napisał(a) Franz » 26.05.2011 13:34
mariusz-w napisał(a):Wczoraj wieczorem przeczytałem tę relację raz jeszcze ... "od deski do deski"!
Cieszę się, że te moje wypociny mogą się do tego stopnia podobać.
mariusz-w napisał(a):Tak sobie "po cichu" myślę ... że nadszedł czas na ciąg dalszy ... czyli Twój pobyt i trasy pokonane we wrześniu 2010 ...
Hmm... w zasadzie - trzymając się chronologii - powinienem najpierw wcześniejsze wspomnienia z Dolomitów opisać. Od roku 2010 dzieli mnie jeszcze kilka wypadów w skalne twierdze.
Przedstawiłem na razie lata 2004 oraz 2005. W roku 2006 Dolomity były następnym punktem programu po Alpach Julijskich, opisanych w osobnym wątku. Tam skończyłem na Mangarcie i ruszyłem do Włoch. Jako, że psuła się pogoda, postanowiłem ten okres przeczekać na północnych obrzeżach Gardy, gdzie też było tak sobie, ale coś udało mi się przejść, a po dwóch dniach tam spędzonych podjechałem w Dolomity.
Te dwa dni nad Gardą chciałem początkowo włączyć w wątek Dolomitów. Ale skoro powstał osobny temat alpejski, to powinienem je w nim właśnie opisać, zanim przejdę do reszty tego wyjazdu, tzn. do Dolomitów. Jednak to znów naruszyłoby chronolgię Alpejskich Wędrówek, gdyż mówimy tu o roku 2006, a na razie brak roku 2005.
Wiem, skomplikowane. Chyba, że spróbuję dorzucić raz coś do Alpejskich Wędrówek, raz znów do Skalnych Twierdz i stopniowo wyrównać horyzont czasowy w tych dwóch tematach...
mariusz-w napisał(a):... obiecane !
Zgadza się.
Tyle, że powinienem to spróbować jakoś porządnie prowadzić. A jednocześnie - mimo mizernego zainteresowania - nie porzucać innych tematów. Lekki zgryz...
Pozdrawiam,
Wojtek