Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

podpowiedzi na lato 2007

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 04.01.2007 10:35

Buber napisał(a):
assia i norbert napisał(a):Ja mogę polecić hotel Arkada na Hvarze w Starim Gradzie, hotel trzy gwiazdkowy z basenem, przy samej plaży, dobre warunki a jeszcze lepsze jedzenie (wręcz wyśmienite). Polecam, spawdzone,byłam z mężem we wrześniu. Moge przesłać zdjęcia.
Co do hotelu Adria na Korczuli w Vela Luce, nie byłam ale z opini wiem, że nie zaciekawie forum/viewtopic.php?t=14043

Korzystając z wątku zapytam czy byliście w Arkadzie z tui czy z neckermannem (albo jeszcze inaczej), jaka plaża i czy możecie napisać coś o bungalowach obok hotelu :?:

Hej. Ani z tui ani z neckermannem, tylko z biurem kontynenty. Co do plaży to w zależności gdzie idziesz, ale przed samym hotelem są plaże zrówno kamienie jak i żwirkowe z łagodnym zejściem, wróce z pracy do domu to zamieszcze zdjęcia albo mogę przesłać na e-maila. Natomiast jeżeli chodzi o bungalowy, to niestety nie wiem jakie są tam warunki, ale jest hotel o niższym standardzie i w niższej cenie, nazywa się hellios i składa się z trzech budynków które nazywaja się kolejno w zależności od standardu, hellios I, hellios II i helios III, w tym ostatnim sa niezabradzo warunki. Dodam jeszcze, że my za Arkade wcale dużo nie płaciliśmy, a jedzenie jest wyśmienite, bo jest szwedzki stół na sniadanie i obiadokolację a wybór taki że czasami nie weisz co wybrać. Pozdrawiam Asia :papa:
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 04.01.2007 14:55

Tu znalazłam coś na temat bungalow i hotelu helios, jednak chyba byli w lepszym standardzie hotelowym niż moi znajomi, tzn w heliosie II bo jeden jest kiepski.
forum/viewtopic.php?t=8657&highlight=helios
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 09.01.2007 21:02

assia i norbert napisał(a):
Buber napisał(a):
assia i norbert napisał(a):Ja mogę polecić hotel Arkada na Hvarze w Starim Gradzie, hotel trzy gwiazdkowy z basenem, przy samej plaży, dobre warunki a jeszcze lepsze jedzenie (wręcz wyśmienite). Polecam, spawdzone,byłam z mężem we wrześniu. Moge przesłać zdjęcia.
Co do hotelu Adria na Korczuli w Vela Luce, nie byłam ale z opini wiem, że nie zaciekawie forum/viewtopic.php?t=14043

Korzystając z wątku zapytam czy byliście w Arkadzie z tui czy z neckermannem (albo jeszcze inaczej), jaka plaża i czy możecie napisać coś o bungalowach obok hotelu :?:

Hej. Ani z tui ani z neckermannem, tylko z biurem kontynenty. Co do plaży to w zależności gdzie idziesz, ale przed samym hotelem są plaże zrówno kamienie jak i żwirkowe z łagodnym zejściem, wróce z pracy do domu to zamieszcze zdjęcia albo mogę przesłać na e-maila. Natomiast jeżeli chodzi o bungalowy, to niestety nie wiem jakie są tam warunki, ale jest hotel o niższym standardzie i w niższej cenie, nazywa się hellios i składa się z trzech budynków które nazywaja się kolejno w zależności od standardu, hellios I, hellios II i helios III, w tym ostatnim sa niezabradzo warunki. Dodam jeszcze, że my za Arkade wcale dużo nie płaciliśmy, a jedzenie jest wyśmienite, bo jest szwedzki stół na sniadanie i obiadokolację a wybór taki że czasami nie weisz co wybrać. Pozdrawiam Asia :papa:

Byłem w Arkadzie w 2002r,co do plaży to praktycznie jej nie ma (5m szerokości to dla mnie nie plaża),no i betonowe płyty.Ale basen wynagradza nam niedostatki plażowe.Co do żarełka to już wtedy było bardzo dobre ;).Ja byłem z Fishera,bungalowy są kawałek(100m)za hotelem i wyglądały z zewnątrz bardzo fajnie.Pokoje były dobrze utrzymane,dwie windy w hotelu,duża i klimatyzowana restauracja.Polecam prom ze Splitu do Hvaru,chyba,że ktoś lubi ekstremalne przeżycia to promem w Drveniku i ok. 60km szczytami gór(widzieliśmy kilka jak nie kilkanaście wraków spalonych,którym się zachciało na skróty z górki pojechać :) do Starego Gradu.
kkkasia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkkasia » 10.01.2007 08:22

witaj,
jeżeli możesz przesłać kilka fotek to będę wdzieczna
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 10.01.2007 08:49

