olciap6 napisał(a):A jak tam trafić? w jakiej miejscowości one są, albo w okolicy jakiej? Chodzi mi o wklepanie w gpsa i dotarcie na miejsce w najprostszy sposób
43°9'27"N, 17°36'29" E
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wodospady_Kravica
Proszę
olciap6 napisał(a):A jak tam trafić? w jakiej miejscowości one są, albo w okolicy jakiej? Chodzi mi o wklepanie w gpsa i dotarcie na miejsce w najprostszy sposób
olciap6 napisał(a):malina-dzieki za info, a co do tych wodospadów Kravica, to wlasnie te mialam na mysli,ze mi one jakoś tak nie po drodze są
maniust napisał(a):W Plitvicach nie byłem , ale chodzą słuchy że jak zwiedzisz Plitvice to KrKa już nie warto.olciap6 napisał(a):Co radzicie w jakiej kolejności? Wszelkie uwagi mile widziane
Raul73 napisał(a):olciap6 napisał(a):malina-dzieki za info, a co do tych wodospadów Kravica, to wlasnie te mialam na mysli,ze mi one jakoś tak nie po drodze są
Może i nie po drodze, ale po pierwsze są darmowe, po drugie bardziej "dzikie" od Krka i Plitvic, po trzecie - można się kąpać, po czwarte - mniejsze tłumy, po piąte - przy okazji można zaliczyć Mostar, Medugorje, Pocitelj.
Co do GPS-a, to w Bośni się raczej nie przyda, bo większość i tak nie działa, z wyjątkiem głównych dróg (np. Metkovic - Mostar w tamtych rejonach).
Jurek napisał(a):Raul73 napisał(a):olciap6 napisał(a):malina-dzieki za info, a co do tych wodospadów Kravica, to wlasnie te mialam na mysli,ze mi one jakoś tak nie po drodze są
Może i nie po drodze, ale po pierwsze są darmowe, po drugie bardziej "dzikie" od Krka i Plitvic, po trzecie - można się kąpać, po czwarte - mniejsze tłumy, po piąte - przy okazji można zaliczyć Mostar, Medugorje, Pocitelj.
Co do GPS-a, to w Bośni się raczej nie przyda, bo większość i tak nie działa, z wyjątkiem głównych dróg (np. Metkovic - Mostar w tamtych rejonach).
http://www.fotosik.pl/u/Jurek2/album/743638
cronaturki napisał(a):Tak wiec przy rozłożeniu trasy na dwa dni - z jednym noclegiem możliwe jest zwiedzenie wszystkich zakątków zarówno Plitvic jak i wodospadów KRK.
romuald22 napisał(a):Ja byłem raz w Plitvicach i wystarczy mi.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne