daro2008 napisał(a):gadarek napisał(a):Wiem, że jest b. dużo wpisów dot. różnych tras, ja wybieram się z rodzinką do VRSAR (Istria) w lipcu 2010 - trasa z Zielonej Góry - poradzcie jak najlepiej jechac ??? będę startował na noc z soboty na niedziele - czy ta trasa "Nie należy jechać przez München tylko przez Regensburg, Passau w Austrii A-8 Wels A-9 Graz, Maribor ,Ptuj ,Zagreb itd" jest NAJLEPSZA ?
Witam.
Ja planuję wyjazd z soboty na niedzielę czyli z 19 na 20 czerwca 2010 r. ok 2 - 3 nad ranem.
Jadę z Dobiegniewa ok. 45 km od Gorzowa Wlkp, trasa wyznaczona i raczej nie będzie już zmian:
Dobiegniew - Świecko - Berlin Ring - Rogensburg - Passau - Wels - Graz (nocleg Oekotel) - Słowenia (z uwagi na to, że jadę pierwszy raz i z małym dzieckiem kupuję winetkę, jadę autostradą) - Zgrzeb - Tucepi (Makarska Rivera)
To dobra trasa, w sierpniu jechałem bardzo podobną, tylko granice przekraczałem w Kołbaskowie i jechałem troszkę bliżej, bo do Trogiru. Oczywiście omijałem Słoweńskie luksusowo kosztowne autostrady.