napisał(a) Przemo » 30.06.2009 06:51
Hmmm! Tajemniczy jesteś.
No dobrze niech Ci będzie. Na Chyżne nie znam drogi, ani nie wiem w jakim jest stanie. Wiem jedynie, że ostatnio coś tam robili, po za tym to droga międzynarodowa i to od bardzo dawna, więc na pewno powinna być w dobrym stanie.
Co do Korbielowa to praktycznie od Żywca jedzie się terenem zabudowanym, odcinkami na tej drodze była poprawiana nawierzchnia, Podobno jedzie się przyjemnie, ale ja nie wiem bo dawno nie jechałem tamtędy.
Co do trasy na Zwardoń,
Droga z Wisły do Istebnej jest w remoncie, jest zamknięta dla ruchu >3,5t, Ruch wahadłowy.
Na odcinku Bielsko-Biała - Żywiec ruch jak zawsze duży i nic się jak na razie nie zmieniło. Na szczęście rozpoczęto budowę obwodnicy BB i ogłoszono przetarg na odcinek BB-Żywiec.
Żywiec - Zwardoń
Otwarte odcinki S69 prowokują do szybkiej jazdy(uważać na sarny na odcinku Browar-Przybędza), ruchu na nich nie ma dużego, ale zdarzają się dni, że ciągną po niej sznury samochodów w obu kierunkach.
Na odcinku Przybędza - Milówka trwają prace związane z przebudową drogi. Chyba na 3 czy 4 odcinkach jest ruch wahadłowy. Niestety tworzą się ogromne korki, żeby to jakoś bezbólowo przejechać trzeba tak zorganizować podróż, żeby nie jechać w środku dnia, najlepiej wcześnie rano, albo późnym wieczorem.
Na odcinku Milówka - Zwardoń przybyło parę km fajnej równiutkiej drogi. Pozostaje jednak nadaj odcinek krętej drogi w Lalikach.
Na pocieszenie powiem, że tunel został przebity i trwają prace wykańczające. Otwarcie planowane jest na styczeń 2010, więc w przyszłym roku będzie łatwiej