Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PONGO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PONGO » 01.06.2012 14:50

Szukam dalej. Dzięki za sugestię..... :oops:
KrystekX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrystekX » 02.06.2012 22:33

zenlok napisał(a):A mój czas przejazdu "86" zaznaczam, że nie wariowałem....jechałem jak Bóg przykazał......
Rajka godz. 13-ta.....stan licznika 177566
Csorna godz. 13.45 ............. 177620
Redice godz. 16-ta....................... 177771
Mursko-Sredisce 16.30...................... 177783
czyli ..........217 km
I jak poprzednicy pisali...Redice za przejściem zaraz rondo...objechać dookoła i na Dolga Vas a później na Lendava i mam gdzieś tych Słoweńców.....winiety...niet.......
W tym roku też tam jadę.....3 sierpnia mam być w Vodicach.. :D

Hejka ! to jest najgorszy moment trasy dla mnie..zjazd na Dolga Vas za Redics-em (rondko)..potem w tej Lendavie to nie wiem ale są tam chyba jakieś znaki na Mursko-Sredisce? W tamtym roku byłem 3 w konwoju a teraz prowadze...nie chciał bym ekipy wyprowadzić na autostrade czy w pole:)
absb
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) absb » 03.06.2012 18:07

Joan65 napisał(a):
PONGO napisał(a):Znam to Tesco, ale pod marketem Żona się nie zgodzi..... :lol:

nie wiem co tam zamierzacie robić...ale pod marketem może być ciekawie... :oops: może gdzieś z boczku nikt nie zauważy... :D

Wcale się nie dziwię ,że Żona się nie zgodzi.

"Spotyka się dwóch kumpli. Jeden ma limo pod okiem. Kolega więc pyta go:
-Co Ci się stało?
-No wiesz stary, żona nachyliła się do zamrażarki po kurczaka i wiesz, tak kusząco to wyglądało, te pośladki i w ogóle, że nie mogłem się opanować i wziąłem ją od ......u.
-To jak, nie lubi od tyłu, czy co?
-Lubi, ale nie w Tesco... "
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 03.06.2012 19:32

KrystekX napisał(a):
Hejka ! to jest najgorszy moment trasy dla mnie..zjazd na Dolga Vas za Redics-em (rondko)..potem w tej Lendavie to nie wiem ale są tam chyba jakieś znaki na Mursko-Sredisce? W tamtym roku byłem 3 w konwoju a teraz prowadze...nie chciał bym ekipy wyprowadzić na autostrade czy w pole:)

Daj Waszmość pokój. Musi Ci się udać.

Oto moja metoda. Otóż liczymy do 5.
Tyle właśnie mamy, po drodze, rond w Słowenii.

1. za stacją benzynową (proponuję stanąć, zatankować i powtórzyć lekcję) ma 3 rozjazdy - jednym wjeżdżamy, jedno na autostradę (tam nie jedziemy) i jedno za siatką (tam jedziemy :wink: )
2. w prawo (druga ulica od wjazdu na rondo)
3. prosto
4. w prawo
5. w lewo

I jesteśmy w Mursko Srediśće[/b]
KrystekX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrystekX » 03.06.2012 20:57

Stiopa napisał(a):
KrystekX napisał(a):

1. za stacją benzynową (proponuję stanąć, zatankować i powtórzyć lekcję) ma 3 rozjazdy - jednym wjeżdżamy, jedno na autostradę (tam nie jedziemy) i jedno za siatką (tam jedziemy :wink: )
3. prosto
4. w prawo
5. w lewo

Dzięki za łopatologiczny opis :) Porównałem to z Google Maps i faktycznie zasada "5 rond" wydaje się słuszna. W zeszłym roku jechaliśmy jakoś inaczej .. nie przypominam sobie 5 rond.. chociaż kto wie - jak jedziesz za kimś to nie zwracasz uwagi na takie rzeczy tylko aby trzymać się konwoju:)
medic
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) medic » 06.06.2012 19:23

Tą trasą jechałem teraz w Maju. Za granicą w Redis pierwsze rondo skręciłem na Dolga Vas i skorygowałem Nawi na Chorwacki Cakowec i bez problemu wjechałem na granicę w Mursko Sredice.

Nawet ruchu nie było to i Słoweńcy i Chorwaci sprawdzali paszporty, z kąd jedziemy i dokąd, ale było miło.
Sztyrlic69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sztyrlic69 » 15.06.2012 08:48

medic napisał(a):Tą trasą jechałem teraz w Maju. Za granicą w Redis pierwsze rondo skręciłem na Dolga Vas i skorygowałem Nawi na Chorwacki Cakowec i bez problemu wjechałem na granicę w Mursko Sredice.

Nawet ruchu nie było to i Słoweńcy i Chorwaci sprawdzali paszporty, z kąd jedziemy i dokąd, ale było miło.

Witaj

Chciałbym Cię zapytać czy remonty na trasie 86 już się zakończyły.

Pozdrawiam
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 15.06.2012 09:03

Droga jest dobra. Jeśli już to remontują małe odcinki. To co miało być zrobione wykonano. W zeszłym roku było ok.
Ela50
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela50 » 15.06.2012 10:08

KrystekX napisał(a):
Stiopa napisał(a):
KrystekX napisał(a):

3. prosto
4. w prawo
5. w lewo

Dzięki za łopatologiczny opis :) Porównałem to z Google Maps i faktycznie zasada "5 rond" wydaje się słuszna. W zeszłym roku jechaliśmy jakoś inaczej .. nie przypominam sobie 5 rond.. chociaż kto wie - jak jedziesz za kimś to nie zwracasz uwagi na takie rzeczy tylko aby trzymać się konwoju:)

a ja dodam instrukcję, która juz na tym forum była zamieszczana:

Wjeżdżasz do Słowenii i zaraz za granicą po minięciu stacji benzynowej PETROL na rondzie skręcasz w lewo zgodnie z drogowskazem Dolga Vas na godzinie 9 . Są z niego 3 drogi: 1. ta którą przyjechaliście, 2. na wprost szeroka prowadząca na H7 i 3. lokalna na Dolga Vas)
Drogą lokalną, która najpierw prowadzi wzdłuż ogrodzenia H7, potem odbija do miasteczka i cały czas nią prosto. Miasteczko Dolga Vas przechodzi płynnie w Lendavę.
W centrum Lendavy, na wysokości takiego wielkiego wzgórza z lewej strony drogi zjeżdża się łukiem w prawo i dojeżdża do ronda ,na którym trzeba skręcić w prawo na Mursko Sobota.
Następnie mijasz po lewej Lidl, vis a vis stację Petrol, droga idzie lekko łukiem w lewo i doprowadza do ronda, na którym skręcasz na kierunek Cakovec w prawo do góry na wiadukt nad torami.
Za jakieś 150 metrów, na samym wiadukcie jest następne rondo, na którym skręcasz na Cakovec w lewo i od tej pory jedziesz cały czas prosto, aż wyjedzie się z miasteczka . Ta droga prowadzi do granicy, po lewej będzie jakaś niebieska stacja benzynowa, górą przejedzie autostrada, a my cały czas prosto na przejście.
treble36
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) treble36 » 18.06.2012 07:54

Witam
Potwierdzam, droga 86 żadnych robót na trasie . Wrócilem w sobote.
Żadnego patrolu policji. Płynna i sprawna jazda na ogonie małego konwoju polskich ciężarówek
pozdrawiam
wojtekx37
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtekx37 » 20.06.2012 09:51

mógłby ktoś nagrać kamerką trasę od tego I ronda do granicy z HR, a może takie nagranie gdzieś już jest?
r00x
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r00x » 20.06.2012 11:49

wojtekx37 napisał(a):mógłby ktoś nagrać kamerką trasę od tego I ronda do granicy z HR, a może takie nagranie gdzieś już jest?

Boże widzisz i nie grzmisz ...
KrystekX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrystekX » 20.06.2012 15:24

wojtekx37 napisał(a):mógłby ktoś nagrać kamerką trasę od tego I ronda do granicy z HR, a może takie nagranie gdzieś już jest?

Opisy powyżej dobrze obrazują ten odcinek trasy - porównałem z Google Maps i wszystko gra :) Nagrywanie kamerką wydaje mi się przesadne..w końcu to Lendava..a nie Nowy Jork czy Paryż .
Ważne aby jadąc nocą nie przeoczyć tej słynnej drogi "za płotem":) na 1 rondzie na Dolga Vas - potem już poleci.

Mam za to inne pytanie: o dalszy odcinek juz na terenie CRO ..Jechać w Cakovcu na autostrade czy dalej na Varażdin i dopiero na autostradę ? Chodzi o szybkość przejazdu bo koszt od Cakovca będzie pewnie niewiele droższy niż od Varażdina.. ?
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 20.06.2012 16:06

Jadąc w kierunku z Cakoveca na Prelog jest bliżej do autostrady niż jadąc na Varazdin a różnica w cenie to koszt jednej gałki loda :) .

Tu jest link do mapki przejazdu przez Lendave

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=178 ... &start=480
Ostatnio edytowano 20.06.2012 16:18 przez zygmunt, łącznie edytowano 2 razy
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.06.2012 16:12

zygmunt napisał(a)::idea:

Interesuje mnie ta trasa...może napisz coś więcej.

8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

aktualizacja stanu węgierskiej drogi nr 86 - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone