1) LOGISTYKA czyli ważna rzecz....
Wyjazd do Izraela i Palestyny urodził się w mojej głowie jesienną porą (choć przebłyski były od lat).
A że rozrzut tematyczny a raczej geograficzny miałem przeogromny to na coś pasowało się zdecydować, żeby wreszcie rozpocząć poszukiwania biletów lotniczych.
Ponieważ uważam, że najlepszym momentem na zakup biletów lotniczych jest okres pomiedzy 9 a 6 miesiącem przed odlotem to w okolicach grudnia rozpoczęło się gruntowne "skanowanie" taryf lotniczych we wszystkich możliwych wariantach.
Robota z cyklu "koszmarek" ale ma ta zaletę, że jest wymierna materialnie.
Oczywiście można iść do pierwszej z brzegu kasy naszego szanownego LOT-u i zabulić za 4 osoby w przedziale 7000-10000 peelenów albo dojść do wniosku, że jakoś nie lubię jak mnie ktoś w .....robi
Stąd taka z pozoru dziwna trasa.
Ale skoro Berlin za taki sam bilet jak LOT życzył sobie w okolicach 2800 zł a LOT od 7000 zł to.......no comments
Uwzględniając dojazd do Berlina (2 x 750 km) + nocleg na trasie + opłatę za parking na lotnisku - w kieszeni zostało prawie 3 klocki - co wolałem wydać na wakacjach a nie zasilać na siłę czyjąś kieszeń.
To wiecej tłumaczył nie bedę.
Suma sumarum w marcu nastąpiła realizacja transakcji kupna biletu.
I żeby to był koniec to by było fajnie - teraz nastąpił etap Nr 2 czyli znalezienie dachu nad głową na 14 dni ale w cenie, która by nie powalała z nóg.
Ale.....o poszczególnych poszukiwaniach noclegów + jakieś info praktyczne opiszę w częściach właściwych relacji, żeby nie przynudzać zbytnio.
Jedyne co można stwierdzić na dzień dobry to to, że poziom cen mają, jak na TERRA SANCTA przystało.....BOSKI
- to nie szokuje tylko nas Polaków ale Europejczyków również.
No może poza Norwegami a z innych kontynentów to w miarę "ludzko" jest dla Japończyków
Ale 2 miesiące poszukiwań i korespondencji mejlowych zakończyły się zabookowaniem 3 miejsc noclegowych i samochodu - czyli wszytko dopięte i można odliczać czas do godziny "WU" czyli 28 lipca 2010 r. kiedy to żelazny ptak, wieczorową porą zabrał nas na swój pokład
ce de en.......