kulka53 napisał(a):Drogę 81 Gyor - Szekesfehervar znam na pamięć, jechałem nią również i w 2010. Wg mnie to bardzo dobra trasa, nie ma na niej wcale tirów a ruch osobowy jest zwykle umiarkowany. Oprócz początkowego odcinka za Gyor, "81" wiedzie przez tereny niezabudowane, można trochę przycisnąć. Dawniej stan nawierzchni był całkiem ok, teraz asfalt jest miejscami trochę zniszczony, ale też są i kawałki wyremontowane. A Szekesfehervar ma fajną obwodnicę.
82 nie znam, nie jechałem.
Raul73 napisał(a):Ja mam pytanie o te sarny i inne zwierzęta. Wiele osób tu na forum pisze o niebezpieczeństwie kolizji ze zwierzętami leśnymi na drogach 81, 82 czy 86 - ale jeszcze nie znalazłem żadnej relacji kogokolwiek z takiego wypadku.
kulka53 napisał(a):Drogę 81 Gyor - Szekesfehervar znam na pamięć, jechałem nią również i w 2010. Wg mnie to bardzo dobra trasa, nie ma na niej wcale tirów a ruch osobowy jest zwykle umiarkowany.
Raul73 napisał(a):Ja mam pytanie o te sarny i inne zwierzęta. Wiele osób tu na forum pisze o niebezpieczeństwie kolizji ze zwierzętami leśnymi na drogach 81, 82
Raul73 napisał(a):anakin napisał(a):Nie widziałem tam nigdy nawet zająca,więc...
Ale przecież ZAJEC sam pisał że jeździ przez Węgry Musieliście się gdzieś minąć
anakin napisał(a):Chyna zaraz założe temat "Raul73" a sprawa węgierska",bo wszędzie Cię pełno.
Nie komplikuj sobie za bardzo.
Z Bratysławy na Gyor,potem w dół na Veszprem ,obok Balatonu do M7 i sruuuuuuuuu.............
Raul73 napisał(a): Bo jak na razie to mnie tu na forum coraz więcej informacji zaskakuje: a to przejście w Letenye zamknięte dla turystów, a to sarny i inne zające na drogach...
anakin napisał(a):Raul73 napisał(a): Bo jak na razie to mnie tu na forum coraz więcej informacji zaskakuje: a to przejście w Letenye zamknięte dla turystów, a to sarny i inne zające na drogach...
I chcesz to wszystko ogarnąć??
Ambitny jesteś...
Sarny to nie wiem,ale ostatnio podobno ryby z Balatonu wyskakują na jezdnię,tak więc to też weź pod uwagę.
anakin napisał(a):Sarny to nie wiem,ale ostatnio podobno ryby z Balatonu wyskakują na jezdnię,tak więc to też weź pod uwagę.
romuald22 napisał(a):Nie jechałem tymi drogami bo jak spojrzałem na mapę to tak jakby troche w bok biegną i chyba jakieś kółko się wykonuje. Ale może mają inne zalety...
anakin napisał(a):Chyba żartujesz??!!
Tylu TIR-ów co na 81 to ja na całych Węgrzech nie widziałem!!!
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi