Podbijam.
Witam!
Zamierzamy w tym roku po raz pierwszy odwiedzić Chorwację. Niestety tylko na "długi weekend" jak to ktoś tytaj nazwał, czyli na tydzień.
Szukają informacji natknęłam się na Forum i wsiąknęłam
Znajomi polecili nam świetne miejsce w płn Dalmacji u świetnego człowieka- słynnego na całe forum i nie tylko;)(chyba wszystko jasne:D)
ale....
jedziemy z maluchami 3,5 i 1,5 roku. jakkolwiek synek przyjaciół już jakoś "da radę", to zaczynam się obawiać co z moją córą. powrócił temat piaszczystych plaż. wiem, trochę się obczytałam, wiem że jest ich mało, ale istnieją. no i fajnie jakby zejście do morza było łagodne, żeby maluchy mogły pobrodzić.
Potrzebuję Waszej pomocy, najlepiej konkretnych namiarów na miejsca i sprawdzone kwatery, bo to nasz "dziewiczy wyjazd" i trochę się boję. dzieciaki też za małe, żeby pojechać i tracić czas na szukanie kwatery.
już prawie zdecydowaliśmy się na Tribunj, ale jak zaczęłam się zastanawiać bardziej, to trochę się boję, że nam plaża nie podejdzie.
pierwsza pierwsza myśl była o wyspie Krk. jest też troszkę bliżej, więc podróż będzie krótsza(a to też u nas ważne). co Wy na to?
reasumując:
-szukamy fajnej kwatery raczej na północy Cro
-najlepiej z piaszczystą plażą lub żwirkiem o łagodnym zejściu
-jeśli chodzi o spokój to umiarkowany; fajnie byłoby jakby było spokojnie i luźno, ale to nie priorytet(nad Bałtykiem daliśmy radę, choć był tłok)
-oczuwiście pieniądze też mają znaczenie, głównie jeśli chodzi o "ukryte koszty" typu opłata za wejście na plażę.
heh, pewnie za dużo bym chciała....