michalina napisał(a):KAMA napisał(a):Jolu...Prosba....Moze tak od wrzesnia bedzie pierwsza klasa? MOLIM.......jA ZA NIC NIE DOGONIE I MUSZE DUBLOWAC TEN ROK ALE TYLKO W TEJ SZKOLE...Bede sie strarac jak nigdy..
Szczerze mówiąc zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu. No bo faktycznie - my sie tu bawimy, tłumaczymy piosenki, swiętujemy święta narodowe, a jak ktoś chce zacząć zabawę nie znając chorwackiego to właściwie nie bardzo ma szansę
Mogłabym się chyba podjąc przeprowadzenia jakiegoś kursu gramatycznego (czasy, odmiany, zastosowanie) ale nie wiem jak to technicznie rozwiązać i zorganizować - czekam na pomysły !!
michalina
Skoro mam ostatnio zaszczyt pełnić tu obowiązki Wicedyrektora, Wicedziekana, a nawet Profesora Wszechnauk
spróbuję się jakoś do tego ustosunkować.
Michalina, Ty wyraziłaś swoją chęć przeprowadzenia kursu gramatyki języka chorwackiego, a możliwości takowe posiadasz. Zawsze nam rozjaśniasz zawiłe gramatyczne sprawy.
Więc... Do Twojej 1/4 etatu, w związku z tym, należałoby dodać jeszcze 1/4 na dodatkową działalność.
Może DM o tym pomyśli.
Trochę żal, że Twoje wykłady będą musiały się odbywać w sali obok, a nie tutaj, ale widzę, że z przyczyn technicznych jest to konieczne.
125 stron, 1865 postów... to nie żart.
Można się zgubić w gąszczu naszych wszelakich rozmów, których też przecież nie sposób zaniechać.
Co nie znaczy, że nie będziesz wykładać tutaj. 1/4 tu i 1/4 tam.
Więc oddzielny wątek. Nie ma wyjścia.
Nazwa.
To sprawa również poważna . Musi mieć związek z Akademią, bo to niejako filia Akademii. I musi dobrze brzmieć. Tak samo jak Akademia Języka Chorwackiego, to nie to samo, co mała szkółka (i tu, po raz kolejny, ukłon w stronę naszego szanownego DM Platona
)
Więc nazwa...
Proponuję...
AKADEMIA J. CH.
gramatyka w pigułce
Nooo... może? Bo AKADEMIA kurs wstępny, czy kurs podstawowy, czy 'przedpodstawowy'
nie pasuje. Wszak wszyscy w Akademii, poza nielicznymi wyjątkami, jesteśmy w fazie bardzo wstępnej.
I w tym wątku rzeczywiście powinna być sama gramatyka, jakieś słówka, wyjaśnienia, oraz pytania dotyczące wykładu Michaliny, tak, aby się temat nie rozmył.
Profesor Michalino! To poważne i ważne zadanie!
Opracowanie programu wykładów już należy do Ciebie . Termin rozpoczęcia wykładów również.
No, to tyle ode mnie. Klapo! Może jeszcze coś dołożycie od siebie?
Pozdrav svima!
Jola