Niesamowita ta wielka fortyfikacja z muru.
Poszukałem nawet jak to w całości wygląda.
Łoj ... wielkie - KLIK
Crayfish napisał(a):Niesamowita ta wielka fortyfikacja z muru.
Poszukałem nawet jak to w całości wygląda.
Łoj ... wielkie - KLIK
Fatamorgana napisał(a):Hehe...widzę że nasze trasy w końcu się zeszły i teraz mam wrażenie, że oglądam wspomnienia ze swojej podróży.
Nawet niektóre ujęcia bardzo podobne.
Np. to z widokiem na Cancale, które miło wspominam między innymi dlatego, że natknąłem się w tym miejscu gdzie robiłeś zdjęcie na pewnych sympatycznych Szwajcarów z którymi nieco sobie pogawędziliśmy, jako że ich spotykać poza Alpami to trochę rzadkość.
Pozdr.
Aguha napisał(a):Uwielbiam takie klimaty. No kurza nóżka trzeba odwiedzić ten fyrtel.
Aguha napisał(a):Bardzo ładne zdjęcie Bei w namiocie.
piotrf napisał(a):Dinan jest bardzo podobne do średniowiecznych miasteczek środkowej Anglii
piotrf napisał(a):Ciekawostką jest to , że każda z wyższych kondygnacji miejskich domów szachulcowych ma znacznie większą powierzchnię od poprzedniej , co zapewne wynikało z ograniczonej murami obronnymi powierzchni zabudowy ulic . Przy wąskich ulicach , dachy domów często prawie się stykały
Franz napisał(a):... pub u Morgany i decydujemy się do niego wrócić...
... to od jej imienia pochodzi określenie "fatamorgana".
piotrf napisał(a):Szachulec , maisons a pans de bois , mur pruski . . .jak zwał , tak zwał w połączeniu z kamiennymi murami , brukowanymi uliczkami wyglądają bardzo malowniczo
Fatamorgana napisał(a):Franz napisał(a):... to od jej imienia pochodzi określenie "fatamorgana".
No jakże mi miło...
mariusz-w napisał(a):Tereny mi nie znane ... to tym bardziej cały czas za Wami podążam.
Tymona napisał(a):Ja tylko chciałam powiedzieć, że Bretania za Waszą sprawą znalazła się na naszej prywatnej liście pt.: "obowiązkowo must see"
Tymona napisał(a):p.s. Po cichu jestem od początku i po cichu ocham i acham - a powodów mam wiele