Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sveta Nedjelja na Hvarze - poszukuję namiaru na apartament

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 06.09.2008 09:41

mkm mam do Ciebie pytanie. Skąd masz powyższe namiary na Hvar ( chodzi mi dokładnie o czeskie strony). Czy wiesz coś więcej na temat tej agencji Valsa, która podaje swoją ofertę. Może korzystałeś z ich usług, czy też natrafiłeś na nich przypadkowo w internecie?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 07.09.2008 20:38

Ewa Zuber napisał(a):mkm mam do Ciebie pytanie. Skąd masz powyższe namiary na Hvar ( chodzi mi dokładnie o czeskie strony). Czy wiesz coś więcej na temat tej agencji Valsa, która podaje swoją ofertę. Może korzystałeś z ich usług, czy też natrafiłeś na nich przypadkowo w internecie?

Na wszystko trafia się przypadkowo :wink: Valsa jest pewna i sprawdzona na 100% :D Polecam wszystkim czeskie agencje ( nie tylko Valsę ) :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 08.09.2008 08:21

mkm napisał(a):
Na wszystko trafia się przypadkowo :wink: Valsa jest pewna i sprawdzona na 100% :D Polecam wszystkim czeskie agencje ( nie tylko Valsę ) :D

Najlepsze są ponoć te ... no ... towarzyskie :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 08.09.2008 19:40

Rysio napisał(a):
mkm napisał(a):

Najlepsze są ponoć te ... no ... towarzyskie :wink:

Zdecydowanie TAK :!: :wink:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 13.01.2010 21:43

Sveta Nedjelja Villa Perka :arrow: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

i na innych stronach:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Pozdrav :oczko_usmiech:
Od udzielenia pomocy są jednostki samorządowe, fundacje, stowarzyszenia. Masz potrzebę dzielenia się - wpłacaj na konto. Dając pieniądze na ulicy przyczyniasz się do rozpowszechniania żebractwa. Jesteś społecznym szkodnikiem.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 13.01.2010 22:26

Ewa Zuber napisał(a):mkm mam do Ciebie pytanie. Skąd masz powyższe namiary na Hvar?

No właśnie, ile razy tam byłeś? :papa:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.01.2010 20:38

majeczka napisał(a):No właśnie, ile razy tam byłeś? :papa:

Nie byłem ani razu , ale co roku wyspę penetrują moi zaufani wysłannicy :wink:
Tobie Majeczko życzę, abyś jak najprędzej stanęła na Vidovej ... Zobaczysz wtedy Hvar jak nigdy dotąd :papa:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 14.01.2010 21:28

mkm napisał(a):
majeczka napisał(a):No właśnie, ile razy tam byłeś? :papa:

Nie byłem ani razu , ale co roku wyspę penetrują moi zaufani wysłannicy :wink:
Tobie Majeczko życzę, abyś jak najprędzej stanęła na Vidovej ... Zobaczysz wtedy Hvar jak nigdy dotąd :papa:

Cóż widzę, że zaufani wysłannicy nie zawodzą... Kto jednak jest miłośnikiem wysokości i może zakotwiczyć na Vidovej, to już niesamowite, nieomal niewyobrażalne... :lol: Ja niestety pomimo iż zwiedziłam Hvar wzdłuż i wszerz na Vidovej nie byłam... Czyli muszę ponownie się tam zjawić... :lol:
Hmm, Hvar naprawdę ma to coś w sobie; jest niesamowicie urokliwy...
Na pewno tam jeszcze kiedyś wrócę...
Promień zasięgu Vidovej podobno też jest ogromny i niezwykły. Obejmuje nie tylko cały Hvar, pobliskie wysepki, ale i Korčulę.
Mariusz pomachamy sobie, Ty z Vidovej, ja z Korculi; jednak wcale nie wykluczam możliwości, że ponownie pojawję się na Hvarze. :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2010 21:29

Majeczko, a co sądzisz o Jelsie o okolicach.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.01.2010 21:57

majeczka napisał(a):Mariusz pomachamy sobie, Ty z Vidovej, ja z Korculi; jednak wcale nie wykluczam możliwości, że ponownie pojawję się na Hvarze. :papa:

W tym roku , wejdę na latarnię w Veli Rat ... Cóż i będę machał :lol: :papa:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.01.2010 22:03

Moim zdaniem Jelsa (nie licząc Sućurja) jest najmniej ciekawym miasteczkiem na wyspie. Na wywczas też średnio się nadaje... Ma bardzo niekorzyste położnie (wystawę) względem morza. Jest otwarta na burę... Zatem to najbardziej wietrzne miasteczko na wyspie. Kiedy więc trafi się chłodniejszy wieczór, to możesz być pewien, że sweterek się przyda (temperatura potrafi być nawet o 5 st. niższa niż na przykład w St.Gradzie, że o Hvarze nie wspomnę). Często także (częściej niż w innych miateczkach ) morze nawiewa śmieci...Poza tym port w samym centrum też robi swoje....Co prawda nie ma tam załadunku aut (wpływają tam katamarany, nie promy), ale w sezonie codziennie zawijają mega hałaśliwe statki fish picknikowe z R. Makarskiej przypominające koszmarne "pływające techno parady"....
Niewątpliwie warto do Jelsy zajrzeć na super lody (moim zdaniem najlepsze na wyspie), koniecznie przyjrzeć się obiektom sakralnym (szczególnie sv.Ivan), wystartować z niej na pieszą wycieczkę (Tor, Galešnik)...ale stacjonować raczej gdzieś indziej (choćby w pobliskiej Vrboskiej).
Pozdrawiam
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 14.01.2010 22:13

zebik napisał(a):Majeczko, a co sądzisz o Jelsie o okolicach.

Nie wiem co preferujesz? Sama Jelsa była dla nas doskonałym punktem zaopatrzeniowym. Sklepy, bank, stacja benzynowa, promenada, kafejki, etc... Nawet jej niezliczone zatoczki są dostosowane do kąpieli, niektóre nawet dostosowane dla dzieci. Atrakcjami turystycznymi przynajmniej dla mnie były plaże kamienisto-piaszczyste w sąsiedztwie gęstych piniowych lasów. Na każdym kroku ogrom obcokrajowców, zwłaszcza Włochów; nie powiem, trochę mnie to drażniło, albowiem wolę większą intymność... Mieszkałam nieopodal Jelsy 10-11 km dalej. Bardzo chętnie bywałam jednak w Jelsie, ale wierz mi wolałam z reguły wracać do oazy ciszy i spokoju... :papa:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 14.01.2010 22:16

mkm napisał(a):
majeczka napisał(a):Mariusz pomachamy sobie, Ty z Vidovej, ja z Korculi; jednak wcale nie wykluczam możliwości, że ponownie pojawję się na Hvarze. :papa:

Okey, umówimy się w konkretnym terminie :papa: ... :D :lol:
Preferujemy zazwyczaj sierpień, a Ty?
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 14.01.2010 22:43

mkm napisał(a):

Jesteś już tak daleko??? :D
Ja oczekuje na potwierdzenie :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.01.2010 22:44

majeczka napisał(a):

Okey, umówimy się w konkretnym terminie :papa: ... :D :lol:
a Ty?[/quote]

Hey ... :sm:
Poprzednia stronaNastępna strona