EWAZOFIA napisał(a):( ... ) zmiana warty przed Pomnikiem Nieznanego Żołnierza? - to fajna odskocznia od zabytków (szczególnie dla dzieci).
EWAZOFIA napisał(a):3. czy w Atenach są dodatkowe jakieś opłaty przy wejściach?
Ad3. Tak (płatny dodatkowo był Akropol).
Czy mogę dołączyć do tematu, i zapytać bywalców w jakich godzinach odbywa się zmiana warty? Albo na jakiej stronie www znajdę te informacje? Gdzieś wyczytałem, że bardziej okazała zmiana jest raz dziennie, a mniejsza co godzinę, ale czy to prawda, i czy ta cogodzinna jest warta obejrzenia?
EWAZOFIA napisał(a):Dzieki Wojtku - właśnie takich info oczekiwałam. Z racji tego, jak sam podajesz, są to ceny sprzed kilku lat podejrzewam, że mogły wzrosnąć, ale trudno, liczę się z tym. A powiedz mi jeszcze, czy w programie wycieczki była zmiana warty przed Pomnikiem Nieznanego Żołnierza? - to fajna odskocznia od zabytków (szczególnie dla dzieci). A powiedz mi jeszcze "miejscowy przewodnik" na Akropolu, tzn. w jakim języku on mówi? (nie znam greckiego). Peloponez - trudno, ale chyba nie w tym roku, nie damy rady. Jeszcze raz - dzieki.
EWAZOFIA napisał(a):O, kurczę, to ja musiałam czytać opinie innych forumowiczow, niż ty, bo oni mieli o tym miejscu jak najlepsze zdanie. Chodzi mi o plażę - tam jest ponoć najładniejsza w okolicy, niedaleko zamek w Platamonas - można się wybrać na popołudniowo-wieczorny spacer (ale mówią, że tam z kolei brzydsza plaża). Dlatego wybrałam Nei Pori. Zresztą, wiesz jak to jest - jeden powie, że ładnie, a drugi - że niekoniecznie. Ja z reguły wybredna nie jestem, nie szukam "-" tylko "+" w danym miejscu. W końcu nie po to jadę 2 tys. km, żeby marudzić i wybrzydzać. Ale fakt faktem - po to tu szperam, żeby znaleźć coś w miarę, poczytać rad i opinii. A powiedz mi jeszcze - na karty ISIC lub Euro26 są zniżki czy wstępy są wolne - bo ja mam rozbieżne info od ludzi i w końcu nie wiem. Pozdrovka.
leszek Skupin napisał(a):Z nami też było lenistwo
Lenistwo na Chalkidiki a dokładnie na tym campingu
bukmacher3 napisał(a):leszek Skupin napisał(a):...Lenistwo na Chalkidiki a dokładnie na tym campingu
Leszek, kojarzysz czy na ww. campingu były do wynajęcia domki lub pokoje?