Arturo dzięki :D za info, jak będzie czas i kasa, planuję na wrzesień bungalowy w Starimgradzie, z żarełkiem, najlepiej w Arkadzie (hotel byłby też, ale nas jest 2+2).
assia i norbert - dziękuję, nie wiem tylko czy bungalowy przy Heliosie i przy Arkadzie to to samo :roll:, ale jak nie to dobrze wiedzieć że są 2 opcje .
Kkasiu powracając do poczatku wątku własnie zarezerwowałem na czerwiec 2 miejsca ***AI Neptun w Tucepi - hotel jak hotel forum/viewtopic.php?t=13576&highlight=hotel+neptun, ale miejsce piękne i jeszcze ** i pół ? * AI Bellevue w Orebicu. Oba oczywiście z basenem. Trochę się obawiam tego Orebica, ale na tui nigdy się nie zawiodłem - wręcz przeciwnie. Z tego co wiem jest on też w ofercie innych biur.
PZDR :papa:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 10.01.2007 09:09

Wielkie sorry, a propos Neptuna zdublowałem post Irisha :lol: :lol: .
Irish, dzięki za dobre rady. Myślę że w Neptunku będzie fajnie, piekne morze, Sv. Jure nad głową, a i okolice do zwiedzenia super.
PZDR.
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 10.01.2007 10:05

Buber napisał(a):assia i norbert - dziękuję, nie wiem tylko czy bungalowy przy Heliosie i przy Arkadzie to to samo :roll:, ale jak nie to dobrze wiedzieć że są 2 opcje .

Bungalowy "należące" do Arkady sprawiały wrażenie bardziej komfortowych i były ładniejsze,znajdowały się w atrakcyjniejszym otoczeniu domków.Heliosowskie domki z wyglądu zewnętrznego były bardziej "surowe" takie zwykłe domki kwadratowe bez bajerów.Ale to było jakiś czas temu i mogło się lekko zmienić.
Co do wyżywienia to goście z bungalowów przychodzili do nas tzn.do Arkady na kolacje.
PZDR
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 10.01.2007 10:16

arturo72 napisał(a):
Buber napisał(a):assia i norbert - dziękuję, nie wiem tylko czy bungalowy przy Heliosie i przy Arkadzie to to samo :roll:, ale jak nie to dobrze wiedzieć że są 2 opcje .

Bungalowy "należące" do Arkady sprawiały wrażenie bardziej komfortowych i były ładniejsze,znajdowały się w atrakcyjniejszym otoczeniu domków.Heliosowskie domki z wyglądu zewnętrznego były bardziej "surowe" takie zwykłe domki kwadratowe bez bajerów.Ale to było jakiś czas temu i mogło się lekko zmienić.
Co do wyżywienia to goście z bungalowów przychodzili do nas tzn.do Arkady na kolacje.
PZDR

No i chyba dużo od 2002 roku się nie zmieniło, bo wygladają podobnie jak w Twoim opisie, co środka nie moge się wypowiedzieć, bo nie byłam. Pozdrawiam.
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 25.03.2007 11:29

Buber napisał(a):Arturo dzięki :D za info, jak będzie czas i kasa, planuję na wrzesień bungalowy w Starimgradzie, z żarełkiem, najlepiej w Arkadzie (hotel byłby też, ale nas jest 2+2).
assia i norbert - dziękuję, nie wiem tylko czy bungalowy przy Heliosie i przy Arkadzie to to samo :roll:, ale jak nie to dobrze wiedzieć że są 2 opcje .
Kkasiu powracając do poczatku wątku własnie zarezerwowałem na czerwiec 2 miejsca ***AI Neptun w Tucepi - hotel jak hotel forum/viewtopic.php?t=13576&highlight=hotel+neptun, ale miejsce piękne i jeszcze ** i pół ? * AI Bellevue w Orebicu. Oba oczywiście z basenem. Trochę się obawiam tego Orebica, ale na tui nigdy się nie zawiodłem - wręcz przeciwnie. Z tego co wiem jest on też w ofercie innych biur.

Dawno o tym pisałeś ale chciałam zapytać bo zamierzam zmienić plany wyjazdowe i Hvar zamienić na Orebić. Nie to że nie podoba mi się Hvar ale byłam tam w zeszłym roku i chciałam zobaczyć coś innego. Padło na Orebić i dlatego pytam. Chcę zarezerwować pobyt w Hotelu Bellevue w Orebicu i zastanawiam się czy to będzie dobry wybór. Może napiszesz coś o tym hotelu. Zamówiłeś rezerwację w hotelu czy w pawilonach.
Zastanawia mnie również to czy o tym samym hotelu mówimy, bo nie słyszałam o nim bardzo dobrych opinii.
Dodam jeszcze że my zamawiamy w innym biurze podróży ciekawe jestem jaka jest różnica w cenie. Pozdrawiam asia
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 30.03.2007 18:31

Rzeczywiście nie zagłądałem :D .
Asia cudów w Bellevue nie będzie, bo tanio. Opini żadnych nie znalazłem - jak coś wiesz napisz linka, chętnie przeczytam. Najważniejsze jest to, że w Orebicu - a tam same atrakcje - chyba najwięcej pisała o tym w swojej relacji aneta-jacek. Jak tam będę napiszę coś na bieżąco.
PZDR
Wojtek
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 02.04.2007 13:12

A witam serdecznie Wojtku, widzę, że dotarłeś do tematu. :)
Otóż, zgadzam się z Tobą w 100%. Hotel, jak hotel luksusów to w nim się nie zamierzam spodziewać, zwłaszcza za tą cenę, jak słusznie zauważyłeś.
Ale myślałam że odgrzebałeś gdzieś, jakieś informację, bo ja powiem Ci, że sporo czasu poświęciłam na szukanie opinii na jego temat ale na naszym forum znalazłam jedynie ten, zamieszczony poniżej.

forum/viewtopic.php?t=12350

Natomiast znalazłam gdzieś w inernecie (ale nie pamiętam już strony) opinie osób korzystających z jakiegoś biura podróży, które oferowało pobyt w hotelu Bellevue i wypowiadali się na temat hotelu nawet dobrze. Jak odszukam tą stronę to wpiszę.
Na razie pozostaje nam wierzyć, że jest w porządku i czekać do wakacji.
Pozdrawiam asia
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 02.04.2007 18:38

Rozmówcy z tego linka w sumie wiedzą tyle co my :lol: :lol: .
Ja znalazłem coś takiego: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link ale to dotyczy apartamentów koło hotelu - choć kto wie - w ofercie mam nocleg w budynku bocznym :D, ale nic nie pisze o aneksie kuchennym. Jak coś będziesz wiedzieć napisz, choć w sumie w moim przypadku klamka raczej zapadła (odwołam jedynie w przypadku karaczanów wielkości szczura :devil: ).
Pozdrawiam
W.
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 02.04.2007 19:15

Znalazłam podobne opinie (praktycznie to prawie to samo na temat hotelu) natomiast dziś szukałam i jeszcze trochę znalazłam:
# Hotel Bellevue*** HB
Komfortowy budynek położony pomiędzy Orebicem a Kuciste. Pokoje 1, 2, 3-osobowe z łazienką, balkonem i TV. Na terenie hotelu basen. Odległość od plaży około 100 metrów. Oficjalna kategoryzacja to** ponieważ po remoncie hotel nie wystąpił jeszcze o podwyższenie kategorii.

podaję źródło:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

No cóż, jak coś jeszcze znajdę to wstawię, ale myślę że nie ma się czym przejmować, pożyjemy zobaczymy :)
My również nie możemy już zrezygnować, zarezerwowaliśmy i zapłaciliśmy.
Tymczasem Wojtku życzę Ci udanego urlopu i samych słonecznych dni.
Pozdrawiam asia :)

Dodaje na temat hotelu:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 03.04.2007 19:43

Dobrze jest napisane, ale wsadzę łyżkę dziegciu - w niemieckojęzycznym katalogu tui są wszystkie te hotele co w polskim
(+ jeszcze chyba ze 3), ale z jednym wyjątkiem. Zgadnijcie jakim?
Ale nie przejmuję się tym - Orebic to piękne miejsce.
Pozdrawiam
W.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 26.05.2007 21:00

Dostałem wczoraj (trochę późno bo wyjazd tuż tuż, ale są) vouchery na Orebic i podana tam jest taka stronka: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Po lewej stronie trzeba kliknąć Bellevue, bo bezpośredni link nie wchodzi.
Pa :lol: :papa:
Wojtek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje