inny i zmienia się szczególnie w przeciągu tego i tamtego roku. Dwa lata temu jak euro kosztowało po około 3.3 (juz nie pamietam dokładnie) to i wakacje wychodziły taniej. Teraz euro kosztuje więcej a w Polsce zarobki nie są adekwatne do tego wzrostu.

Ja akurat mam szczęście, ponieważ w zeszłym roku płaciłem za EURO około 4,30. W zeszłym tygodniu kupiłem Euro za 4,00. Czekałem długo, ale się opłaciło. 27.08 wyjazd!
Yacek83
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yacek83 » 18.08.2010 22:19

A na Pana consett085 juz nie reaguje, wystarczy mi że napisał to

Kurw...a mleko NIE UHT 4 KUNA no rozwalasz mnie chłopie i co z mleko nie uht w Polsce masz w woreczkach też za tanie grosze.

Ni przykleić ni przyłatać

Temu panu już podziękujemy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Chorwacja przestała być tania! - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone