Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Doradzcie ktora trasa na Ciovo z Żagania? 2 mozliwosci

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 05.07.2008 17:17

Witam. We wrzesniu będę jechal do Chorwacji (Ciovo-Trogir). Mam dwie możliwości trasy i proszę o porade która mam jechac:

I Mozliwosc Trasa Optymalna (AutoMapa) 1216KM

Obrazek

Jade tak:

Żagań->Iłowa->Zgorzelec->Zawidów->Liberec->Vlkava->Nymburk->Kolin->Jihlava->Znojmo->(AUSTRIA)->Kleinhaugsdorf->Guntersdorf->Meidling(niedaleko Widnia)->Katzelsdorf->Raaba->(SLOWENIA)->Maribor->(CHORWACJA)->Durmanec->Progomet->Trogir

II Mozliwosc Trasa Szybka (AutoMapa) 1458KM (omija cale Czechy prawie, jade przez Niemcy)

Obrazek

Jade tak:

Żagań->Iłowa->Jedrzychowice->Rennersdorf->Damelsdorf->Gallingkofen->Ill (niedalego Regensburg)->(AUSTRIA)->Maidorf->Neiseiersberg(niedaleko GRAZ)->(SLOWENIA)->Maribor->dalej podobnie ja Pierwsza

Która lepiej jechac? Może ktos jechal tez tymi trasami?? I jak po drodze jest z LPG. Prosze o rady
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 05.07.2008 20:56

doradzi kto? :)
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 05.07.2008 22:55

:(
Dorothea1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 06.07.2008 08:34

Jadę w tym samym terminie i w to samo miejsce .Wyjazd z okolic Zgorzelca.Nigdy nie jeżdziliśmy przez Niemcy.Zawsze tą pierwszą trasą,może nie dokładnie przez te same miejscowości co masz wyznaczone.Trasa była ok
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 06.07.2008 10:30

Dorothea1 napisał(a):Jadę w tym samym terminie i w to samo miejsce .Wyjazd z okolic Zgorzelca.Nigdy nie jeżdziliśmy przez Niemcy.Zawsze tą pierwszą trasą,może nie dokładnie przez te same miejscowości co masz wyznaczone.Trasa była ok

a jak myslisz wew rzesniu chyba jest jeszcze goraco i pogoda ok?
Dorothea1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 06.07.2008 13:20

Liczę na to,że będzie pogoda.Pierwszy raz jadę we wrześniu.Z relacji osób ,które jeżdżą w tym terminie w większości wypadków było ciepło.
Ostatnio byłam początek sierpnia i nastąpiło załamanie pogody(ulewy,burze,,temp.ok.23 -to trwało kilka dni),tak ,więc widzisz,że nawet w sezonie pogoda może zrobić niespodziankę.
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 06.07.2008 21:10

O pogodę się nie martwcie:) Z pewnością będzie ciepło :D
Tylko wieczorki będą krótsze...to ten minusik.
POzdrawiam serdecznie .
ps. ja na Ciovo :D też nie jeżdzę przez Niemcy, ale pewnie tobie będzie ta trasa bardziej odpowiadała...
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 07.07.2008 08:33

Jestem z miejscowości sąsiedzkiej. Dwa razy trasa przez Niemcy okazała sie czasowo o wiele dłuższa niż przez Czechy. Ja jadę w sobotę Trasą nr 1.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone