Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie asistanse Jest takie

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 12.07.2011 07:28

Nastar napisał(a):Aldonka - holowanie tylko 500zł ? Trochę mało jak na wczasy zagraniczne chyba. W PTU np. jest 4500zł.
Co do konieczności sprawdzania polisy w realu to się zgadzam :-)

Holowanie 1500 zł, a nie 500.
500 jest w wersji standard i tylko w Polsce, ja mam wersję Premium.

Nie ma ubezpieczenia idealnego. Prawdą jest, że żaden ubezpieczyciel tak na sinienie palcem nie zaholuje Wam pojazdu do Polski jakąkolwiek sumę ubezpieczenia by oferował. W OWU jest zazwyczaj, ze holowanie do kraju tylko w wypadku gdy na miejscu nie uda się naprawić samochodu. Firmy ubezpieczeniowe chętni ściągają od nas składki ale mniej chętnie pomagają najlepiej naszym zdaniem wybrnąć z opresji. Zawsze coś wymyślą.

Oby nikt z nas nie musiał na wakacjach korzystać z tych ubezpieczeń.
Guadallajaha
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guadallajaha » 12.07.2011 20:26

predki napisał(a):Proszę masz tu linka zrobiłem to samo wykupiłem aby mieć spokój
https://www.ubezpieczeniaonline.pl/kup/ ... 59&idp=360
http://www.elvia.pl/ubezpieczenia/samochodowe.html

A przeczytał ktoś owu w elvii?
3. Ubezpieczyciel nie pokrywa:

kosztów świadczeń poniesionych bez uprzedniej zgody Centrum Operacyjnego;
kosztów materiałów i części zamiennych użytych do naprawy pojazdu;
kosztów naprawy pojazdu w warsztacie naprawczym;

pokrywają naprawę na miejscu, bez kosztów części, holowanie do najbliższego warsztatu, hotel lub podróż do domu lub pojazd zastępczy.
To moim zdaniem nie otrzymuję żadnej tak naprawdę potrzebnej ochrony.
grundfos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grundfos » 12.07.2011 20:27

Ja dzisiaj w PTU zapłaciłem 80 zł za 15 dni assistance - auto 13 letnie
oliwier307
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) oliwier307 » 12.07.2011 20:56

christo1250 napisał(a):
oliwier307 napisał(a):ja mam adac i uważam tą ofertę za najlepszą w europie! ( 17 milionów klubowiczów, mają z czego brać aby pomóc), płacę 79.5 euro na cały rok na całą europe, w tym polska, na każde auto jakim się ja członek adac poruszam i to jest bardzo ważne i jak mam problem to dzwonie 618319888- numer do polskiej infolini adac i tam wam odpowiedzą na wszystkie pytania jak wykupić kartę klubu adac i jaki jest zakres ochrony waszego samochodu i pasażerów, jest to jedyne ubezpieczenie co odcholuje auto do polski jak w 3 dni serwis by nie naprawił samochodu a rodzine odwożą też do domu albo na miejsce podróży , auto zastępcze na czas naprawy, pomoc medyczna, itd.

http://www.adac24.pl/portal.php

Pewnie masz rację. Problem tylko w tym, że koszty naprawy i tak musisz pokryć z własnej kieszeni. I tu może okazać się, że serwis owszem, naprawi Ci samochód ale za np. 11 tys, o których wspomniałem. Albo zgadzasz się, albo radź sobie sam. Ja niestety spotkałem się z brakiem przychylności ze strony serwisu a w szczególności kierownika - zaproponował cenę ewidentnie nie do przyjęcia i mocno zawyżoną (wiem, bo rozmawiałem z pracownikami serwisu o szacunkowych kosztach).

Zgadza się, ale jak auto np. jest rozbite to żadko w 3 dni serwis je naprawi a jak jest uszkodzony silnik to adac może uczestniczyć w pomocy sprowadzenia części z polski, ta jest w umowie między członkiem klubu a adacem, miałem uszkodzony samochód nie z mojej winy tylko z winy polskiego ubezpieczyciela i jak samochód pojechał na lakiernie na 7 dni to polski ubezpieczyciel nie wynajął mi samochód zastępczy a z adac dostałem auto na 7 dni bez zapłaty 1 złotówki i jeszcze się zapytali czy nie potrzeba lawety aby auto zawieść do lakiernika , w tym momencie byłem pełen podziwu dla klubu ADAC, a polskie AXA DEIRECT nie dojść że oszukało mnie na naprawie ( z oc sprawcy) to jeszcze auto zastępcze to był dla nich Seins Fiction, dlatego w polskie ubezpieczenia to ja raczej nie wierze bo traktują obywatela w polsce jako 2 kategoria człowieka
danielZS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) danielZS » 13.07.2011 10:25

Poczytałem o polskich ubezpieczeniach i wybrałem Starter24. Takie same warunki jak w ADAC. Wcale nie uważam, że ubezpieczenie osoby jest lepsze od ubezpieczenia samochodu. A co jak będąc w Chorwacji z jakiś powodów nie jesteś w stanie prowadzić auta a musisz gdzieś pojechać? Wiem ubezpieczysz też żonę albo pełnoletniego syna lub córkę z prawkiem, ale to już trochę kasy.

