Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Byliśmy w Bibinje... Jesteśmy w Okrug Gornij

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 23.07.2008 10:18

Witam w tytule tematu jest że byliście w Bibinje. Napiszcie jak tam jest, jaka miejscowość,ceny. Wybieram się 03.08 do Bibinje po raz pierwszy.
marlon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marlon » 23.07.2008 10:29

bukmacher3 napisał(a):Witam w tytule tematu jest że byliście w Bibinje. Napiszcie jak tam jest, jaka miejscowość,ceny. Wybieram się 03.08 do Bibinje po raz pierwszy.

My bylismy na campie KERO na koncu ulicy Padrele (Polecam)
14 E za namiot prad samochod i 2 osoby
Miasteczko bardzo przyjemne kilka milych knajpek sczegolnie przy porcie
Ceny: Piowo 12 kun, pizza 30-50 kun, inne miejscowe obiadki do 70 kun
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 23.07.2008 13:22

Czy możesz napisać jaką trasą jechałeś, jak również wkleić parę fotek.Czy z Bibinje mozna popłynąć na wyspę czy tylko z Zadaru.
marlon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marlon » 23.07.2008 13:30

bukmacher3 napisał(a):Czy możesz napisać jaką trasą jechałeś, jak również wkleić parę fotek.Czy z Bibinje mozna popłynąć na wyspę czy tylko z Zadaru.

Zabrze-Cieszyn-Brno-Wieden-Graz-Maribor-Zagrzeb-Zadar
ominelismy Słowenskie autostrady :)
O jaka wyspę Ci chodzi ?
Rejs na Kornati z Bibinje kosztuje ok 250 kun/os
Fotki wkleje wieczorem bo teraz net slabo chodzi
ninaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ninaa » 23.07.2008 14:30

stola1 napisał(a):Ninaa za mostem kierujesz się w lewo - na Arbaniję, nie powinno być tak źle.
W prawo zawsze jest większy tłok, a jak już pogoda spacerowa to wszyscy chcą wyjechać z wyspy na wycieczki..:)

Trasę już mam rozpracowaną, dziękuję !
- pogoda spacerowa...? co to jest ? czy to równoznaczne z "nieplażowa"..? :lol:
marlon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marlon » 23.07.2008 14:47

ninaa napisał(a):
stola1 napisał(a):Ninaa za mostem kierujesz się w lewo - na Arbaniję, nie powinno być tak źle.
W prawo zawsze jest większy tłok, a jak już pogoda spacerowa to wszyscy chcą wyjechać z wyspy na wycieczki..:)

Trasę już mam rozpracowaną, dziękuję !
- pogoda spacerowa...? co to jest ? czy to równoznaczne z "nieplażowa"..? :lol:

powiem Ci Ninaa, że od wczoraj pogoda jest troszke złośliwa (wczoraj z rana było chłodno i pokropiło, ale około 12 jak wybraliśmy się do Trogiru to już ostro świeciło i było goroąco) Dzisiaj rano bylo wietrznie i chłodno, ale koło 11 się rozjaśnilo, więc poszliśmy na plaże, po godzinie uciekaliśmy bo zerwał się mocny wiatr (jeśli jedziesz z dziećmi to doszyj im do czapeczek sznurki, a na plazy od razu poszukaj sobie kamieni bo przyciśnięcia ręczinka lub kalimaty bo napewno odfrunie ;(
Teraz siedzimy na tarasie i grillujemy, niebo jest zachmurzone, chwilkę kropiło, a ja mam założona bluzę z kapturę (ale musze dodać na pocieszenie, że jestem zmarzluchem), ale to moje odczucia, są tu tacy co nawet po 23 chodzą w spodenkach i krótkim rękawku a ja szczękam zębami :lol:
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 23.07.2008 16:27

:D
Tak jest, inaczej nieplażowa pogoda.
Też mam wieści, że jest chłodniej i morze ok. +24.
Wtedy plażowicze wybywają zwiedzać, stąd zapewne większy ruch na trogirskim moście.
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 23.07.2008 22:15

bukmacher3 napisał(a):Witam w tytule tematu jest że byliście w Bibinje. Napiszcie jak tam jest, jaka miejscowość,ceny. Wybieram się 03.08 do Bibinje po raz pierwszy.

Witam. Właśnie wróciłam z Bibinije i niestety miejscowość mnie nie zachwyciła, nic ciekawego. Co z tego że do plaży było 100 m jak w wodzie były glony ( nie do zaakceptowania przez moją nurkującą rodzinkę).:(
Dlatego jeździliśmy nad wodę aż za Sukosan.
Poza tym uwielbiamy zwiedzać i "szwendać się", więc większość wieczorów spędzaliśmy poza Bibinje.
Bardzo podobał się nam pobliski Zadar (wąskie uliczki Starego Miasta, organy morskie, występy uliczne, liczne kramy, lody).
Ale niczego nie przesądzam, bo może wam się w Bibinje spodoba :?:
holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 24.07.2008 08:14

Nina głowa do góry, pogoda spacerowa to w sam raz na zaplanowane przez Was wyprawy (Split, Trogir, Krka) Szerokiej drogi i udanych wakacji po powrocie czekam na wyczerpujacą relację z pobytu na Ciovio - plaże dla dzieciaczków, tak jak się umawialiśmy.
Pozdrawiam Wszystkich wypoczywajacych w CRO, my dopiero na Ciovio od 22.08.08 już odliczam dni.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 24.07.2008 10:50

Zawsze możesz pojechać do Sukosanu ale na część plażową (wschodnia) nie portową. Piasek i płytka woda, ale przynajamnej nie ma glonów.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Byliśmy w Bibinje... Jesteśmy w Okrug Gornij - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone