Re: Z Warszawy na Korculę przez Barwinek, Koszyce, Budapeszt
napisał(a) aga79 » 10.06.2009 12:19
wojciech70 napisał(a):Witam,
Mam do Was pytanie, bo oczom nie wierzyłem, gdy zobaczyłem polecaną trasę przez Viamichelin.
Po wprowadzeniu celów Warszawa, Balaton, Korcula, Viamichelin zaproponował mi polecaną trasę przez ... Barwinek, Koszyce, Budapeszt (ten trzeba minąć jakoś) i dalej jak zawsze? Co szanowni Forumowicze na to. Dodam, że może warto przejechać Słowację bez ich zakichanych autostrad i zachować 16 EUR w kieszeni.
Sami zobaczcie :
http://tiny.pl/35m8Macie jakiś pomysł, dlaczego?
Wojtek
Jeżdżę ta trasą tyle, że nie z Warszawy, a z Lublina. Dojazd do Dubrovnika w ubiegłym roku zajał nam 17 godzin a to chyba całkiem niezły wyniki jak na taka odległość.
Tak jak mówił poprzednik - przekraczasz granicę Węgry - Słowacja i wjeżdżasz na drogę ekspresową która za jakieś 70km zmienia się w autostradę i tak już do Splitu
Klika razy przemierzyliśmy terasę przez Sarajewo tj. Barwinek. Budapeszt. Sarajewo i... widoki rewelacyjne ale przez Bośnię ciągniesz się 60km/h bo w co drugiej miescowości Milicja z radarem
jechałam tak cztery razy więc wiem co mówię
Wracając do trasy to: w Słowacji zaraz za Presovem jest autostrada do Koszyc jakieś 35km na którą należy wykupić winietę dlatego warto skorzystać d drogi alternatywnej widocznej na każdej mapie
pozdrawiam