napisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2010 23:10
podaję namiary na apartman Ante Huljev-Belak , z wizytówki, którą dostałem w tym roku:
e-mail:tona24@net.hr
gsm: ++358(0)91/5655-169
tel stacjonarny: ++358(0)22/570-782
co do apartmanu, to standard jest średni, w tym w którym ja spałem (2+1) nie było klimy, nie wiem jak w reszcie. Czysta pościel, ręczniki. Duża zaleta to lokalizacja, do wejścia na rynek dosłownie 200, tu się poprawię, niech będzie 300, ale za to po płaskim:) metrów, po jednej stronie budynku u sąsiada jest vinoteka, można kupić zarówno drogie jak i tanie wina dobrej jakości, oraz rakiję,naprawdę dobrą. sąsiad po prawo to sklep spożywczy i mięsny, jak czegoś zabraknie masz dwa kroki. Auta parkujesz albo w podwórku albo po drugiej stronie ulicy nad samym morzem. Do plaży w zależności którą wybierzesz czy tę pod domem masz 30, lub miejską między cyplami 300 lub po prawej stronie cypla zalesionego 800. mi podobała się lokalizacja i to, że wszystko co było potrzebne miałem pod ręką , wino, sklep. Właścicielka, tak jak wcześniej pisałem ma swoją oliwę i wino, warte grzechu. Poza tym, z chęcią przyrządzi Ci rybę, a dla większych grup jakieś mięsko, prosiaka czy jagnięcinę....czy 50 euro w lipcu w Primośten to dużo, tu bym się zastanowił, bo ja jak szukałem we wrześniu to słyszałem ceny 60-80. ja zapłaciłem po 35, nie targowałem się, dzięki temu dostałem kilka razy po butli wina do obiadu i winogrona(akurat zaczynali robić winko) po które, ci co się targowali musieli latać na kradzione:)...waśnie znalazłem zdjęcie cennika.....w cenie jest zawarta taksa klimatyczna i pomocnyj leżaj, czyli dodatkowe łóżko, tak to rozumiem..a teraz podaję ceny w kunach za poszczególne pokoje w miesiącach lipiec-sierpień: za 2 osobowy 370 kuna, z cennika wynika:) że mają takie dwa...za 4 osobowy 500, lub 570-też mają dwa, za 6 - 900 kuna. to ceny na 2010 rok.
jeśli jeszcze jakoś mogę pomóc to służę.
na drogę dostałem 1,5 litra wina, ale to pewnie za te śliwki w czekoladzie, które Im zostawiłem jako suwenir z polski:)