Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co sądzicie o Zadarze !

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
michałolsz.
Globtroter
Co sądzicie o Zadarze !

Nieprzeczytany postnapisał(a) michałolsz. » 26.02.2010 19:39

Co sądzicie o Zadarze. Byłem w zeszłym roku na wyspie brać w Supetarze i było super, a w tym roku jedziemy z żoną do Zadaru. Mam nadzieje że Zadar jest równie interesujący.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 26.02.2010 21:01

Pod kątem zwiedzania jak najbardziej, ale na wypoczynek wybierzcie inne miejsce. Była już o tym mowa, poszukajcie na forum.
111mirek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) 111mirek » 04.03.2010 13:48

Zadar to duże miasto, piękne zabytki, port. Lepiej jednak wybrać mniejszą miejscowość niezbyt daleko od Zadaru.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 04.03.2010 14:05

Zadar na pobyt/nocleg? NIE!

zadar gdzie nocować

Okolice? Już lepiej.

Zadar i okolice

Petrčane k. Zadaru :oczko_usmiech:

w tej części Cro najlepiej

Primosten

(Primosten & Rogoźnica)

Apartamenty Rogoznica

a do Zadaru na wycieczkę :wink:
portogaribaldi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) portogaribaldi » 04.03.2010 18:04

Byłem w Zadarze trzy lata temu. Nie potwierdzam opinii, że nie można w nim nocowac, wręcz przeciwnie, wokół Zadaru są nowo wybudowane dzielnice domków (apartamentowców) np. Borik. Plaże wokół Zadaru są bardziej sprzyjające dla małych dzieci (drobne kmyczki otoczaki a nawet żwir). Z dzielnic tych aby przenieś się w pobliże starówki wystarczy kiluminutowa jazda wzdłuż wybrzeża (dodatkowo zaznaczy trzeba że są miejsca parkingowe) . Sam Zadar jest ciekawy a lokalizacja umożiwia zwiedzanie (byłem 2 tygodnie i pozosrtał mi jeszce do zwiedzenia PK Paklenica). Proszę nie słuchc opinii negatywnych. W tych dzielnicach apartamentowców czas płynie powoli i leniwie. Zadarczycy są bardzo przyjaźnie nastawieni i oferują chętnie pomoc. Z życzeniami milego wypoczynku w Zadarze
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.03.2010 18:41

Piękne miasto ale na wypoczynek się nie nadaje...straszny ruch...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.03.2010 19:12

Borik to istniał już z 25 lat temu, jak byłem tam jeszcze w Jugosławii... Następnym razem byłem już w Cro w Zadarze w roku 2001. Mieliśmy do starówki spacerkiem ze 3 km. Chyba najsłabszy nasz pobyt w Cro, a byłem parę razy :) Plaża była słaba i woda niezbyt przejrzysta. Wiele fajnych muszli na dnie i starówka ok.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 04.03.2010 19:16

portogaribaldi napisał(a):Byłem w Zadarze trzy lata temu. Nie potwierdzam opinii, że nie można w nim nocowac, wręcz przeciwnie, wokół Zadaru są nowo wybudowane dzielnice domków (apartamentowców) np. Borik. Plaże wokół Zadaru są bardziej sprzyjające dla małych dzieci (drobne kmyczki otoczaki a nawet żwir). Z dzielnic tych aby przenieś się w pobliże starówki wystarczy kiluminutowa jazda wzdłuż wybrzeża (dodatkowo zaznaczy trzeba że są miejsca parkingowe) . Sam Zadar jest ciekawy a lokalizacja umożiwia zwiedzanie (byłem 2 tygodnie i pozosrtał mi jeszce do zwiedzenia PK Paklenica). Proszę nie słuchc opinii negatywnych. W tych dzielnicach apartamentowców czas płynie powoli i leniwie. Zadarczycy są bardzo przyjaźnie nastawieni i oferują chętnie pomoc. Z życzeniami milego wypoczynku w Zadarze

A pojechałbyś na wczasy do Gdańska i załatwił sobie kwaterę na Stogach?
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.03.2010 19:31

Trafne podsumowanie... :D
tosur
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosur » 05.03.2010 13:24

Są i tacy co spedzaja wakacje w Krakowie - wiec wakacje w Zadarze podobnie tylko do morza bliżej ;), miasto ładne dla zwiedzajacych - jako baza wypadowa na wycieczki fajne ale drogie, jak wczasy pod kątem plazowania to lipa chyba ze ktos lubi tlumy :) - osoiście wole mniejsze miasteczka
SEJU
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) SEJU » 07.03.2010 10:37

dla mnie wystarczył jeden wieczór - wspaniały klimat i urok nie na dłużej
wojtap
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtap » 07.03.2010 12:54

Ładne miasto, jest co zwiedzać, ma swój klimat ale żeby tam spędzic calu urlop, raczej nie.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 07.03.2010 14:02

Zadar jest interesujący. Nawet bardzo ... :)

... ale odpoczywać wolałabym gdzieś w pobliżu.
nie koniecznie w Petrčane k.Zadaru :wink:

Zależy, co Ty wolisz?

Jak pisała Katarzyna: gdybym chciała zwiedzać Gdańsk - wybrałabym się do samego Gdańska, ale gdybym chciała złapać trochę słońca na plaży, to Gdańsk byłby miejscem ... na jednodniowy wypad a stacjonowalibyśmy gdzieś w bardziej ustronnym miejscu na wybrzeżu :)
michałolsz.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michałolsz. » 08.03.2010 17:38

Dokładnie to już wykupiliśmy pobyt w hotelu falkensteiner borik funimation i dlatego pytałem co sądzicie o Zadarze... Mam nadzieje ze pogoda nas nie zawiedzie i będzie możliwa kąpiel w morzu:)
gienia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gienia » 14.03.2010 15:36

W 2008 byłam w miejscowości Privlaka ( 30 km od Zadaru). Miejscowość spokojna(może trochę za spokojna) a i do Zadaru niedaleko. Powiem tyle, że warto odwiedzić to miasto. Jest piękne, szczególnie porą wieczorową. A jeżeli chodzi o zakwaterowanie w Zadarze, to nie mam zdania. Ale być może rzeczywiście warto wybrać kwaterę oddaloną o parę kilometrów od Zadaru.
pozdrav ;)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone