Witam.
Już w paru odcinkach podziwiam snycerzy . Piękna robota .
O malarstwie w i na monastyrach nie wspomnę
Franz napisał(a):Niestety, często ikonostas, gdzie najbardziej się uwydatnia ich artyzm, jest najtrudniejszy do sfotografowania.
piotrf napisał(a):. . . i nie są to trudności techniczne
piotrf napisał(a):Na szczęście czasem się udaje po rozmowie z opiekunem lub gospodarzem cerkwi
piotrf napisał(a):Bistrita warta jest zobaczenia , jej wnętrze zostało pomalowane przez Gheorghe Tattarescu w połowie XIX wieku i zapewne ikonostas pochodzi z tego samego okresu , więc do najstarszych nie należy ale wygląda ciekawie
weldon napisał(a):Pomyśleć, że kiedyś i u nas były takie ilości cerkwi i soborów jakie tutaj, w(na?) Rumunii zobaczyć
weldon napisał(a):Na szczęście mamy takich, co i rumuńskie góry i kościołki lubią oglądać,
a my mamy ten okres już za sobą.
Franz napisał(a):Nieco pięknych, głównie drewnianych cerkiewek można w Beskidzie Niskim zobaczyć.
Franz napisał(a):... zdecydowanie: "w Rumunii"
weldon napisał(a):Ja z tych, co matematykę lubią
paweł_ko napisał(a):Koledzy, mam pytanie czy ktoś bywał w Padis-u? Namierzyłem dwa lub nawet trzy pola namiotowe "La Grajduri i Padis". Czy ktoś mi morze pomóc i podrzucić jaki ceny są na tych polach
Cena pola jest o tyle ważna dla mnie o ile chciałbym kupić leje w kraju a nie szukać kantoru na miejscu.
paweł_ko napisał(a):Dzięki, ale właśnie o te ceny mi się rozchodzi