napisał(a) Forr » 05.07.2008 23:24
Marisa napisał(a):Nigdy nie chodzę po agencjach zawsze uderzam bezpośrednio i nigdy nie było problemu.
Wróciłem dziś rano i potwierdzam spostrzeżenia Darmara, były problemy z noclegiem. My znaleźliśmy szybko (sobota koło 15) ale rozmawiałem i widziałem przyjeżdżających w niedzielę i mieli problemy.
Większość apartmanow (wg rozmów z właścicielami) i tak ma umowe z agencjami, więc nawet jak szukasz sam to oni prowizje agencji odpalaja. Negocjacji cen prawie nie ma, wolne miejsca schodza szybko, w atrakcyjnych miejscach rano jest wolne, w poludnie juz nie. Poza tym inaczej szuka miejsca 2 doroslych a inaczej rodzina z 2 dzieci wymeczonych podroza.
Tomsg: ceny w Twoim terminie wg cennika to bedzie ok 55-60 eur dla 4 osob bez klimy, 70 z klima. Mnie osobiscie Zarok nie odpowiadal, to jakby drugi koniec miasta. Parkingi znajdziesz bez klopotyu, cena w Basce to 6 kun za godz, 35 za dobe. Na parkingach siedza parkingowi nawet jak stoja parkomaty. Jesli szukasz bezplatnego to po wjechaniu do miasta i kierowaniu sie na centrum po prawej stronie jest sklep ze sporym parkingiem. Niby do pol godz tylko mozna ale jak wejdziesz i kupisz wode to Cie przeciez nie wygonia
Na zakazach nie stawaj, szkoda 500 kun. A przed apartamentami przeganiaja wlasciciele
Jesli staniesz przy sklepie to idz prosto i lekko po skosie w prawo zobaczysz morze. Stan sobie tam na plazy to bedziesz mial dobry widok na miasteczko i zobaczysz gdzie Ci pasuje. A jesli nie pojdziesz na prawo tylko prosto to za ok 300 m po lewej bedzie plan miasta i informacja turystyczna. Agencje turystyczne znajdziesz 2 w drodze do informacji tur, a nastepne 3 w budynku hotelu. Kolo informacji jest bank (erste), 1 eur=7,17 kun.
Co do tłoku: na plaze szedlem o 7 w drodze do sklepu, rozkladalem sprzet i nie bylem pierwszy
. Na zajete miejsce wchodzilismy kolo 9, potem sjesta a po poludniu znalezc wolny kawalek plazy to juz sztuka
wiec sprzet zwijamy dopiero wieczorem. Wolne miejsca w knajpkach bez problemu, znizki zniknely od lipca