Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartament Park sv. Filip i Jakov

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jaser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaser » 15.01.2009 12:37

Dzięki Panie Januszu ale czy można więcej informacji z Pana zasobnej skarbnicy
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2009 13:50

jaser napisał(a):Dzięki Panie Januszu ale czy można więcej informacji z Pana zasobnej skarbnicy

Po Sveti Filip i Jakov spacerowałem w 2006 roku.

Odsyłam do relacji :lol:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=135 ... c&start=30
jaser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaser » 24.01.2009 16:08

Panie Januszu padło na Privlake app. Lorena jedziemy od 28.06 na 2 tygodnie.
Mam jedno pytanie dot. Zatonu kamping HOLIDAY VILLAGE jest również dostępny dla osób ,które nie mieszkają na kampie głównie chodzi mi o plaże i baseny dla moich dzieciaków
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.01.2009 16:37

w Zatonie na kempingu Zaton byłem w 2001 i 2004 roku.
Z tego co pamiętam to przed wjazdem na teren HOLIDAY VILLAGE ZATON jest brama wjazdowa i tuż za nią duży płatny parking dla samochodów z poza terenu ośrodka.
Plaże nie była płatna dodatkowo, W 2001 roku nie było jeszcze basenu, w 2004 roku , aby wejść na basen trzeba było pokazać zameldowanie na terenie ośrodka - w domkach lub na kempingu.
Nie pamiętam czy była wtedy opłata za wstęp na basen dla gości z poza ośrodka, i nie wiem jak jest teraz.
Być może można wejść na basen , ale za opłatą.
Może w wątku HOLIDAY VILLAGE , gdzie zadałeś też to pytanie odpowie kompetentnie ktoś kto był tam w 2008 roku.
Pozostałe atrakcje jak jazda konna, sprzęt wodny, itp są dodatkowo płatne.
gienia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gienia » 03.03.2009 17:33

w 2008 roku byłam w Privlace. Miejscowość dosyć długa, bardzo spokojna. Znajduje się w niej kilka sklepów w tym jeden większy sam. Jest również kilka restauracji. Privlaka idelanie nadaje się dla ludzi szukających ciszy i wypoczynku. Ogólnie w tej miejscowości nie ma żadnych rozrywek, ale można wybrać się na wyspę Vir(znajduje sie w okolicy) , która klimatem przypomina nadbałtyckie kurorty.
papos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) papos » 04.03.2009 09:58

Plaże w Privlace znajdziesz [piasek]jadąc w kierunku wyspy Wir przed samym mostem skęć w lewo i znajdziesz się na plaży piaskowej z bardzo płytką wodą ,idealną do zabaw dzieci.Jeżeli chcesz więcej cywilizacji to z drugiej strony Privlaki znajdziesz Sabunike i tutaj plażę piaskową ,prysznice,gastronomię itp.TU też raj dla dzieci ale więcej ludzi. W Privlace jest też wesołe miasteczko,ale tu z dziecmi stracisz majątek.

Papos :lol:
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 31.05.2010 21:51

ewa-irena napisał(a):http://www.smjestaj.com.hr/filipijakov/apartmany-park/
Widziałam spacerując wzdłuż morza z drogi budynki pomiędzy drzewami . Podobało mi się usytuowanie , bo bliziutko centrum , blisko plaży , tylko wyjść przez bramę , przez deptak i już plaża . Jest tam poczta , bank , kilka knajpek , w jednej z nich zajadałam pyszne kalmary z frytkami za całe 40 kun ( smaku sobie tym wspomnieniem narobiłam ) . Do sklepików , warzywniaka i piekarni też masz bliziutko .
Plaża moim zdaniem jest ok , dla dzieci w sam raz , są prysznice .
Do zwiedzania nie ma za bardzo co w tej miejscowości , ale spacerować można wiele .
Ja byłam dość daleko od tego miejsca w przeciwnym kierunku , bliżej za to miałam piechotką do Biogradu , gdzie jest gwarniej . Sv. Filip i Jakov to miejscowość do spokojnego odpoczynku .
Jeśli masz jeszcze pytania chętnie odpowiem .
Pozdrawiam Ewa

Witam, interesują mnie apartamnety Croatia: 1. Czy są w pewnej odległości od Jordanki (można wypocząć w ciszy i spokoju?)
2. Czy jest tam bezpiecznie dla dzieci - plaża czysat woda?
3. Gdzie naljepiej sie stołować? - jakieś wypróbowane lokale?
4. sklepy /piekarnia?
pozdrawiam
ewa-irena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 02.06.2010 08:17

forum/viewtopic.php?t=27110
Widze , że do tego tematu też dotarłaś , opisywałam tam trochę o tej miejscowości .
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Wykopalam trochę linków , przypuszczam , że chodzi o apartamenty Croatia za hotelem Alba . Jest tez link z mapką , widać , że hotel jest całkiem przy drodze , ale pozostałe obiekty już za nim i tam już uciążliwość drogi nie będzie pewnie tak odczuwalna . Chociaż nie lepiej może wybrać apartamentu prywatnego w miejscowości ? I wówczas stołować się samemu , a nie w knajpach ? O sklepach , piekarni i knajpach pisałam w przytoczonym wyżej poście .
Plaża bardzo fajna , odpowiednia dla dzieci , woda czysta .
Pozdrawiam Ewa
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 04.06.2010 10:31

Twoje linki to full service - jeżeli chodzi o informacje.Dziękuję :hearts: Lepsze byłyby prywatne apartamenty no ale wtedy bez dopłaty z funduszu socjalnego pracy więc szukam czegos fajnego przez biuro podrózy tyle tylko że wcześniej sprawdzam na forum CRO.
Trochę się zmartwiłam tą Jordanką i zaczynam myśleć o wyspie/mieście Murter - no ale to nie ten temat
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje