bobrzyk joanna napisał(a):Pierwszy raz jedziemy do Chorwacji w rejon Primostein samochodem wraz z przyczepa campingową. Ile się płaci za takie coś? Jeżeli ktos sie orientuje, to proszę napisac, bo z tego co na stronie z mapką autostradHR nie moge się wyznać.Czy można wykupić jakąs winiete, czy trzeba za kazda bramka placić? Jezeli trzeba za kazdym razem płacic, to ile takich przystanków jest na trasie od Zagrzebia do okolic śplitu.
Bond napisał(a):Witam.
Nie wiem jak teraz, ale wczesniej trzymają się wysokości auta, bo ja ciągnąc busem mojego kampinga, nie mogę wymigać się od III taryfy.
Pozdr.
widze ze ziomal w tym roku tez sie wybierasz do cro ja jade koncem sierpnia poczatek wrzesnia i tez z przyczepa przez BiH moze razemBond napisał(a):Witam.
Nie wiem jak teraz, ale wczesniej trzymają się wysokości auta, bo ja ciągnąc busem mojego kampinga, nie mogę wymigać się od III taryfy.
Pozdr.
MorskiPas napisał(a):"Vozila s tri ili više osovina, visine do 1,30m mjerjeno kod prve osovine, uključujući kombi vozila."
znaczy:
"Pojazdy o trzech lub więcej osiach, o wysokości do 1,30m mierzonej nad pierwszą osią, z wyjątkiem pojazdów combi"
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi