monikan napisał(a):duet napisał(a):Nam też nareszcie udało się dopiąć plany:
27.06 - 18.07 duet, Namysłów - Sukosan, Citroen Xantia - grafitowy
Wybieramy się 2 samochodami ( my, dzieci i znajomi) pod namioty. Pierwszy przystanek to Jeziora Plitwickie, później Sukosan ( bo tam już byliśmy i wiemy co zastaniemy), a jak dobrze wypoczniemy to gdzieś dalej na południe - w poszukiwaniu "otwartego" morza.
3 lata z rzędu jeżdziliśmy na kwatery prywatne. W tym roku wybraliśmy namiot ze względu na dzieci dla nich to frajda mają po 5 lat i to dla nich wielka atrakcja. Mogę prosić o jakieś namiary na pola namiotowe i inne informacje . Dzięki . Wyjazd ok 20.08 samochód NIEBIESKI CITROEN BERLINGO:papa:
Przepraszam, że odpisuję dopiero teraz, ale w dniu Twojego postu byłam już spakowana i myślami w Chorwacji. Odrabiam dopiero zaległości w czytaniu po powrocie, dlatego Sorry poprzednikom postów dla Slapola - od nas też gorące uściski przed podróżą !!!!!!!!!!!
My również traktujemy namiot jako atrakcję - a w szczególności w Chorwacji, gdzie każdego dnia świeci słońce. 2 lata z rzędu byliśmy na tym samym kampie - Kamp IVANA w Sukosanie k/Zadaru.
Jego atuty:
- osłona z winobluszcza nad namiotami (cały kamp),
- do morza tak blisko, że wszyscy całe dnie chodzili w kostiumach kąpielowych,
- dużą część plaży wybetonowana - kamienie nie gniotą podczas plażowania,
- przy plaży piaszczysty plac do gry w piłkę i miejsce na "babki z piasku"
- troskliwy gospodarz,
- w tym roku ciepła woda całą dobę,
- samochód przy namiocie ("szafa" blisko)
- lodówki bez dodatkowych opłat
- najniższa cena, a za nią wszystko co oferowali inni za wiele wyższą
( wszelki opłaty jakie ponieśliśmy zsumowane i podzielone na 4 osoby dały nam kwotę 13,64 zł/os/dobę : 2 namioty, 3 osoby przez 1tydzień + 4 os przez 2 tygodnie, 1 samochód, taksa klimatyczna, pół prądu).
Za minusy możnaby uznać:
- dużą odległość od centum,
- nudne do stałego pobytu, ale wspaniałe do wypadów : na Krka, do Paklenicy, czy do ożywionego nocą Zadaru.
Dojazd:
1,5 km od centum Sukosanu, jadąc magistralą w kierunku Sibenika, po prawej stronie drogi najpierw widać kwadratowy napis CAMP - to jest to, a zaraz za chwilę małe skrzyżowanie z drogą w prawo i dużą reklamą MALENICA. Tą drogą też dojedzie się do opisanego przeze mnie kempingu.
Myślę, że gdyby spodobało Wam się miejsce, to przy targowaniu się o cenę ( polecam targowanie się ) możecie powołać się na to, że poleciliśmy Wam ten kamping. Gospodarz zna najnowszą historię Polski, lubi politykę i długie rozmowy, ale też szanuje, jak ktoś inny nie ma ochoty na pogawędki.
Co do cen: wypisane w oficjalnym cenniku 20 kun za osobę zobaczyłam dopiero przy wyjeżdzie - nas liczył 9 w czerwcu i 14 w lipcu, dzieci: 7 w czerwcu, 9 w lipcu, takie same zależności były w pozostałych opłatach.
Pa! Pa! Życzę udanego pobytu!
Aha.........W Primostenie 2 badane przez nas kempingi miały złe warunki sanitarne i nienajlepsze pobytowe, a koszt pobytu był porównywalny do "sobe".