W Starter 24 też odholują pojazd do domu gdy naprawa może potrwać dłużej niż 3 dni. Po analizie kilku ubezpieczalni Starter24 wygrał. Zresztą na terenie RP ADAC korzysta z usług właśnie startera i ma w nim spore udziały. Dla tego warunki oferowane przez ADAC i Starter nie róznią się zbytnio.
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 17.07.2011 10:05

Też zastanawiam się nad Starterem.
oliwier307
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) oliwier307 » 17.07.2011 21:04

starter 24 nie ma takiej ochrony jak adac a na pewno nie ma 17 milionów członków z których każdy średnio płaci od 45 do 100 euro a więc mają kasę na pomoc dla klubowiczów, ja w adac jestem ubezpieczony assistans na każde auto kórym się poruszam po europie i to przez cały rok i może mi zabraknąć paliwa przed domem to przyjadą bez problemu co jak co ale bardziej wierzę w niemieckie instytucje, tak jak wycieczki kupione w niemieckich biurach podróży są tańsze i na wyższym standardzie niż w naszych polskich biurach podróży gdzie często olewają klijenta już po wpłacie kasy
danielZS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) danielZS » 18.07.2011 13:14

oliwier zapewne jakbym znał język niemiecki to bym się zdecydował na ADAC, ale że nie znam, a kontakt z operatorem gdy jestem za granicą jest dla mnie bardzo ważny to wybieram Starter, gdyż ma to wszystko co ADAC. Nawet już wykupiłem Startera i oby się nie przydał.
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 18.07.2011 18:30

Czy Starter ubezpiecza auta ponad 10-cioletnie? I czy ma polisy np. na miesiąc?
danielZS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) danielZS » 18.07.2011 22:47

Starter ubezpiecza samochody niezależnie od ich wieku, ja mam 11-latka. Ubezpieczenia są na rok. Na terenie RP opłata 99 zł, na terenie europy to 199 zł.
Też myślałem na początku, żeby ubezpieczyć gdzieś tylko na jakiś czas, ale po przemyśleniu znalazłem też plusy ubezpieczenia całorocznego. Miewałem przypadki u siebie w mieście, że auto odmówiło posłuszeństwa. Musiałem kombinować znajomych i martwić się jak dostarczyć auto do warsztatu. A teraz zadzwonię pod wskazany numer i holowanie przyjedzie, dostarczą mi samochód zastępczy.
osimek1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) osimek1 » 18.07.2011 23:02

ja w zeszlym roku wykupilem asitance w warcie, auto mi sie popsulo na miejscu powiedzieli "pocaluj nas w d..." i nic nie zrobili, za wszystko musialem sam placic, w tym roku nie wykupuje takiego ubezpieczenia
kniaziul
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kniaziul » 19.07.2011 16:44

Witam jakie ubezpieczenie Asistance polecacie samochod 6 letni wiem ze w PTU maja jakies ubezpieczenia ale to sa chyba tylko na firme? http://www.ptu.pl/?category_id=1058&gro ... d_id=58267
jesli jest cos innego dajcie znac
danielZS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) danielZS » 19.07.2011 21:13

W tym temacie opisałem 4 towarzystwa:
forum/viewtopic.php?t=32628
Wodnik73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wodnik73 » 21.07.2011 10:59

Proponuję wszystkim posiadaczą kont w Banku PeKaO SA o dopytanie się w odziałach czy placówkach, bo macie przy swoich kontach darmowy assistans zdrowotny i samochodowy.

Jeżeli ktoś posiada stare konto proponuję zmienić na nowe np.Eurokonto Aktywne Plus (opłaty mniejsze, a zmiana nic nie kosztuje) + Eurokonto NET (jak ktoś robi przelewy internetowe)

Tu są warunki assistans:
http://www.pekao.com.pl/binsource/f/30/79/0/bin_P1K085d3ad8cdad3777730790,ATTACHMENT,PL,1,6,0/OWU_Nowa_linia_Eurokont.pdf

UWAGA!
Pomoc zdrowotna jest na całym świecie.
Pomoc samochodowa tylko państwa Unii Europejskiej (ale jak Chorwacja będzie już w UE to będzie jak znalazł za free)

Osobiście skorzystałem z lawety, 15 min w szczycie w Szczecinie i laweta była, auto odstawiła pod dom, podpis i dziękuję. :D

W moim wypadku muszę dokupić jakąś pomoc samochodową na terenie Chorwacji, ewentualnie pomoc naszych formowiczów, żeby podholować auto pod granicę państwa z UE :lol:
RONINEK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RONINEK » 24.07.2011 20:27

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Ubezpieczenie asistanse Jest takie - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone