Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kanioning !!! masiakra !!! Polecam !!!

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomek163
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek163 » 21.07.2008 19:26

jak lepiej wykupic ten Kanioning bezpośrednio u organizatora czy w biurze, będę w sierpniu w Tucepi, jeżeli zdecydował bym się indywidualnie to co wtedy z samochodem organizator odbierze mnie z koncowego przystanku?
bartja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartja » 25.07.2008 22:16

marzena125 napisał(a):Nie, na tę masiakrę się nie piszę. Ale interesuje mnie ów "nudny" rafting. Chcę się wybrać z dzieckiem- 9cio letnim. Czy jest niebezpiecznie? Czy płynie się szybka jakoś czy są ostre zjazdy z jakąkolwiek możliwością wypadnięcia? Nie o siebie się boję ale o dziecko. Pływa bardzo dobrze ale również łatwo włącza jej się opcja "panic". Ile to kosztuje?
Czy trzeba dużo wcześniej jakoś to rezerwować? Czytałam, że są piękne postoje z miejscami na kąpiel- jak to jest? Byłabym wdzięczna za co nieco opisu. Mam jeszcze drugą córkę ale ta dopiero 7lat ma - więc chyba za mała?

jak dla mnie to i 7-letnią córe możesz zabrać na rafting, kapok uratuje każdego . podczas raftingu była jak dla mnie jedna trudna sprawa - ale jak się wywalisz to tylko zamokniesz i opijesz się wody - więc i wspominać co będzie ;-) . poczytaj na forum o raftingu było bardzo dużo o tym .
bartja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartja » 25.07.2008 22:18

tomek163 napisał(a):jak lepiej wykupic ten Kanioning bezpośrednio u organizatora czy w biurze, będę w sierpniu w Tucepi, jeżeli zdecydował bym się indywidualnie to co wtedy z samochodem organizator odbierze mnie z koncowego przystanku?

wykup sobie gdzie chcesz . ( czy w agencji czy u organizatora - różnicy nie ma )
organizator zabiera z omisia i odwozi do omisia .
bartja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartja » 25.07.2008 22:20

twardy napisał(a):bartjafajne fotki ze spływu :D
Ostatnio kolega opowiadał mi o tej rzece i spływie tylko on spływał pontonem.

fotki robił przewodni aparatem w obudowie . kasują za nie ze 100 kun - ale jak widać warto . a fotek narobił ponad 100 ;-)
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 01.08.2008 16:08

W zeszłym roku zaliczyłam ów "nudny " rafting. Było fajnie ale faktycznie chcieliśmy trochę ekstremy.
Moi znajomi (zachęceni przez nas) tydzień temu na "nudnym" raftingu zaliczyli wywrotkę i przestał być nudny.
Prąd wody tak mocny, ze rozrzucil ich po obu brzegach, walka z wodą o odpływające z prądem dzieci. Bezradnośc skipera, brak pomocy. Nie było nudno.
A więc liczmy siły na zamiary, a ważna rzecz "polako" to nie doping dla Polaków by mocniej wiosłowali, ale "wolniej".
bartja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartja » 30.08.2008 20:50

I co ? był ktoś na kanioningu ???
MD
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MD » 19.09.2008 14:17

Ja i ojciec chcieliśmy bardzo tego spróbować więc pojechaliśmy do Omišu gdzie Cetina wpływa do morza. Tam pani z agencji powiedziała, że część rzeki gdzie odbywał się canyoning został zamknięty przez policję, ponieważ ktoś się przy tym zabił :roll:

Będąc na miejscu skorzystaliśmy z raftingu. Jeśli chodzi o sam spływ to trochę za mało miejsc gdzie jest rwąca rzeka, większość płynie się wiosłując w prawie tak spokojnej jak jezioro rzece. Niektóre momenty fajne, ale trochę tego mało. Ale za to najlepszym momentem całej wycieczki był mniejwięcej gdzieś w jej połowie. Młody chorwacki sternik zapytał nas czy chcemy poskakać ze skał do wody. Z ojcem bardzo chcieliśmy tego spróbować więc przybyliśmy pontonem do brzegu. Wrażenia niesamowite!!! :D

Po wejściu na skałę po paru gałęziach i ścianie skały, były 3 miejsca do skakania. najniższe koło 5m, następne koło 6-7m i najwyższe ok. 10m :twisted: . Rzeka miała w tym miejscu koło 5m głębokości i dość rwący nurt. Na główkę zdecydowałem się skoczyć tylko z najniższego progu, reszta na nogi :D

Szczerze polecam!

Obrazek

Obrazek
bartja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartja » 20.09.2008 14:49

Ta, zabił się czech - co po wyprawie z przewodnikiem sam sobie zrobił spływ . Opowiadali także że jeden z przewodników się utopił - wbiło go pod jakiś kamień i nie mogli go wytargać . Ale coś mi się wydaje że zapodali Ci ścieme żeby sprzedać rafting .
MD
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MD » 21.09.2008 21:32

Też o tej ściemie myślałem, ale ta sama agencja oferowała również canyoning (czasowo nie), za który bym więcej zapłacił
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 22.09.2008 10:21

To nie ściema , w pierwszej połowie sierpnia utopiła sie Francuzka ale wczasie raftingu - fakt potwierdzony bo czytałem o tym w gazecie , ztym ze nie mogłem zrozumiec jak do tego doszło , zresztą gospodarz kwatery tez powiedział że w tym artykule nie podawali szczegółow . A ze skałki skakałem ale tylko raz niestety , bo syn chciał nasladowac taatusia a mama nie pozwalała na to , więc musiałem dac sobie spokój :(
Japona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Japona » 27.09.2008 16:29

armar napisał(a):To nie ściema , w pierwszej połowie sierpnia utopiła sie Francuzka ale wczasie raftingu - fakt potwierdzony bo czytałem o tym w gazecie , ztym ze nie mogłem zrozumiec jak do tego doszło , zresztą gospodarz kwatery tez powiedział że w tym artykule nie podawali szczegółow . A ze skałki skakałem ale tylko raz niestety , bo syn chciał nasladowac taatusia a mama nie pozwalała na to , więc musiałem dac sobie spokój :(

Po prostu wypadła z pontonu akurat w miejscu gdzie były silne wiry i jeden z nich ściągnął ją pod skałę..Cetina to nie żarty.A poza tym wiele osób nie zdaje sobie sprawy z niebezpieczeństwa, a wiele firm organizujących rafting to amatorzy.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 28.09.2008 07:13

Liliana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liliana » 08.11.2008 13:13

Byłam w tym roku w czerwcu na Cetinie, nie było tak źle nawet dla takiego strachulca jak ja, no może poza momentem kiedy zaklinowałam się w wąskim przejściu w jaskini 8O :oops:
bartja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartja » 09.11.2008 18:20

na canioningu czy na raftingu ?
Liliana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liliana » 10.11.2008 15:03

bartja napisał(a):na canioningu czy na raftingu ?

To był rafting, ale przez krótki fragment,kiedy spływ był trochę zbyt trudny, trasa przebiegała do wyboru krótkim obejściem górą lub jaskinią (trzeba było przepłynąć w lodowatej wodzie około 5m w jaskini i przejść jej dość wąski w pewnym momencie fragment, a wyjście znajdowało się od wewnątrz niewielkiego wodospadu) 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Kanioning !!! masiakra !!! Polecam !!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone