moscatel napisał(a):Ha, jak się dobrze przyjrzałam, to mój blok wypatrzyłam
Pozdrowienia dla mieszkanki Gądowa (lub Nowego Dworu)
Lidia K napisał(a):No to mam niezłą lekturę.
wojan napisał(a):No to mam co czytać i oglądać jutro na dyżurze ....
JacYamaha napisał(a):A ja jeśli można mam techniczne pytanie - w małpce miałem funkcję "panorama" a w nowym (FZ50) tego nie widzę. Czy żeby stworzyć prawdziwą panoramę muszę sklejać kolejne widoki w jakimś specjalnym programie czy jak ?
Proszę o wyrozumiałość dla amatora.
JacYamaha napisał(a):Lidia K napisał(a):...Wczytujemy za pomocą programu AS zestaw zdjęć (z rozszerzeniem jpg) i jak jest to możliwe dostajemy wynik składania. Możesz sobie zmieniać opcje i otrzymać większą panoramę.
Co to znaczy?
JacYamaha napisał(a):Program już na kompie. Mam trzy przykładowe zdjęcia, które "są po sobie". Robię file-open i zaznaczam trzy-otwórz. Mieli, ładuje i na końcu komunikat "no image matches found". Co robię źle?
JacYamaha napisał(a):Zdjęcia dostarczone z programem (7 szt.) wchodzą elegancko i tworzą całość.
Muszę zrobić nowe i spróbować (widocznie za mało wspólnych punktów).
Wielkie dzięki.
Lidia K napisał(a):JacYamaha napisał(a):Zdjęcia dostarczone z programem (7 szt.) wchodzą elegancko i tworzą całość.
Muszę zrobić nowe i spróbować (widocznie za mało wspólnych punktów).
Wielkie dzięki.
To jest pomysł, wystarczy się z okna wychylić i pstryknąć kilka zdjęć. Jacku chodzi o zakładki (1/5 dla sąsiadujących zdjęć - nie wystarczą tylko punkty).