napisał(a) Madziulka_1989 » 13.10.2010 17:54
Witam Cromaniaków
Widzę, że temat już troszkę umarł więc postanowiłam go odświeżyć:)Trafiłam tu gdyż sama chyba będę w podobnej sytuacji co autorka tematu.. Otóż od pewnego czasu jestem w związku z Chorwatem. I od tego momentu wszystko stanęło na głowie:) to wszystko stało się tak niespodziewanie. Niestety na tą chwilę on jest w Chorwacji a ja w Polsce. Ostatnio widzieliśmy się pod koniec września - przyjechałam do niego, teraz znów przyjadę na Sylwestra. Cały czas utrzymujemy kontakt, dzwonimy, piszemy ale to nie to samo...
Miłość na odległość jest naprawdę nie do wytrzymania. I dostałam propozycję od ukochanego Chorwata - namawia mnie abym po prostu została tam z nim. Alen mieszka w Imotski kilkadziesiąt kilometrów od Makarskiej. Na razie nie ma takiej opcji gdyż został mi niecały rok do ukończenia ostatniego roku studiów więc jeszcze w Polsce muszę zostać. Możliwe to będzie dopiero od lipca. Jednak coraz bardziej zaczynam o tym myśleć bardzo poważnie...
Ale jak to tak po prostu zostawić wszystko i wyjechać ??
Co dalej ?
Bardzo bym chciała a za razem tak bardzo się boję... mimo, że mam tyle obaw... chyba jednak to zrobię. Kochamy się i chcemy być ze sobą.
Mam w związku z tym do Was - Polek mieszkających w Chorwacji pytanie.
- Nie bałyście się zaryzykować ?
- Jak poznałyście swojego ukochanego Chorwata?
- Jak wyglądały te wszystkie formalności związane z waszym pobytem w Chorwacji ??
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.
PS. Pani Kasiu podziwiam Panią i ja również chciałabym żyć w tym kraju
Bardzo fajnie było by gdyby wznowiła Pani swoje relacje z codziennego życia w Cro. Mogą one właśnie takim dziewczynom jak ja bardzo pomóc.
Pozdrawiam serdecznie