Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Relacja z Vodic i nie tylko 2010 pod wpływem wypadku

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 15.01.2011 00:06

pocztówka28 napisał(a):Zaczął się weekend

No tak weekend ......., ale dziś mam lenia i brak weny twórczej , chociaż i tak z nią kiepsko , ale dziś kompletnie jej brak. Obrazek
Jutro natomiast mam wychodne , roczek u szwagra córeczki.
W niedzielę dokończę relację sąsiadko :oczko_usmiech:
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 15.01.2011 00:24

Ufff przeczytałem :D świetna relacja...
justa999
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) justa999 » 15.01.2011 23:18

Dotarłam i ja tutaj, czekam co dalej 8)
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 16.01.2011 00:56

Witam... miło było sobie przypomnieć stare kąty w Zadarze :lol: :lol: :lol:
pozdrawiam...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.01.2011 17:21

Dzień dwunasty

Powoli czas się zbierać....:cry:

Ten dzień zapamiętałem jakoś szczególnie , a to z racji chyba tego że powoli dobiega końca nasz tegoroczny urlop i cały dzień chodziłem jakiś smutny.

Dzień dwunasty ...... niczego sobie , jest to dzień na ostatnie spotkania z Jadranem , totalne lenistwo i rozmyślania.

Obrazek

Godz. 10:00 moja Pani jeszcze śpi ......
..... ale zapewne niedługo się obudzi i wyjdzie , bo w tym upale za długo nie pośpi.
- a niech (myślę)...... śpi koło południa temperatura w namiocie dochodzi do 40 °C to i tak tam nie wyrobi ...... :lool:

Ja tymczasem szwendam się od niechcenia po campie i przy okazji wpadam do pobliskiego sklepu przy ulicy , zrobić jeszcze jakieś zakupy.
Na campie sklep już zamknięty i Panie już powoli sprzątają oraz wynoszą dobrobyt , z uwagi chyba na brak klientów.
Ludzi na campie jest już naprawdę niewiele ......zaledwie kilka Hymerów z Niemcami.
Daje zatem się odczuć , że powoli sezon się tu już kończy :?
Nawet nasz kolega .....sympatyczny psiaczek już nie przychodzi do nas od paru dni.

Po szybkim śniadaniu , co by nie tracić czasu i jeszcze załapać się na promienie słoneczne , zbieramy majdan i lecimy na plażę.

....i kompletne lenistwo , połączone z taplaniem się w Jadranie

Obrazek

W międzyczasie sms z Polski ......

- kur.... z pracy :evil:
"Kiedy wracacie ?" - Pozdrawiamy !

-Już się stęsknili ? :evil:

Po chwili ustalamy z moją Panią , że skoro mamy dziś czwartek , a w poniedziałek muszę już iść do pracy , decydujemy że lepiej będzie zatem chyba jutro się spakować i wracać do domu :(

Wstępnie mieliśmy wyjazd powrotny zaplanowany na sobotę , ale wtenczas bylibyśmy w domu w niedzielę po południu i w poniedziałek od razu do pracy .....trochę to do du....y. :evil:
Zatem postanowione , ......jutro wyjeżdzamy , wtenczas jeszcze sobie spokojnie dzień odpocznę po podróży przed powrotem do pracy.

Obrazek

Moment w którym zapadła ta decyzja przyprawił mnie do białej gorączki ...mimo że "Chłopaki nie płaczą" miałem serio , prawie łzy w oczach. :cry:

Obrazek

Obrazek

Spoglądamy z rozpaczy na Jadran i Vodice......
-Czy dane nam będzie jeszcze kiedyś tu przyjechać?

-Nie ......kochanie idę się napić , bo się pochlastać można !

Obrazek

Z racji tego że moja Pani niechętna dziś na kieliszek rakiji , to nie pozostaje mi nic innego jak "lustro" .
Wiem , wiem pomyślicie "AA" się kłania , ale w butelce zostały już jak widać jakieś resztki i jako że jutro robię za "fajerą" to impreza kończy się na zaledwie 2 rzutach karnych. :oczko_usmiech:

Po chwili wraca moja Pani z plaży z naszym majdanem , zapewne też żeby przy okazji skontrolować czy przypadkiem nie dorwałem się do butelek , które są przeznaczone do zabrania do PL.

-Kochanie chyba trzeba to jakoś uczcić !

Tu moja Pani już widzę że mina coś nie teges.
-Czy ja wspomniałem coś o piciu ?!!!!! :twisted:

-Idziemy na kolację , zaszaleć !

Zatem szybko przebieramy się i kierunek Vodice .......marsz !!!

Siadamy w Konobie w samym centrum Vodic (nazwy niestety nie pamiętam) i zamawiamy "Mjesane meso na zaru" dla mnie "Rybę z grilla" (nie pamiętam niestety jak się nazywała ) dla mojej Pani i do tego po Karlovacku. :lol:
Przy czym Konoba aż pęka w szwach , to tym bardziej utwierdza nas w przekonaniu że musi tu być dobre "żarcie" !

....i fakt porcje były przeogromne i normalnie nie do zjedzenia w dodatku pychota !
Zdjęć niestety nie robiliśmy tutaj , bo było dość tłoczno jak pisałem wyżej i ciut głupio się czułem , bo nie widziałem by ktoś focił talerze :lool:
W oko wpadają nam jeszcze "pałacinki" które zamówili obok nas siedzący Niemcy , ale jak się póżniej okazało już nie dane nam było to gdziekolwiek upchnąć w żołądkach.....szkoda może innym razem 8)

Po kolacji wracamy na camp....i podziwiamy jeszcze zachód słońca

Obrazek

Ten cholerny "Hotel" na tle Vodic psuje cały urok widoku....... ale warto tu kiedyś wrócić! Polecamy !

Dobranoc........

THE END

To już ostatni odcinek , dziękujemy wszystkim za miłe i ciepłe słowa. Życzymy wszystkim super pobytu w Cro w 2011 roku.

Mariusz i Asia :) .....i do zobaczenia w wrześniu na Peljesac'u (Orebić) :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.01.2011 18:11

Za zakończenie relacji Klapa Godimenti

Na zachętę do napisania kolejnej Klapa Lucica & Neno Papić
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.01.2011 18:14

Q... jak mi sie chce do Cro...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.01.2011 19:25

Janusz Bajcer napisał(a):Za zakończenie relacji Klapa Godimenti

Na zachętę do napisania kolejnej Klapa Lucica & Neno Papić

Dzięki Janusz to miłe z twojej strony ! :)
Wprawdzie z ulubioną piosenką mojej żony nie trafiłeś , bo jest nią utwór " Ni koji misec, ni koji dan" , oraz "Materin berekin " , ale jak Godimenti grają to serducho nam się zawsze raduje :)
FUX napisał(a):Q... jak mi sie chce do Cro...

Myślę FUX że nie jesteś z tym odosobniony....... :lol:

P.S. Kto nie zna , to na zakończenie .......posłuchajcie jak ładnie chłopaki z Vodic grają Klapa GODIMENTI - Ni koji misec,ni koji dan :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.01.2011 19:32

maniust napisał(a):
FUX napisał(a):Q... jak mi sie chce do Cro...

Myślę FUX że nie jesteś z tym odosobniony....... :lol:

Dziwaki ... :?

:D

Ach te ostatnie dni ... :cry:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.01.2011 19:44

Szkoda,że już koniec. :cry:
Ale wiesz co?
mam nadzieję,że w przyszłym roku................................................

...............też se coś złamiesz! :oczko_usmiech: :wink:
pocztówka28
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pocztówka28 » 17.01.2011 19:48

Miło było odwiedzić z Wami nieznane zakątki...smuto, kiedy trzeba wyjeżdżać... ale jaka radość, że już niedługo znowu tam będziemy :D

Dzięki Mariusz.
Pozdrawiam - Ania.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.01.2011 20:15

weldon napisał(a):Dziwaki ... :?

Wszyscy Cromaniacy to jakieś dziwaki ....., po jakiego czorta
tam jeżdzą ....jak " drogo , daleko i gorąco" ? :sm:
anakin napisał(a):mam nadzieję,że w przyszłym roku................................................

Chyba Ani miałeś na myśli w tym...... :)
O by lepiej nie , nie cierpię leżeć krzyżem. :|
pocztówka28 napisał(a):ale jaka radość, że już niedługo znowu tam będziemy :D

My też już dziś się cieszymy na 3 wyjazd do Cro , pomimo tego że DDW zostało .......ło matko!!!!!!!......Już straciłem rachubę :oops:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.01.2011 20:34

maniust napisał(a):
anakin napisał(a):mam nadzieję,że w przyszłym roku................................................

Chyba Ani miałeś na myśli w tym...... :)
O by lepiej nie , nie cierpię leżeć krzyżem. :|

Nie.
W przyszłym.
W tym roku pojedziesz, s-focisz, a w przyszłym roku złamiesz palec i to opiszesz.... :wink:
Ok.
Taki joke 8) .
Nic sobie nie łam, bylebyś pisał..... :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.01.2011 20:42

anakin napisał(a):W tym roku pojedziesz, s-focisz, a w przyszłym roku złamiesz palec i to opiszesz.... :wink:

.......aaaaa tak kombinujesz :lool:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.01.2011 07:42

Bardzo ładne lusterko - gdzie kupiłeś?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Relacja z Vodic i nie tylko 2010 pod wpływem wypadku - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone