Brak winietek na Śląsku!!
jadę za 4 godziny - ciekawe czy na trasie kupię Slowackie
tomaszc_r4 napisał(a):Brak winietek na Śląsku!!
tomaszc_r4 napisał(a):Brak winietek na Śląsku!!
jdubowski napisał(a):tomaszc_r4 napisał(a):Brak winietek na Śląsku!!
Ja kupowałem 3 tygodnie temu w budynku przejścia granicznego między CS a SK na trasie Cieszyn-Zylina - jest tam taki kantor skrzyżowany ze sklepem prowadzącym artykuły potrzebne kierowcom przy przeklraczaniu granicy (kamizelki, apteczki itp.).
Za 300SKK kupisz tam też za jednym zamachem winietę austriacką na 10 dni.
Kupisz też w wielu innych miejscach - między granicą słowacką a Żyliną masz kilka stacji benzynowych, kantorów itp.
tomsg napisał(a):jdubowski napisał(a):tomaszc_r4 napisał(a):Brak winietek na Śląsku!!
Ja kupowałem 3 tygodnie temu w budynku przejścia granicznego między CS a SK na trasie Cieszyn-Zylina - jest tam taki kantor skrzyżowany ze sklepem prowadzącym artykuły potrzebne kierowcom przy przeklraczaniu granicy (kamizelki, apteczki itp.).
Kupisz też w wielu innych miejscach - między granicą słowacką a Żyliną masz kilka stacji benzynowych, kantorów itp.
można tam płacić kartą?
tomsg napisał(a):jdubowski napisał(a):tomaszc_r4 napisał(a):Brak winietek na Śląsku!!
można tam płacić kartą?
RafekMex napisał(a):Witam.
Oriętuje sie ktoś, czy jest jakiś czynny kantor w godzinach poźno wieczornych i nocnych po przekroczeniu granicy Słoweńsko-Chorwackiej -> Mursko Sredisce, w celu zakupu kun na autostrady. Nie koniecznie musi byc w tej miejscowości. Z góry dziękuje
tomsg napisał(a):Wiele czytałem w ciągu ostatniego miesiąca i wybrałem nast. trase:
Wyjazd w sobote 12.07 godz. 19.00
- Skoczów-Cieszyn-Zilina-Bratysława
- wjazd do Austrii po 0.00 (kupno winietki 10-cio dniowej)-Graz
- zjazdem na Gersdorf ok. 3.00-4.00- Murfeld-Mureck_Lenart-Ptuj-Macelj
- wjazd do Cro ok. 5.00- Zagrzeb- wyspa Krk (Baska)- ok. 8.00
Jakoś nie potrafię się przekonać do route 86, nie lubię wolno jeździć
caja2 napisał(a):wracając byłem zmuszony jechać przez Zwardoń, wiedziałem ,że po polskiej stronie jest beznadziejnie, ale na dodatek w Czyrne i Skalite budują kanalizację - radzę omijać i to szerokim łukiem !!!
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi