rozczarowana napisał(a):dzięki postępowałam zgodnie z instrukcją mam nadzieję że coś z tego wyszło http://img209.imageshack.us/my.php?image=mandatgl4.jpg
Janusz Bajcer napisał(a):Musieliście na nie wjechać z autostrady A1 a nie z drogi 437. i dlatego był mandat
alessandro1977 napisał(a):Lubuszanin napisał(a):alessandro1977 napisał(a):Trzeba było jechać na Gersdorf/Mureck...ta droga mnie od samego początku nie przekonywała dlatego pojechałem bokiem i bez stresu...
A mozesz opisac trase, ktora wybrales przez SLO? Troche wiecej nazw miejscowosci przez ktore przejezdzales moglbys napisac?
To jest droga, którą naprawde warto polecić :
Ten wątek był już poruszany...według mnie najlepsza droga ( jechałem nią ) jest jak jadąc autostradą od strony Graz zjedziesz zjazdem nr 226 na Gersdorf/Mureck...zjedziesz i skręcisz w lewo jadąc pod autostradą...15 km jest do Mureck..w Mureck jedziesz cały czas prosto do chwili kiedy w prawo będzie strzałka z oznaczeniem SLO. przejeżdżasz przez most na rzece ( granica ) i skręcasz w prawo kierując się na Lenart drogą 433 cały czas prosto. W Lenart dojeżdżasz do głównej drogi i skręcasz w prawo - po 50 metrach skręcasz na świtłach w lewo na drogę nr 229 do Ptuj. Dojeżdżasz do Ptuj i kierujesz się na Ljublana/Maribor. Kiedy opuścisz w tym kierunku miasto jedziesz 2 km drogą nr 2 i dojeżdżasz do skrzyżowania z drogą nr 9, które jest w postaci ronda. W lewo i suniesz na Macelij/Krapina/Zagrzeb...nawigacja tu nawet nie jest potrzebna a objazd jest prosty i bezstresowy...pozdrawiam...
pablo2222 napisał(a):Kurcze a ile to już psów powieszono na rozczarowanej...
Po novem je celo krožišče v Pesnici vključil v vinjetni sistem, čeprav ni ne HC ali AC, kar je vsakemu jasno, da so to storili z namenom zajebavanja turistov, ki se nočejo pustiti nategnit za 35 evrov za 10 km cestninske ceste. Dejansko z vinjetami trpi 2/3 turističnega tranzita.