Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sierpień w ciemno

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pkocot
Turysta
Sierpień w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) pkocot » 26.06.2009 07:50

Witam
Na wstępie chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich bywalców tego wspaniałego forum. Piszę bo mam spory dylemat i po przeczytaniu szeregu wątków trudno mi wyrobić sobie jakąś jednoznaczną opinię gdzie można pojechać w tym roku.

Chcielibyśmy się wybrać z żoną po raz drugi do Chorwacji, ale tym razem również z czteroletnim dzieckiem. Poprzednio byliśmy we wrześniu (2007) początkowo w Mlini, potem kilka dni w Orebic. Zwłaszcza ta druga miejscowość przypadła nam najbardziej do gustu, ale chcemy zobaczyć coś innego.

W tym roku jesteśmy zmuszeni wybrać się w sierpniu, a dokładnie dojechać na wybrzeże 17 sierpnia.
Szukamy miejscowości która spełni jak najwięcej poniższych wymagań:

- plaża żwirkowa z łagodnym zejściem, na tyle duża, żeby nie leżeć innym na kocu :) , ogólnie żeby nie było wielkich tłumów,
- miejscowość trochę większa od Mlini, jakieś knajpki, dobrze by było gdyby był plac zabaw i inne atrakcje dla dziecka,
- nie chcemy mieszkać i plażować przy samej Jadrance. Nie wymagamy zupełnej ciszy, ale też żeby nie jeździły pod balkonem samochody,
- najchętniej gdzieś bliżej Polski, ze względu na podróż z dzieckiem, ale jak coś się znajdzie ciekawszego dalej, to rozbijemy trasę na dwa dni,
- i najważniejsze: jedziemy w ciemno więc żeby w tym terminie był jakiś wybór apartamentów w cenach max ok. 50 euro.

Z opisów jakie znalazłem wybrałem takie miejscowości: Primosten, Omis, Brela, Podgora.

Dodam, że bierzemy na wszelki wypadek namiot, gdyby na miejscu okazało się że jest krucho z apartamentami.

Pozdrawiam
Piotrek
RAFAKKO
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) RAFAKKO » 26.06.2009 07:55

W sumie wymagania masz niewielkie...... Najblizej miejsca zamieszkania masz zalew w Dobczycach .
pkocot
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pkocot » 26.06.2009 08:00

RAFAKKO, dzięki za szybką i błyskotliwą odpowiedź. Ale jak napisałem to chodzi bardziej o Chorwację.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 26.06.2009 08:20

Te wymagania nie są znowu takie ostre .
Uważam że za 50E spokojnie znajdziesz lokum - po 15.08 powoli się wyludnia i łatwo znaleźć ap. Jeśli chodzi o miejsce to prawie każda miejscowość na Makarskiej rivierze spełnia twoje standardy. Namiot w bagażniku jest Ok dla psychicznego spokoju. Ale jestem pewny że za te pieniądze w tym terminie coś znajdziesz
Dodatkowo możesz się porozglądać za czymś na Ciovo , w Omiśu , Pagu , Vodicach.
sesa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sesa » 26.06.2009 08:34

My wyjeżdżamy w sierpniu do Supetar,nie pomoge w niczym bo jedziemy pierwszy raz :wink:
pkocot
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pkocot » 26.06.2009 09:25

sesa napisał(a):My wyjeżdżamy w sierpniu do Supetar,nie pomoge w niczym bo jedziemy pierwszy raz :wink:

Może się spotkamy gdzieś na trasie... kto wie. W każdym razie życze miłego wypoczynku. :D
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 26.06.2009 09:51

W tej cenie to z tego co ja się orientowałam nic ciekawego w Primosten nie znajdziesz... Drożej jest. Ale w okolicznych miejscowościach Bilo, Dolac ta cena jest realna (będę od 17.08 w Primosten, a ta info o cenach to na podstawie moich poszukiwań kwatery w necie).
asik NS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) asik NS » 28.06.2009 14:44

Ja właśnie wróciłam z Breli a w ubiegłym roku byłam w Primosten wiec mogę porównać te 2 miejscowości:
odnośnie Twoich wymagań z pośród tych 2 miejscowości ze względu na plaże wybrałabym Brelę ( świetne żwirowe plaże z naprawdę łagodnym zejściem)
Omis zwiedziliśmy tylko- może nie poczułam klimatu tej miejscowości ale nie spodobała mi się -znacznie bardziej z okolicznych miejscowośi polecam Baske Vodę lub Tucepi.
Jeśli masz jakieś szczegółowe pytania odnośnie Breli czy Primosten jestem do dyspozycji.
Pozdrawiam
RAFAKKO
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) RAFAKKO » 29.06.2009 09:27

Jeśli będziesz chciał , to służę moim skromnym doświadczeniem . Od 2003 roku jeżdzimy z trójką małych dzieciaków do Cro . Skype - rafciopafcio71 , adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl . Najlepszą "moim zdaniem " drogę z naszych okolic przez Węgry także mogę Ci podać ,zresztą po raz kolejny sprawdzoną w br. dwa tygodnie temu gdy byliśmy w Rovinj
blublus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) blublus » 29.06.2009 12:08

Przyłączę się do pytania o jazdę w ciemno i szukanie noclegów. Ze względu na łagodne, dobre dla dzieci plaże interesuje mnie murter ( jadę z dwójką chłopaków 7 i 5 lat ), dwa środkowe tygodnie sierpnia, apartament do 50 Euro. Czy mogę zaryzykować jechanie w ciemno w tym terminie i szukanie noclegów na miejscu?
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 29.06.2009 12:51

pkocot napisał(a):Witam
Na wstępie chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich bywalców tego wspaniałego forum.

Witam bardzo serdecznie, wielu bywalców tego forum przywita Cię TU
asik NS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) asik NS » 29.06.2009 17:36

blublus napisał(a):Przyłączę się do pytania o jazdę w ciemno i szukanie noclegów. Ze względu na łagodne, dobre dla dzieci plaże interesuje mnie murter ( jadę z dwójką chłopaków 7 i 5 lat ), dwa środkowe tygodnie sierpnia, apartament do 50 Euro. Czy mogę zaryzykować jechanie w ciemno w tym terminie i szukanie noclegów na miejscu?

Myślę że Riwiera Makarska będzie odpowiednim miejscem - odnośnie łagodnych zejść do morza doskonałych do zabawy dla małych dzieci- zwiedziłam wszystkie okoliczne miejscowości Breli i wszystkie spełniają te kryteria.
Wyśle że spokojnie coś znajdziesz ( najlepiej jeśli założysz że jeśli nie w jednej miejscowości to w drugiej- najlepiej jadąc mieć 2 opcjonalne miejscowości) za tą cenę - może nie koniecznie zaraz obok morza ale na pewno coś znajdziesz.
Pozdrawiam
Południowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Południowiec » 29.06.2009 18:21

asik NS napisał(a):Ja właśnie wróciłam z Breli a w ubiegłym roku byłam w Primosten wiec mogę porównać te 2 miejscowości:
odnośnie Twoich wymagań z pośród tych 2 miejscowości ze względu na plaże wybrałabym Brelę ( świetne żwirowe plaże z naprawdę łagodnym zejściem)
Omis zwiedziliśmy tylko- może nie poczułam klimatu tej miejscowości ale nie spodobała mi się -znacznie bardziej z okolicznych miejscowośi polecam Baske Vodę lub Tucepi.
Jeśli masz jakieś szczegółowe pytania odnośnie Breli czy Primosten jestem do dyspozycji.
Pozdrawiam

Zdecydowanie polecam Tucepi, Igrane. Właśnie wróciłem z Drasnic po prostu riwiera Makkarska to najlepsze miejsce w Cro.
Oczywiście polecam również Vodice oraz Rovinj jeśli nie chcesz zbyt daleko jechać.
_ZeT
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) _ZeT » 29.06.2009 19:27

Blisko Polski :), daleko od Jadranki, plaża piaszczysta, łagodne zejścia, płytka woda akurat dla dzieci, plac zabaw, knajpki też są - tak jest w Sabunike koło Ninu a to wszystko w okolicach Zadaru.
pkocot
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pkocot » 29.06.2009 20:21

Dzięki za pomoc.
Zrobię może tak, że pojadę do Breli, jak nic nie znajdę to pojadę dalej. Zresztą jeszcze mam ponad miesiąc więc może się zmieni, ale przynajmniej jestem spokojniejszy co do jazdy w ciemno.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone